Hvitsten - Solbergstrand - Drøbak

Rutenr:

553

Lengde:

10,2 km

Område:

Follomarka

Type:

Offentlig vei, skogsbilvei/turvei og trillesti/løypetrasé

Denne sykkelruta går nordover fra Hvitsten, og det en variert rute - for du sykler på grus, asfalt og sti, og du får oppleve ulike typer landskap på din vei langs Oslofjorden. Fra Hvitsten torg sykler du først nordover på Kyststien. Stien, dvs. en fin grusvei, starter helt nede ved grøntområdet mellom stranda og torget.

Etter vel en kilometer er du framme ved Ramme gård, der det blant annet er kafe og gårdsbutikk. Kunstneren Edvard Munch bodde og arbeidet på Ramme i mange år. Du sykler rett forbi dyrene som går i en innhegning langs veien.

Like etter gården, svinger veien opp en liten bakke til høyre, og så tar du straks tar til venstre, videre nordover. I en slak nedoverbakke må du være OBS - for her går Kyststien inn i skogen på høyre side (følg skilt). Og nå blir det ekte sti i ca. 300 meter. På denne strekningen krysser du Solbergelva på ei bru, og dermed kommer du fra Vestby og inn i Frogn kommune.

Når stien er slutt, tar du til venstre, ned en bakke, og fortsetter rett fram i første kryss. Du er nå i Solbergstrand. En lang oppoverbakke venter, og etter hvert får du fin utsikt ned mot Oslofjorden. Øverst i bakken holder du til høyre, og det blir enda litt mer stigning før du når toppen.

Rett etter at så har skjedd, sykler du et bare lite stykke videre på veien før du tar til venstre, inn i skogen. Her går skiløypa om vinteren, og på trærne er det merket både med rødt og blått. Det er til dels ujevnt underlag her, i stor grad dominert av trerøtter. Etter ca. en kilometer deler traseen seg, og her tar du til høyre. Nå er underlaget mer behagelig å sykle på.

Ganske straks kommer du til et løypekryss med informasjonstavle og kart. Her skal du 90 grader til venstre, i retning Røys. Nå følger du en traktorvei langs jordene. Strekningen gjennom skogen er på til sammen vel to kilometer.

Fra Røys er det asfalt igjen, du tar til høyre på Ekebergveien, og følger denne fram til første kryss. Der tar du til venstre på Vestbyveien. Her går rute 554 til høyre mot Grønberg. Nå er du omgitt av frodig kulturlandskap, og kan glede deg over nedoverbakkene og utsikten. Du følger hovedveien gjennom den koselige bebyggelsen i Gamle Drøbak, og kommer fram til torget i Drøbak. Her kan du nyte dagen ved Oslofjordens bredder, og så evt. fortsette i rute 357 til Ottarsrud.

Strålende maidag i Hvitsten

Foto: Eivind Molde / Skiforeningen, 01.05.2012

Ruter i nærheten

Ruter Lengde Område Type
Vestby - Bjørnstadveien - Hvitsten 6,9 km Follomarka Offentlig vei
Hvitsten - Holvik - Son 11,6 km Follomarka Offentlig vei, skogsbilvei/turvei og trillesti/løypetrasé
Drøbak - Grønberg 9,5 km Follomarka Offentlig vei
Hvitsten - Grønberg 3 km Follomarka Offentlig vei

Vestby - Bjørnstadveien - Hvitsten

Lengde

6,9 km

Område

Follomarka

Type

Offentlig vei

Gå til turen

Hvitsten - Holvik - Son

Lengde

11,6 km

Område

Follomarka

Type

Offentlig vei, skogsbilvei/turvei og trillesti/løypetrasé

Gå til turen

Drøbak - Grønberg

Lengde

9,5 km

Område

Follomarka

Type

Offentlig vei

Gå til turen

Hvitsten - Grønberg

Lengde

3 km

Område

Follomarka

Type

Offentlig vei

Gå til turen

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Drøbak 20 Innfallsport (parkering) Follomarka
Hvitsten 3 Generelt stedsnavn Follomarka

Drøbak

Moh

20 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Follomarka

Gå til sted

Hvitsten

Moh

3 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Follomarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere