Føremelding for Veståsen - Ådalen

Tilbake til alle områder

Føremelding for Veståsen - Ådalen

Flekkrøymyra - 19. november 2023 kl. 08:25

Meldt inn av Jevnaker Røde Kors

Temperatur: -10 til -12 grader.
Vær: Klart/kaldt.
Snødybde: 15-30 cm. 0 det siste døgnet.

Løyperapport 19.11.23 Etter inspeksjon ser det ut som om vi får godt betalt for å kjøre i våte myrer: Alle myrer og småbekker fryser nå igjen som planlagt. Muligheter for å rusle på ski fra Flekkerøy og nordover, men anbefaler nok ikke dine beste racingski. Brøytet til Flekkerøy - Tangnes/Buvannet IKKE brøytet og ikke fremkommelig.

Tangnes - 12. november 2023 kl. 12:18

Meldt inn av Jevnaker Røde Kors

Temperatur: 0 til -2 grader.
Vær: Overskyet.
Snødybde: 20-40 cm. 5cm det siste døgnet.

Løyperapport 12.11.23 Vi har i dag kjørt fra Flekkerøy til Buvannet. Snødybde varierer fra 20-40cm (mest nord). Hensikt med dagens kjøring er å få fukt opp i snøen på myrer. Det er spådd gode kuldegrader neste uke og da får vi fryst til en såle. Vi prøver å gjøre samme jobb sørover på mandag! Uansett det er for lite snø til skitur...

Bilder fra Veståsen - Ådalen

Ved Storelva i Hønefoss er det markert ulike vannivået i flomperioder bakover i tid.
Storflommer år for år
Foto: Nina Didriksen, 18.05.2023
Denne steinstøtten i Hønefoss har inskripsjoner på den andre siden. De viser vannstanden ved tidligere storflommer. Foreløpig er det langt igjen, men med varme og snøsmelting er det meldt fare for flom i noen vassdrag i østlandsområdet.
Et stykke unna flommålet
Foto: Nina Didriksen, 18.05.2023
Petersøya ligger omtrent i sentrum av Hønefoss og er et yndet turmål. I disse dager med stor vannføring i (ja, nettopp) Storelva er stien ut til øya oversvømt. Dermed må folk se langt etter grill, sittegrupper og fine stier. Verre er det at vi også så en katt som ikke kommer seg hjem. Ifølge lokalkjente er eieren klar over situasjonen og oppfordret til å snakke med brannvesenet. I disse hekketider sulter nok ikke katten ihjel med det første.
Flomfast turmål og katt
Foto: Nina Didriksen, 18.05.2023
Logo Hafslund, Møller Bli, Obos.
) )

Samarbeidspartnere