Føremelding for Gjøvik, Toten og Land

Tilbake til alle områder

Føremelding for Gjøvik, Toten og Land

Snertingdal - 07. desember 2022 kl. 14:24

Meldt inn av Gjøvik kommune

Temperatur: -4 til -6 grader.
Vær: Sol.
Snødybde: 15-30 cm. 0 det siste døgnet.
Smøretips: Blått

Preparering er så smått i gang i Snertingdal og Biri. Veldig lite snø i skogspartier og derfor dårlig resultat. Der løypene går på veier blir det bra, men selv på myrene går det ned på lyngen. Bruk de dårligste skia om du har flere par. Tidligløypa fra Sangsætra og til Tomtsætra er bra, men det er begrenset med parkeringsmuligheter ved Sangsætra. Ved Godbakken blir det ferdigstilt ny parkering i disse dager i forbindelse med tomt til ny løypemaskingarasje. Der blir det plass til mange biler om folk parkerer fornuftig. Stormyrrunden er kjørt, men veldig variabelt, kan ikke sette spor rundt hele enda. Ned til Ytteråsveien er det ganske bra. Forsøker såletråkking på flere traseer fortløpende, men det er fortsatt mye vann i bekker og grøfter, noe som forsinker og hindrer kjøring enkelte plasser. Oppdatering onsdag. Grindlirunden er bra der det er vei og bra på de fleste myrene, men dårlig der det er skog. Mellom Skihytta og Redalsætermyra anbefaler jeg ikke å gå enda, mye lyng og kvist. Ned til Vindfallet er det ganske bra.

Skihytta i Søndre Land - 05. desember 2022 kl. 14:29

Meldt inn av Søndre Land kommune

Temperatur: -15 til -8 grader.
Vær: Lettskyet og kaldt. .
Snødybde: 25-40 cm. 0 cm det siste døgnet.

Stramløypenettet på øståsen i Søndre Land ble kjørt gjennom i dag. Det har kommet ca 15 cm med snø siden det ble kjørt forrige gang. Det ble satt spor over det meste, men det rapporteres om ikke helt ideelle forhold. Mange av myrene er bløte, og i skogsnarene er det lite snø. Vi oppfordrer til varsomhet i utforkjøringer. For de interesserte så er det gode muligheter for å gå mange kilometer, men ikke forvent trikkeskinner. Vi håper at "tælan" setter seg bedre når som det er kjørt og det er meldt bra med minusgrader fremover. Det vil ikke bli kjørt før det kommer mer snø.

Eikvelta - 02. desember 2022 kl. 17:02

Meldt inn av Vestre Toten løypelag

Temperatur: -2 til -4 grader.
Vær: Lett overskyet.
Snødybde: 12-38 cm. 0 cm det siste døgnet.

I ettermiddag har vi sålepreparert opp igjen løypene vest for Raufoss. Se kart for detaljer. Vi har denne gangen kjørt med både scooter og ATV. På de tørreste rodene har vi rullet og satt spor, men innover Åsen på de bløteste rodene har vi kun trekt med oss lett sporsetter. Det er fortsatt veldig bløtt mange plasser med en del bare myrflekker. Med kuldegrader i flere dager framover så håper vi det fryser til skikkelig før det kommer mer snø. Utvis forsiktighet i utforkjøringer, forholdene varierer veldig mye, og det anbefales å bruke noen godt brukte ski 😊 Benytter også anledningen til å takke våre sponsorer, private, og Vestre Toten Kommune som har støttet oss det siste året 👌👍 Løypelaget ønsker alle en god helg !

