Brevikbråten

Type:

Gårdsbruk

Område:

Follomarka

Moh:

61
Brevikbråtan eller Brevikbråten er et idyllisk, lite bruk i skogen. Området er av stor historisk betydning. Det er registrert bosetnings- og aktivitetsområde her helt fra steinalderen. Av registrerte funn er en fangstgrop, fra tiden mellom jernalder og middelalder. Stedet omtales på folkemunne som Brevikbråtan, men Brevikbråten brukes også, spesielt i skriftlige kilder. Informasjon om matrikkelen viser at gårdsnavnet er Bråten. Adressen er Brevikbråten.

Tidligere var bruket antakelig under Brevik Store (søndre), men ble solgt i 1805 og ble eget bruk. I 1723 bodde det to husmenn uten jord her. I 1750 var Bråten en plass med jord. I 1845 bodde det 15 mennesker der, inkludert en husmann og to tjenere. I 1865 ble eiendommen delt. Bruket hadde da tjenestepike og en familie som leide, boende der. Til sammen var det ni personer som bodde der. I nyere tid har det vært barneverninstitusjon her.

Foruten lysløype er det også kunstgressbane, ridesenter, slalåmbakke, svømmehall og flerbrukshall i umiddelbar nærhet til skogen.
Brevikbråten

Foto: Nina Didriksen, 08.03.2018

Løyper i nærheten

Løype Lengde Sist preparert Preppetype
Rundløype ved Brevikbråten 1,2 km 09.01.2024 Klassisk og fristil

Rundløype ved Brevikbråten

Lengde

1,2 km

Sist preparert

09.01.2024

Preppetype

Klassisk og fristil

Gå til løype

Samarbeidspartnere