Byrudstua - Byfellavegen (Tisjøen)

Rutenr:

505

Lengde:

5 km

Område:

Eidsvoll - Nes

Type:

Offentlig vei
Byrudstua er utgangspunktet for denne sykkelruta. Den starter i krysset der Minneåsvegen og Byrudstuvegen møtes, like ved Feiringvegen.

Vi sykler oppover Minneåsvegen, en asfaltert fylkesvei med varierende trafikk. I nesten 4 kilometer er det jevn stigning - nærmere 230 høydemeter. Etter at 2 kilometer er tilbakelagt, tar det av en vei på høyre side. Her kan man følge rute 932 inn til Vesle Byua.

Men vår rute fortsetter oppover bakkene. Med det samme man når toppen, tar det av en vei til venstre. Dette er en bilvei, stengt med bom, som går helt opp til TV-masta på toppen av Mistberget. Der er det strålende utsikt!

Nå går det litt nedover, og vi runder sørenden av Tisjøen. Etter å ha syklet noen hundre meter langs vestsiden, får vi en avkjøring på venstre side. Nå er vi ved nordenden av Byfellavegen. På den kan vi sykle sørover til Krafttjennet i rute 512. Fortsetter vi på hovedveien, er vi straks på Hermods plass (rute 703). Derfra er det forbindelse videre nordover på Minneåsen og ned til Hurdal.
Skogsveg

Foto: Helge Eliassen, 27.07.2011

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Byfellavegen (Tisjøen) 420 Innfallsport (parkering) Hurdal - Feiring
Byrudstua 195 Generelt stedsnavn Eidsvoll - Nes

Byfellavegen (Tisjøen)

Moh

420 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Hurdal - Feiring

Gå til sted

Byrudstua

Moh

195 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Eidsvoll - Nes

Gå til sted

Samarbeidspartnere