Føremelding for Vestmarka

Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Siste føremelding

08.12.2019

Solli gård: Skiforeningen 8/12 kl. 07:17:
-2 grader og snøvær. 5 cm snø siste døgn. Total snødybde er 30 cm. Det er fine klassisk- og skøyteforhold på veiene i Vestmarka. Det har kommet etterlengtet påfyll av snø idag tidlig som vi vil starte at preparere på ut fra Solli i 8-9 tiden. Vi vil prioritere løypene innover i marka først, som til Myggheim, og videre innover mot Mikkelsbonn. Sjekk ut løypekartet eller iMarka-appen til Skiforeningen for full oversikt over preparering av løypene idag. Vær obs på stedvis tynt snødekke og stein i løypa, fremst i utforkjøringer og over bakketopper, så vent med å bruke dine beste ski. Isen er IKKE farbar. God tur!
Smøretips: Violett V50

Vestmarksetra: Bærum kommune, 6/12 kl. 11:00:
KunstsnøløypA fra Vestmarksetra preppes i dag. Den blir ikke preppet i helgen. Vi trenger en del mer snø før vi kan preppe Grønnlandsveien igjen. Det har kjørt en ATV på Grønnlandsveien til Svartvann som har satt dype spor. Vi har, etter beste evne, reparert dette med scooter og slodd i dag. Det fullt mulig å få seg en fin skitur til Grønnland eller Mikkelsbonn, men vær obs i utforbakkene.

Angående preparering på skogsbilveier i perioden november og desember
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. I perioden frem til jul har enkelte av grunneierne behov for veiene til uttransportering av tømmer og drift av eiendommene. I forbindelse med snøvær i perioden november og desember er vi i tett dialog med grunneierne som tar en fortløpende vurdering på hvilke veier som kan anvendes som skiløyper når deres egen drift avsluttes. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her er planlagt brøyting i Løvenskiolds område.

Klikk her for å se liste over alle løyper i området.

Bilder fra Vestmarka

Man blir aldri lei av litt sol
(Foto: Simon J. Johansson, 06.12.2019)
Man blir aldri lei av litt sol