Rundmyr [Nordmarkskapellet] - Studenterhytta - Glåmene - Kikutstua

Skiforeningen

Område:

Nordmarka syd
Denne løypa starter på Rundmyr, like syd for Nordmarkskapellet. Du kan komme til Rundmyr ved bl.a. å følge løype 396 fra Tryvannstua. Løypa du har framfor deg, er et alternativ til løype 119 som går til Kikut over Appelsinhaugene. Den starter på Langmyr, 500 meter fra Rundmyr (løype 1229).

Ca. 500 meter fra start ser man kapellet på høyre side. Det ligger rundt 100 meter fra hovedløypa, som nå går innover i skogen. Etter noen utforbakker kommer den ned ved den sydvestre enden av Blankvann.

Herfra går man videre rett fram, opp en bakke, og får snart Studenterhytta på venstre side. Like etter, tar løype 123 til venstre ned til Finnerud. Vi holder til høyre, og passerer Myrås, der gamleløypa fra Blankvann kommer inn fra høyre.

Fint parti videre herfra til løypa etter hvert krysser bilveien fra Sørkedalen. Rett etter dette, krysser vi løype 364 mellom Finnerud og Kobberhaughytta, som ligger oppe i lia på høyre side. I samme retning er det bare 50 meter opp til løype 119 over Appelsinhaugene.

Løypa vår går imidlertid rett fram og stiger opp i det flotte åpne terrenget på Glåmene. Her oppe går det en stikkløype til høyre - dette er nok en forbindelse til løype 119. Denne stikkløypa blir preparert sammen med løype 234. Her i området er det mange fine plasser å slikke sol på ettervinteren.

På siste myra før du er oppe ved stikkløypa og snømåleren, krysser traseen til den gamle 50 km-løypa. Oppe på Glåmene var det populært å overnatte rundt stedet der 50'n snudde og gikk sydover igjen. På senvinteren kan det hende den gamle traseen er kjørt opp,og den er absolutt verdt en gjennomgang. Her ligger det mye gammel skihistorie!

Fra Glåmene er det lange, fine utforkjøringer ned på Østre Fyllingen. På vei nedover krysser du Holmenkollmarsjens trase på Deledalsveien (løype 378). Fra Fyllingen fortsetter løypa videre fram til Kikut via demningen i Østre Fyllingen, der løype 119 kommer inn fra Abbortjern.

Kikut er et knutepunkt, med mange alternative løyper videre. Skal du videre nordover, kan du velge mellom løype 1044 mot Stålmyra, løype 105 mot Katnosdammen og Katnosa og
løype 1271 som går mot Fyllingen. Løype 131 går østover i retning Delebekken mens løype 365 går mot Bjørnholt og Øyungen.

Denne løypa krysser Bjørnsjøen - det samme gjør løypa utover mot Ullevålseter og Sognsvann (løype 124 til Østre Aurtjern). Denne er også mest aktuell om du skal til Hammeren i Maridalen.
God

Foto: Tom Ingebrigtsen, 05.01.2012

Løyper i nærheten

Løype Lengde Sist preparert Preppetype