Føremelding for Krokskogen - Hole

Føremelding for Krokskogen - Hole

Sollihøgda - 27. februar 2021 kl. 09:21

Meldt inn av Skiforeningen

Temperatur: 0 til 3 grader.
Vær: Klart vær.
Snødybde: 50-80 cm.
Smøretips: Rode Rossa spesial klister

Da har det klarnet opp og føret har blitt skarpere. Men det er meldt sol utover dagen, så da vil det gradvis mykne opp etter hvert. Toresplassløypa, Linjeløypa, Djupdalensveien og over Finneflakseter er frest opp i natt. Det ble preparert til Løvlia i går. Men her plumpet jeg gjennom et par steder. Så det vil ikke bli preparert mer mellom Retthella og Fjellseterbommen før det fryser til igjen. Det kommer frem noe vann enkelte plasser der det har vært is før i vinter, men det er fortsatt fine skiforhold her oppe. Nå er det merket for Barnas Holmenkolldager, med start fra Høymyr og videre ut Toresplassløypa.

Ringkollen - 27. februar 2021 kl. 09:20

Meldt inn av Skiforeningen

Temperatur: 1 til -1 grader.
Vær: Lettskyet.
Snødybde: 40-120 cm. 0 det siste døgnet.
Smøretips: Isklister I bunn, dekket med universalklister

Det er lettskyet på morgenen, men sola er i ferd med å komme frem. Kjører I dag lysløypa, lekeland, treningsrunden, Langtjern, Damtjern og Løvlia. Retur blir via Skamrek, Storflåtan, Spålsveien og Øyagsrøysa. Det er hardt i løypene som ikke er frest på morgenen. Vi kjørte Nysetra, Sinnerdalen, Tverrsjøstallen og til Trantjern i går. I runden rundt Ølja datt maskinen ned i myra, så her er det ikke kjørt. Scooterløypene blir foreløpig ikke kjørt. Det er isete og hardt i skogspartiene og mye overvann på vannene. Det pågår hogst syd for Storflåtan i vinter og en del løyper er stengt. Hovedtraséen mellom Ringkollen og Løvlia blir derfor nedom Langtjern og Damtjern. Løypa fra Vassendvika og løypa på Skottaveien er blant løypene som er stengt. Løypa fra Atjern mot Skamrek og Storflåtan øst vil bli berørt i perioder. Om du klikker på en løype i kartet vil du få opp relevant informasjon om strekningen, blant annet om den er stengt pga. hogst. Det ser ut til å bli en flott dag i Marka. Trantjern og Løvlia er åpne for servering. God tur!

Sørkedalen - 27. februar 2021 kl. 09:02

Meldt inn av Skiforeningen

Temperatur: -5 til -2 grader.
Vær: Lettskyet.
Snødybde: 15-160 cm.
Smøretips: Rode klister

Klart i Sørkedalen i dag og og noen få minusgrader på morgenen. Freser veiene ut fra Skansebakken og Åmot. Kjører også over Vidvangen. Skarpt i morgentimene, men blir mildere og mykere føre utover dagen. Kan være noe overvann på vannene, men de er fullt farbare. Fra parkeringsplassen (Åmot) og opp til Pipenhusveien er det stedvis lite snø. I scooterløypene er det stedvis ujevnt og kupert underlag pga. en svært fuktig forvinter. Vær oppmerksom på dette, spesielt i utforbakker. Scooterløypa fra Storflåtan til Sørkedalen blir foreløpig ikke preparert pga. mye trefall og vanskelige snøforhold i lavereliggende områder forårsaket av mye vann i terrenget.

Kleivstua - 26. februar 2021 kl. 08:02

Meldt inn av Skiforeningen

Temperatur: -1 til 2 grader.
Vær: Sol, pent vær.
Snødybde: 50-80 cm. Ingen snø det siste døgnet.

Det er utfordrene å preparere scooterløypene, med myrer og bekker som blir bløtere ettersom varmegradene gjør seg gjeldene utover dagen. Det begynner å bli overvann på de fleste vannene. Nord i Migartjern og Bønnerudtjern, er det svært vått. Det er kjørt med ATV i løypa fra Skardtjern til Gaupeskarsveien, ved Hukenseter. Prøver idag å preparere Finneflak - Sollihøgda. Ved overvann på Damtjern, benytt alternativ løype.

Tverrelva - 26. februar 2021 kl. 06:22

Meldt inn av Bærum kommune

Temperatur: 0 til -2 grader.
Vær: Pent.
Snødybde: 10-70 cm. Ingen det siste døgnet.
Smøretips: Felleski / skøyting

Freser og prepper fra By , Tverrelva og videre til Løvlia. Litt tynt med snø frem til Guribysaga, men veldig bra derfra. Blir påske føre utover dagen.

Røyse skole - 20. februar 2021 kl. 13:41

Meldt inn av IL Holeværingen Løypelag

Temperatur: 3 til 4 grader.
Vær: Overskyet og vind.
Snødybde: 0-15 cm.

Førefall! Da forsvant skiføre i rekordfart med varm vind og regnet i natt!

Sundvollen - 20. februar 2021 kl. 08:17

Meldt inn av IL Holeværingen Løypelag

Temperatur: 1 til 2 grader.
Vær: Overskyet, litt vind.
Snødybde: 8-20 cm.

Det kom litt regn i natt, det har slått over til mildvær og vind. Men vi har fått satt et enkelt spor i mye av løypenettet. Men det er veldig store forskjeller også lokalt. Best er runden på Røyse, dårligst i skogen ved Sælabånn og Svendsrud. Noe mer jord i løypene ved Vik/Steinsåsen, men det har kommet noen cm snø oppi sporene. Så alt i alt mye bedre en forventet; jeg hadde en flott tur i går. Men mildværet skaper utfordringrer, og hvor lenge det varer nå er ikke lett å si, så bruk helga. Bruk ski som tåler å få ei ripe eller to.

Markastuer og smittevern

Mange markastuer er nå åpne. Husk at på disse stuene gjelder de samme reglene for å hindre virusspredning som i resten av samfunnet og spesielt på serveringssteder. Det betyr at du må bruke munnbind når du går inn, og til og fra bordet du sitter ved – det holder ikke å bruke bøff eller et skjerf foran ansiktet! Hold også god avstand og spritvask hendene når du går inn.

Bilder fra Krokskogen - Hole

Det smalner inn ved Femputtene
(Foto: Nina Didriksen, 27.02.2021)
Det smalner inn ved Femputtene
(Foto: Nina Didriksen, 27.02.2021)
Ettermiddagsskitur til gapahuken
(Foto: Nina Didriksen, 25.02.2021)
Tåka ligger tykk i bygda
(Foto: Morten Synstelien, 23.02.2021)

stuer med servering

Kleivstua
Se alle webkamera

Værvarsel (YR.NO)

Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.
) )