Føremelding for Totenåsen

Tilbake til alle områder

Føremelding for Totenåsen

Torsætra - 27. november 2022 kl. 10:25

Meldt inn av Totenåsløyper AS

Temperatur: 0 til -1 grader.
Vær: Overskyet.
Snødybde: 15-45 cm.

Det ble kjørt skispor med maskin i Arneputtvegen torsdag kveld, og det var fremdeles veldig fine skiforhold lørdag kveld. På grunn av mildvær og minimalt med snø, kan vi ikke preparere på nytt før det har kommet noen cm snø. Vi tråkket flere steder med scooter i går, blant annet mellom Oksbakken og Rausteinshytta, og det er fremkommelig med ski der i dag. Vi må ha kuldegrader og frost i myrene før vi våger å kjøre maskin i terrenget. Minner om at du kan fremdeles kan vippse oss på 77261. Se www.totenasloyper.no.

stuer med servering

Tidlig vinter ved Rausteinshytta

Rausteinshytta

Stengt i dag
Påske på Torsætra

Torsætra

Stengt i dag

stuer med servering

Tidlig vinter ved Rausteinshytta

Rausteinshytta

Stengt i dag

Torsætra

Stengt i dag

Bilder fra Totenåsen

Her sitter Rune Skjelstad bak spakene i gravemaskinen, like nord for setervollen på Anfinnsætra i løypa mot Rausteinshytta. Han er i ferd med å pigge vekk en fjellskrent som har vært til hinder for løypekjøringen, men nå er fjellet borte. Rune er vant til å jobbe dugnad, da han på vinteren også har mange timer i løypemaskinen. Alt arbeid året rundt blir gjort på dugnad i Totenåsløyper.
Gravemaskin på jobb i løypetraseen
(Foto: Harald Udnæseth, 22.10.2022)
Nykjørte spor og gnistrende føre ved Svartungen første helga i april, både der Hurdal Hele Året kjører og der Kolbukameratene kjører. Skiløperen på bildet er i ferd med å passere Svartungstua, der løype 1174 fra Tømmertorget fortsetter på løype 983 mot Vesle Damtjennet og Nordenga i Skrukkelia.
Fine skiforhold ved Svartungstua
(Foto: Thore Knudsen, 03.04.2022)
Overskyet vær på Totenåsen denne første søndagen i april. Da er det godt med bålvarme – og ikke minst kaffe kokt på bålet. Tjernet på bildet er Hagltjern, så vidt beliggende i Østre Toten kommune. Grensa til Hurdal går mellom tjernet og veien vi aner rett på andre siden av vannet. På den veien går løype 1174 fra Svartungen til Tømmertorget.
Bålkos ved Hagltjern
(Foto: Thore Knudsen, 03.04.2022)

Webkamera

Webkamera fra Torsæterkampen
Torsæterkampen
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.
) )

Samarbeidspartnere