Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Gode skimuligheter i næranleggene

07.12.2021 15.47.51

Nok en kjølig dag i Marka med morgentemperaturer fra -11 til -8 grader. Det daler stadig ned noen lette snøfnugg fra oven, men det blir foreløpig mest til pynt. Slik det ser ut nå må vi vente til fredag før vi får noe snø av betydning, men det er fortsatt et usikkert varsel.

Det er likevel pakket en 3,5 kilometers løype på Harestuvannet og tromlet på Djupdalsveien fra Sollihøgda, men snølaget er veldig sparsomt og ikke tykt nok til å sette spor på. 10 cm av denne florlette snøen blir til knappe 2 når den blir pakket.

Selv om skitur på "villsnø" nok kan lokke noen, er det i næranleggene med kunstsnø det er størst sjanse for en flott skiopplevelse:

Linderudkollen (1,2 km), Lillomarka Arena (ca. 400m) Holmenkollen nasjonalanlegg (3 km), Varingskollen (2,5 km), Ringkollen (3 km), Greverud golfbane (400 m), Fossum (ca. 500 m), Sørkedalen ved Lokalet (ca. 400 m), Vestmarksetra (2,6 km), Eid skiarena (600 m), Lysløypa i Frogn (500 m), Åsen skistadion i Nannestad (800 m), Lygna skisenter (2,5 km), Eiksetra i Lier (ca. 1,5 km) og Nes skianlegg ved Eidsvoll (2 km). Snøproduksjonen går fortsatt for fullt i mange anlegg, så vis hensyn til arbeidet som pågår.

NB!: De grønne sporene i anleggene i kartet kan avvike betydelig fra det som reelt er preparert da preppemaskinene også benyttes til å skyfle snø ut i større områder.

Kulden gjør at de mindre vannene i Marka fryser til. På små vann er det nå 4-10 cm stålis. Vil du være trygg på isen, kan du gå en runde på Sognsvann i en runde BYM har måkt. På større vann har isen ennå ikke lagt seg helt. Det kan være god is fra land, men åpne områder i inn- og utløp pga. strømninger i vannet. Nysnøen på isen skjuler svake punkter, så utvis stor varsomhet. Skal du prøve skøytene er det lurt å ha en partner med, samt nødvendig sikkerhetsutstyr. Les mer om issikkerhet her. Følg for øvrig med på is varslene på varsom.no.

Det er fortsatt mulig å gå til fots på veier og stier. For en oversikt over hvilke veier som brøytes gjennom vinteren kan du istedenfor løyper velge å vise kartlaget "Brøytede veier" i kartlagsvelgeren ned i høyre hjørne.

Ha en strålende dag i Marka!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem her.

Tromling på Djupdalsveien
(Foto: Kjell Berg, 07.12.2021)
Tromling på Djupdalsveien
(Foto: Kjell Berg, 07.12.2021)
3,5 km rundløype er pakket på Harestuvannet
(Foto: Lars Gulbrandsen, 06.12.2021)
Kveldstur i lysløypa
(Foto: Erik Unneberg, 05.12.2021)

Webkamera

Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera ved Brovoll
Brovoll
Webkamera ved Skullerudstud
Skullerud
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.