Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Skimuligheter både i og utenfor oppkjørte løyper

10.04.2021 08.35.12

Nå er det perfekte forhold for en skitur utenfor oppkjørte spor: Skaren bærer godt til langt utpå dagen. Vel å merke om du holder deg i høyden og unngår de store vannene. Samtidig er det supre forhold i sporene der løypene er nykjørte, og det er fortsatt mange steder i Marka. Sjekk iMarka-appen eller kartet og se etter grønne løyper. Skarpt og isete på formiddagen og mykere utover dagen gjelder fortsatt der løypene ikke allerede er frisket opp av løypemannskapene.

Det er klarvær i Marka nå med temperaturer fra -5 til +2 grader, og sola skal skinne i hele dag. Mindre vind enn de foregående dagene er det også varslet, så alt er duket for en strålende dag i skogen.

Det kjølige været og nattefrosten gjør at vi beholder snøen en god stund til i høyereliggende områder. I Vestmarka kan det imidlertid være siste helg med preparerte løyper, så benytt anledningen mens den er der.

Løypemanskapene har nå med få unntak trukket seg tilbake fra løyper som går i terrenget og vil konsentrere seg om veier der snøen fortsatt bærer. Det betyr at det kun er i områder vi har veier det vil bli preparert framover. På flere steder i Lillomarka, Nordmarka syd, Østmarka, Sørmarka, Bærumsmarka, Kjekstadmarka og Hurummarka har man derfor nå avsluttet prepareringen for sesongen, utenom i enkelte kunstnøanlegg. I soleksponerte deler av løypene kan nå underlaget stikke opp her og der. Nær bekkefar og myrer kan vannet ha slått igjennom og dannet hull. Issvuller kan også forkomme. Ta det derfor med ro i utforkjøringer og uoversiktlige områder.

Selv der det ikke blir preparert vil det fortsatt være skimuligheter når du kommer deg litt inn i Marka fra utfartsstedene, men da må du være forberedt på å bære skiene et stykke. Følg med på de lokale føremeldingene.

Dette er fortsatt gode utgangspunkt for en skitur:

• Nordmarka nord (Svartbekken, Mylla, m.fl.)
  • Krokskogen (Høymyr, Skansebakken)
  • Romeriksåsene (Brovoll, Sjonken, m.fl.)
  • Vestmarka (Solli, Vestmarksetra)
  • Nordmarka syd (Frognerseteren, Tryvann)
  • Nannestad (Nordåsen, Åsgreina)
  • Hadelandsåsene (Lygna)

Det kjøres dessuten fortsatt løyper i Finnemarka, på Totenåsen og i Gjøvikområdet. For detaljer om disse og andre områder, se føremeldingene for de ulike områdene.

Isforholdene

Vårværet tærer også på isen på vannene. På de fleste vann har vi nå fjernet stikkene og sluttet å preparere. Isforholdene varierer veldig, også på samme vann. De få vannene som fortsatt er merket merket med bambusstikker er farbare, men ikke forsøk å gå over vann som ikke lenger er merket. Vann som fortsatt er farbare har blank is og overvann kan forekomme. Vi minner om at is aldri kan regnes som sikker generelt, og når man ferdes på is må man utvise den største forsiktighet og ha riktig utstyr medbrakt.

Serveringssteder i Marka

Smittevernsrestriksjonene i Oslo og Viken gjør at mange serveringssteder må holde stengt eller kun være åpent for take away. Sjekk ut åpningstider her eller i iMarka-appen. I serveringskøen gjelder vanlige regler om to meters avstand og bruk av munnbind.

LØYPEARBEID ER RESSURSKREVENDE. OM DU MELDER DEG INN I SKIFORENINGEN BIDRAR DU TIL AT VI KAN GJØRE JOBBEN.

Adkomst til Mylla og Svartbekken

Nytt kjøremønster: Vestbygdvegen er ikke lenger enveiskjørt. Vi anbefaler at de som skal til Mylla kjører Rv 4 til Grua og videre til Mylla, kjør også om Grua hjem. Lunner Almenning oppfordrer alle til å vise hensyn og holde avstand i forbindelse med ankomst og avreise.

Brøyting av skogsbilveier

Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. Noen veier vil uansett måtte benyttes i forbindelse med nødvendig skogsdrift. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her ser du kart over planlagt brøyting i Løvenskiolds område .

En, to, tre personer på Skjennungstua
(Foto: Lars Kristian Bjørløw, 09.04.2021)
En, to, tre personer på Skjennungstua
(Foto: Lars Kristian Bjørløw, 09.04.2021)
Vårskiløpere ved Trantjern
(Foto: Odd Stiansen, 10.04.2021)
Fortsatt bra over Haveråsen
(Foto: Erik Unneberg, 10.04.2021)

Webkamera

Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera ved Brovoll
Brovoll
Webkamera ved Skullerudstud
Skullerud
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.