Aust-Torpa - 28. november 2022 kl. 18:31

Meldt inn av Torpa Løypelag

Temperatur: 1 til -2 grader.
Vær: Lett snøvær.
Snødybde: 27-33 cm. 4cm det siste døgnet.
Smøretips: Fiolett multigrade: -3 til -5 grader. Ny- og finkornet snø

Lagt 1 spor på det vi har kjørt, plass for begge stiler. Kjører nytt ved lavere temperatur. Greit å gå nå. Det er skiltet Løyper der du svinger av Øvergøvik vegen. 91176385

Raufoss - 26. november 2022 kl. 12:55

Meldt inn av Vestre Toten løypelag

Temperatur: -2 til 2 grader.
Vær: Overskyet.
Snødybde: 12-30 cm. 1 cm det siste døgnet.
Smøretips: Grusski

Endelig er vinteren her og vi har startet med såleprepping av løypene på vestsiden av Raufoss. Vi har kjørt med ATV og en lett sporsetter både i går og i dag. Preppet fra Raufoss-Sveum-Rørmyra-Rognlihaugen-Lauvhøgda-Mæhlumsetra-Fjortentjern-retur via Skumsjøen og ned igjen «lysløypa» til Raufoss. Snødybdem på Raufoss er 12 cm, oppe på Vardalsåsen er det ca 30 cm. Selv om vi har satt spor så er nok disse løypene for de som er over snittet ivrige 😅 Vær obs i utforkjøringer, diverse steiner og kvister stikker opp. Det er ekstremt bløtt inne på myrene, noe vi fikk erfare når ATV stod bom fast i Myra ved Sandtjern. Heldigvis kom tilfeldigvis Breiskallen Sportsklubb med to scootere. Vi fikk hektet vinsjen fra ATV til scooter og kom greit opp igjen 😊 En stor takk til Roar Myhre og Tor Aaslund i BSK som også kjører løyper på dugnad 👍 Må helt klart ha en del kuldegrader over litt tid og mer snø før vi kan kjøre med løypemaskin, så det blir nok mer kjøring med scooter/ATV før den tid. Løypelaget ønsker alle en god helg og 1. advent i morgen 😊

Berget - 23. november 2022 kl. 17:48

Meldt inn av Torpa Løypelag

Temperatur: -2 grader.
Vær: Snø.
Snødybde: 23-26 cm. 4cm det siste døgnet.

Ikke kjørt spor. Kjørt såle med skuter og rulle

stuer med servering

Fremme ved Mæhlumsetra

Mæhlumsetra

Stengt i dag
Skistua på Gjøvik 75 år i år

Skistua Gjøvik

Stengt i dag
Sol på Solbakken

Solbakken

Stengt i dag
Fremme ved Vesterås

Vesterås

Stengt i dag
Midt i smørøyet

Skihytta i Søndre Land

Ingen Informasjon
Førjulstrafikk på Osbakken

DNT Osbakken

Stengt i dag
+ - Vis alle færre stuer med servering

stuer med servering

Skihytta i Snertingdal

Stengt i dag

Mæhlumsetra

Stengt i dag

Skistua Gjøvik

Stengt i dag

Solbakken

Stengt i dag

Vesterås

Stengt i dag

Skihytta i Søndre Land

Ingen Informasjon

DNT Osbakken

Stengt i dag
+ - Vis alle færre stuer med servering

Bilder fra Gjøvik, Toten og Land

Vestre Toten Løypelag etablerer ny trasé fra Grimås og nordover til Korta skole. Her kommer ei ny bru på plass. Bru er kledd med 2 x 8 tommer plank og skal beises/impregneres til sommeren. Nå gjenstår kun rettskjæring på sidene og snekring av rekkverk.
Ny bru i ny trasé
(Foto: Geir Gravdahl, 23.10.2022)
Vi har spesialhogd og skjært grovt tømmer til prosjektet. Bru har en bredde på 6 meter og lengde på 7 meter. Dragere er på 400 x 400 mm og skal bære vekten av løypemaskin.
Vestre Toten Løypelag etablerer ny trasé fra Grimås og nordover til Korta skole
(Foto: Geir Gravdahl, 10.10.2022)
Vestre Toten Løypelag etablerer ny trasé fra Grimås og nordover til Korta skole. Forlengelse av traseen gir mulighet til å tilrettelegge løyper for 500 skoleelever og et stort boligområde.
Brukar heises på plass av Henning Solberg
(Foto: Geir Gravdahl, 07.10.2022)

Webkamera

bilde fra webkamera på raufoss skistadion
Raufoss skistadion
webkamera på eikvelta
Eikvelta
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.
) )

Samarbeidspartnere