Føremelding for Kjekstadmarka

Tilbake til alle områder
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Siste føremelding

19.03.2018

Spikkestad: Skiforeningen 19/3 kl. 06:32: -7 grader og overskyet oppholdsvær. Total snødybde er 100 cm. Fortsatt fine forhold i Kjekstadmarka. Prepper Midtbygda og Villingstadåsen i dag. Smøretips: Blå ekstra V40.

Eidjordet:Skiforeningen 16/3 kl. 06:47: -6 grader og strålende vær. Prepper alt nå før helgen. Begynner med Eidjordene og så mot Sydskogen. Dette blir en fantastisk dag!

LED-oppgradering i Vardåsen lysløype
Asker kommune vil i løpet av 2018 oppgradere denne lysløypa med nytt styringssystem og bedre lys. All armatur vil derfor bli fjernet og erstattet med LED-armatur. Vi har derfor valgt å ikke utbedre skaden som har mørklagt store deler av løypa. Etter en del uforutsette forsinkelser, er det nå avklart at utskiftingen vil igangsettes i annen halvdel av april 2018. Forberedende arbeid vil kunne bli igangsatt noe før, så man kan derfor møte små anleggsmaskiner i løypetrasseen.

NB! Pga. store snømengder er det innført ekstraordinær båndtvang i Oslo, Asker, Bærum, Fet, Nittedal, Skedsmo, Enebakk, Rælingen, Lørenskog, Lunner, Hole, Ringerike, Jevnaker og Gran kommuner.

Se eventuelt liste over preparerte løyper i området

Se våre forslag til skiturer i Kjekstadmarka

Isen på vannene i Marka

Isen på en del vann har lagt godt på seg den siste tiden, og der hvor vi har satt ut stikker er løypa farbar. Følg merket trasé om du har tenkt deg utpå!

Det er alltid forbundet med risiko å ferdes på islagte vann. Det kan være svake partier selv på vann med solid is. Selv om isen er kontrollert i løypetraseene så må man som markabruker vite at man alltid går på eget ansvar og risiko, både i og utenfor løypene. Det kan skje endringer uten at vi alltid klarer å registrere alle, så hver enkelt må selv ta ansvar for egen sikkerhet.

Husk at det ikke finnes sikker is, bare sikre skøytere med nødvendig sikkerhetsutstyr og opplæring. Se denne artikkelen fra turskøytegruppen som omhandler issikkerhet.

Bilder fra Kjekstadmarka

Silkespor på Verkensmåsan
Silkespor på Verkensmåsan
(Foto: Ole-Martin Rud, 02.02.2018)
Silkespor på Verkensmåsan
Silkespor på Verkensmåsan
(Foto: Ole-Martin Rud, 02.02.2018)
Åpent på ROS-hytta
Åpent på ROS-hytta
(Foto: Odd Stiansen, 11.03.2018)
Nattpreparering ved Dikemark
Nattpreparering ved Dikemark
(Foto: Jonathan Roll, 19.02.2018)

stuer med servering

stuer med servering

ROS-hytta

Værvarsel (YR.NO)

Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Samarbeidspartnere