Føremelding for Kjekstadmarka

Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Siste føremelding

14.12.2017

Spikkestad: Skiforeningen 14/12 kl. 07:19: -6 grader, overskyet og litt snø. Det kom 3 cm snø siste døgn. Total snødybde er 3-18 cm. Det er fine forhold i Elvelia og på skogsbilveiene rundt Heggsjø. Det ligger ca. 3 cm snø i sporene, men det blir ikke preppet på nytt før det slutter å snø. Det foregår skogsdrift i området ved Ros hytta. Risikosonen er 70 meter fra skogsmaskinen. Fortsatt usikker is!

Eidjordet:Skiforeningen 9/12 kl. 07:21: Det er i dag +3 grader og klart vær. Veldig fine forhold på Eid skiarena med ca 600 m løype i ytterkant. Skiforeningen har Instruktør kurs her i dag, så en del av skileiken vil være stengt for publikum.

Isen på vannene i Marka

Isen på vannene i Marka varierer mye på hvert enkelt vann og fra vann til vann. Snø på isen isolerer slik at isen ikke nødvendigvis blir tykkere selv om det blir kuldegrader. NB! Det er forbundet med stor risiko å ferdes på islagte vann som ikke er åpnet for ferdsel! Se de enkelte områdene for detaljer.

Husk at det ikke finnes sikker is, bare sikre skøytere med nødvendig sikkerhetsutstyr og opplæring. Se denne artikkelen fra turskøytegruppen som omhandler issikkerhet.

Bilder fra Kjekstadmarka

Nypreparerte løyper ved Elvelia i Kjekstadmarka
(Foto: Trygve Rud, 12.12.2017)
Nypreparerte løyper ved Elvelia i Kjekstadmarka