Føremelding for Vestmarka

Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Siste føremelding

21.01.2019

Solli Gård: Skiforeningen 21/1 kl. 06:36:
-7 grader og lettskyet oppholdsvær. Total snødybde er 30 cm. Fine forhold ut fra Solli på veier, men i løyper som går i terrenget er det fortsatt lite snø. Stedvis kan man støte på stein og grus så bruk gamle ski. Det er fortsatt for lite snø til å preparere ytterst på Vestergyllen. Det er ikke satt spor fra Junkertangen og opp til lysløypa pga. havari i sporsetteren.
Smøretips: Grønn + blå voks.

Nærområdet i Asker: Skiforeningen 21/1 kl. 07:09:
-4 grader og delvis skyet. 1-2 cm snø siste døgn. Total snødybde er 5-25 cm. Alle løypene i nærområdet er preparert. Store variasjonen i forholdene etter hvordan underlaget i løypa og hvor tett skogen er rundt. Klart best er det i de åpne områdene som over jorder. Isen på vannene er farbar der det er merket med stikker.

Vestmarksetra: Bærum kommune 17/1 kl. 07:53:
-9 grader på Vestmarksetra i dag tidlig og flotte forhold på skogsbilveiene. Det kom ca. 10 cm snø i går men Markaløypene er fortsatt preget av lite snø mange steder.

Løypeendringer Vestmarka 2019:
Veien fra Skoglund brøytes for skogsdrift denne vinteren, men flere muligheter finnes i området. Les mer om alternativene her

Se eventuelt liste over løyper og preppestatus

.

Skiløyper og bruk av skogsbilveiene i Marka
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløyper i vintersesongen. I perioden frem til jul har enkelte av grunneierne behov for veiene til uttransportering av tømmer og drift av eiendommene. I forbindelse med snøvær i perioden november og desember blir det fortløpende vurdert hvilke veier som vil kunne anvendes som skiløyper når grunneiernes drift avsluttes. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Se også kart over veier som brøytes i vinter i Løvenskiolds område.

Bilder fra Vestmarka

«Nye» Skoglund
(Foto: Odd Tore Saugerud, 10.01.2019)
«Nye» Skoglund