Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

En fantastisk skisesong!

26.04.2021 09.14.53

Den siste uken i april innledes med nok en dag med strålende sol, temperaturer like under null og nordavind, men sistnevnte er heldigvis ikke så kraftig som de siste dagene. Nattefrosten gjør at det fortsatt er snø i nordlige områder av Marka, men nå har vi avsluttet prepareringen for i år.

Vi har hatt en fantastisk flott skisesong denne vinteren. Allerede 20. oktober fikk vi den første snøen. Skiforholdene var litt til og fra før jul, men i romjulen fikk vi store mengder med tung snø. Søndag 3. januar skulle alle ut på ski. Rekordhøy trafikk på føremeldingen og karttjenestene våre fikk serverne til å knele noen timer. Det gjorde etter hvert også skogen. Det krevdes mye tungt skogsarbeid for å klare å holde skiløypene åpne gjennom januar.

Fra slutten av januar gikk vi inn i en uvanlig stabil periode med kaldt og fint vintervær som varte gjennom hele februar. Da det begynte å skrante betydelig på snøen i lavlandet fikk vi et nytt stort påfyll av snø 12. mars. Dette reddet skiføret i lavlandet fram til påske.

Og publikum har kjent sin besøkelsestid. Sjelden har det vært observert så stor trafikk i løypene og så stor kamp om parkeringsplassene som i vinter. Kanskje ikke så rart da skigåing er en av de mer pandemivennlige aktivitetene vi har.

Dette er den siste føremeldingen for sesongen. For dem som nekter å sette bort skiene: Det kjølige været gjør at det fortsatt er skiføre i noen av de nordlige områdene av Marka hvor det ennå er godt med snø på skogsbilveiene. For øvrig tørker stadig flere av skogsbilveiene og stiene opp, og du kan nå få deg en fin sykkeltur på stort sett bare veier om du er innstilt på enkelte partier med snø eller is. Og vil du kombinere sykkel og ski er det mange muligheter for å sykle seg inn til skiføret!

Isforholdene

Vårværet tærer også på isen på vannene. Merkestikkene på vannene er nå tatt inn. Isforholdene varierer veldig, også på samme vann. Vi fraråder ethvert forsøk på ferdsel på den isen som er igjen.

Serveringssteder i Marka

Smittevernsrestriksjonene i Oslo og Viken gjør at mange serveringssteder må holde stengt eller kun være åpent for take away. Sjekk ut åpningstider her eller i iMarka-appen. I serveringskøen gjelder vanlige regler om to meters avstand og bruk av munnbind.

Bålforbud i Marka

Det er svært tørt i Marka i områder der det er lite eller ingen snø. Fra 15. april til 15. september er det bålforbud i Oslo og Viken. Det betyr at du som hovedregel ikke har lov til å tenne bål eller grill i skog og utmark, med unntak av godkjente bålplasser.

LØYPEARBEID ER RESSURSKREVENDE. OM DU MELDER DEG INN I SKIFORENINGEN BIDRAR DU TIL AT VI KAN GJØRE JOBBEN.

Bilder

Ved Hesthagadammen palmesøndag 2021
Ved Hesthagadammen palmesøndag 2021
(Foto: Bent Luther, 28.03.2021)
Ved Hesthagadammen palmesøndag 2021
Ved Hesthagadammen palmesøndag 2021
(Foto: Bent Luther, 28.03.2021)
På rødløype til Molikskulpen
På rødløype til Molikskulpen
(Foto: Anka Nordenborg, 10.09.2021)
Skiløypa kommer i land sør i Trehørningen
Skiløypa kommer i land sør i Trehørningen
(Foto: Nina Didriksen, 10.09.2021)

Webkamera

Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera ved Brovoll
Brovoll
Webkamera ved Skullerudstud
Skullerud
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.

Samarbeidspartnere