Føremelding for Kjekstadmarka

Føremelding for Kjekstadmarka

Kjenner - 30. november 2022 kl. 07:12

Meldt inn av Skiforeningen

Temperatur: 1 til 0 grader.
Vær: Sludd.
Snødybde: 0-15 cm. 0 det siste døgnet.

Førefall og meget vått i marka.

Kjosmyra - 24. november 2022 kl. 07:30

Meldt inn av Skiforeningen

Temperatur: 1 til 0 grader.
Vær: Overskyet, litt vind, med våt snø i lufta. Usikker på om det blir snø eller sludd utover dagen..
Snødybde: 10-30 cm. 10-30 det siste døgnet.
Smøretips: Rød exstra

Det kom en del snø i går, fra 15 til 35 cm. Den har nok sunket litt sammen da temperaturen holder seg rundt 0-punktet. Forholdene ut fra bommen på Lyfjellveien og ned til enden av veien er fine med 2 spor og skøyting. I Elvelia er det preppet med 1 spor og skøyting fra bommen i Kjosmyra. Løypa fra Gjellebekk til Heggsjø er kjørt med 2 spor og pakket. Her er det varierende forhold frem til Lyfjellveien, men mulig å ta seg frem på ski. Rulleskibanen på Spikkestad er også preppet for skøyting, og det er preppet ca 3 km tur/retur i lysløypa Spikkestad for klassisk/fristil. Disse løypene er nok veldig utsatt for mildvær. Og til slutt nevnes: Ikke bruk de nyeste skia.

Spikkestad - 23. november 2022 kl. 09:05

Meldt inn av Skiforeningen

Temperatur: 0 til -1 grader.
Vær: Snø.
Snødybde: 13-25 cm. 13-25 det siste døgnet.

Kommet litt snø i natt og snør fortsatt godt. Vil bli pakket i lysløypa på Spikkestad og på strekningen Elvelia-Kjennerbommen utover dagen.

Røyken - 21. november 2022 kl. 05:37

Meldt inn av Skiforeningen

Temperatur: -1 til -2 grader.
Vær: Overskyet opphold.
Snødybde: 0 cm. O det siste døgnet.

Det er barfrost i Kjekstadmarka, ikke is på vannene, og flotte turmuligheter til fots og på sykkel.

stuer med servering

ROS-hytta

Blåfjellhytta i Kjekstadmarka

Blåfjellhytta

Herstadhei Turisthytte i kveldingen

Herstadhei turisthytte

Ingen Informasjon

stuer med servering

ROS-hytta

Blåfjellhytta

Herstadhei turisthytte

Ingen Informasjon
+ - Vis alle færre stuer med servering

Siste bilder fra Kjekstadmarka

Flotte skispor på Lyfjellveien i Kjekstadmarka
(Foto: Trygve Rud, 23.11.2022)
Ut til holmen er det bygget en molo med en trebru over en liten tidevannsstrøm. Det var nok viktig for steinbruddene at arbeiderne der kunne komme seg raskt og enkelt på jobb. Etter utseendet og betongen å dømme kunne moloen være fra tidlig 1900-tall, men det er nok mest gjetting.
Lahellholmen: moloen og brua til holmen
(Foto: Odd Tore Saugerud , 05.09.2022)
På østsiden av Lahellholmen er det stup over stup, og krevende å ta seg frem. I strandkanten vokser det forskjellige sivarter, mest takrør som er over to meter høye. Her ligger også et gammelt vrak av en jernbåt, en ganske klumpete sak med ukjent bruksområde. I bakgrunnen brua over til holmen.
Lahellholmen: en gammel jernbåt
(Foto: Odd Tore Saugerud , 05.09.2022)
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.
) )