Føremelding for Krokskogen - Hole

Tilbake til alle områder
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Føremelding for Krokskogen - Hole

Sørkedalen: Skiforeningen 8/4 kl. 07:34:
3 grader. lettskyet. Total snødybde er 0-50 cm. Dette er siste føremelding som blir lagt ut for Sørkedalen denne sesongen. Det er nå lengre partier skiene må bæres ut fra Skansebakken før man kommer opp i sammenhengende snø. I høyden er det også partier med bare områder, men fortsatt mulig å få seg en skitur. Dette gjelder spesielt løypa langs Oppkuvvann mot Løvlia. Vær oppmerksom på at det kan være tynn is langs land på vannene. På bena er det nå mulig å gå oppover mot Lysedammene og andre stier i sydvendte og lavereliggende områder. Det må likevel påregnes partier med is og glatte områder. Det er også mulig å sykle på tidligere brøytede skogsbilveier. Her kan vi foreslå brøytet skogsbilvei fra Åmot og opp Langlia til Kringla. Vær forberedt på noe søle og issvuller.

Sollihøgda: Skiforeningen 7/4 kl. 07:32:
+5 grader.Skyet vær. Total snødybde er 0-20 cm. Prepareringen er nå over for denne gang. Det er fortsatt skimuligheter ut fra Høymyr, på Djupdalsveien. Man må gå på beina de første 300m. Begynner og bli mye isete partier og lite snø innover.

Vil du prøve deg på bena er det bart på brøytet skogsbilvei fra Høymyr forbi Toresplassen og til enden av veien. Derfra kan du følge skiløypa 1,5km frem til Sørsetra, men dette siste stykket kan være isete eller bløtt. Tidligere preparerte løyper i terrenget er mulige å gå, f.eks. Sollihøgda eller Kleivstua til Sørsetra, men da bør du ha på brodder. God påske!

Ringkollen: Skiforeningen 8/4 kl. 06:46:
2 grader. lettskyet vær. Total snødybde er 0-30 cm. Prepper i dag lysløypa og prøver å komme rundt Treningsrunden, men det begynner å bli lite snø. blir Det meldes varmere temperaturer og det vil bli løsere i løypene utover dagen.
Smøretips: Klister.

Lommedalen: Skiforeningen for Bærum kommune 2/4 kl. 08:06:
Uten påfyll av snø blir det ikke mer preparering fra Bybommen til Tverrelva.

Ønsker du deg en tur på barmark foreslår vi at du prøver deg på brøytet skogsbilvei fra Guribysaga på vestsiden av Lomma inn til Tverrelva. Et annet alternativ er brøytet skogsbilvei fra By til Aurevann, Byvann og Triungsvann, men her vil du nok møte isete forhold et stykke oppe i bakkene.

Brøyting av skogsbilveier
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. Noen veier vil uansett måtte benyttes i forbindelse med nødvendig skogsdrift. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her er planlagt brøyting i Løvenskiolds område.

Klikk her for å se liste over alle løyper i området.

Bilder fra Krokskogen - Hole

Fortsatt fine forhold i høyden!
(Foto: Per Gulbrandsen, 31.03.2020)
Fortsatt fine forhold i høyden!
(Foto: Per Gulbrandsen, 31.03.2020)
Svarttjern ved Kleivstua
(Foto: Morten Synstelien, 06.04.2020)
Koronaavstand på to meter