Føremelding for Nordmarka nord

Tilbake til alle områder
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Føremelding for Nordmarka nord

Svartbekken: Skiforeningen 6/4 kl. 06:40:
1 grader. Lettskyet. Total snødybde er 20-60 cm. Det meldes sol utover dagen idag. Løypene som er preppet de siste dagene er stort sett OK, men det er partier i løypa som ligger værutsatt til, hvor det nå er isete i løypa, men helt farbart, supre muligheter for å få seg flotte skiturer i og utenfor løypene.Det er skarpt på morningen til dagtemperaturen stiger. Løypene forandres daglig nå på våren slik at man må ta det rolig i de bratteste utforkjøringene. For de som vil ta en sykkeltur er det snø/is frie-bilveier fra Harestua mot Svartbekken og videre mot Mylla. Fra Hakadal verk og Stryken til Kikut er det foreløpig veldig bløtt og store partier med is/snø på veiene som har vært brøytet i vinter . God tur!

NB! Lunner kommune har innført parkeringsrestriksjoner på Brovoll, Mylla og Svartbekken.
Restriksjonene gjelder i helger og i påsken.
Dette innebærer:

• Parkeringen innenfor gjerdet på Brovoll blir helt stengt, parkeringen utenfor er foreløpig åpen, men kan bli stengt på kort varsel.
  • Parkeringen på Mylla er redusert med ca 30% til 50 plasser
  • Parkeringen på Svartbekken er redusert med ca 30% til 70 plasser
  • Parkering langs vei er ikke tillatt!
  • Om parkeringen på Svartbekken er full, kjør videre til Mylla. Er det fullt her så er det ytterligere parkeringsplasser ved badeplassen på Svea.
Vi viser for øvrig til Lunner kommune for ytterligere opplysninger. https://www.lunner.kommune.no/informasjon-til-alle-skientusiaster.6300297-297042.html

Svea/Mylla: Mylla løypeforening 5/4 kl. 05:31:
-1 grader. Klart. Total snødybde er 0-90 cm. Prepper nå på morgenen ut fra Myllsdammen-Trantjern og løypene rundt på Bislingen. Parkeringsplasser utenom Myllsdammen: 1.Parkering Sveavegen nær nr. 307. Har ikke nr. Google Svea badeplass 2.Parkering Sveavegen nær nr 18 og 30. Har ikke nr. Ligger ved Grua. Er merket med Utfartsparkering. 3. Parkering Svea Skilag, Oppenveien 371. Herfra er det løype til Mylla. 4. Parkering ved Ølja. Kjør inn ved Olimb og Gjerdingsveien til du kommer til p.plassen, den ligger ved løypa. Det er ikke lov å parkere i veien på Mylla. Viktig å ta hensyn til Coronaviruset. Følg myndighetenes råd.

Brøyting av veier
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. Noen veier vil uansett måtte benyttes i forbindelse med nødvendig skogsdrift. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her er planlagt brøyting i Løvenskiolds område.

Klikk her for å se liste over alle løyper i området.

Bilder fra Nordmarka nord

Gjerdingen rundt
(Foto: Lars Gulbrandsen, 31.03.2020)
Gjerdingen rundt