Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Både vinter og vår i Marka!

06.04.2020 14.32.23

Det våres i Marka, men det er fortsatt skiføre i høyereliggende strøk. I mellomhøyde er det overgangsforhold mellom skiføre og barmark, mens i lavereliggende strøk er det nå muligheter for å gå, løpe eller sykle. Forsøk deg gjerne på barmarksaktivitet i Kjekstadmarka, Bærumsmarka, Nordmarka syd, Lillomarka, Østmarka eller Sørmarka. Se områdemeldingene for turmuligheter, vi kommer med mer barmarksinformasjon her i dagene fremover.
Husk å hold god avstand til andre på stiene, i løypene og på parkeringsplasser. For Marka gjelder de samme smittevernråd som for alle andre steder folk ferdes. Mange søker til de mest populære utgangspunktene og det kan bli litt folksomt. Vi anbefaler Skiforeningens tur-håndbok for Kjentmannsmerket om du vil ha forslag til andre steder du kan oppsøke i Marka. Boken selges i nettbutikken vår.
I dag meldes det om lettskyet vær og tåke, men solen skal bryte gjennom utover dagen. Det meldes om 0 til +2 grader på morgenen. Du finner de beste snøforholdene i høyden fra Ringkollen, Svartbekken, Mylla og Brovoll, Nannestad og Lygna.

NB! Les føremeldingen for de lokale områdene før du legger ut på tur! Det er preparert for siste gang på Sollihøgda, Solli og Skoglund i Vestmarka og Skansebakken i Sørkedalen. Skimuligheter finnes dessuten i næranleggene i Linderudkollen, Holmenkollen og på Eidsletta i Asker. Ta det rolig i utforkjøringer. Bare flekker kan forekomme, særlig i solhellinger. Mildværet tærer også på isen, merkestikkene er tatt inn og vi fraråder nå alle å krysse islagte vann.

Vi minner om båndtvang for hunder fra 1. april og varer til 20. august.

NB! Lunner kommune har innført parkeringsrestriksjoner på Brovoll, Mylla og Svartbekken.
Restriksjonene gjelder i helger og i påsken.
Dette innebærer:

• Parkeringen innenfor gjerdet på Brovoll blir helt stengt, parkeringen utenfor er foreløpig åpen, men kan bli stengt på kort varsel.
  • Parkeringen på Mylla er redusert med ca 30% til 50 plasser
  • Parkeringen på Svartbekken er redusert med ca 30% til 70 plasser
  • Parkering langs vei er ikke tillatt!
  • Om parkeringen på Svartbekken er full, kjør videre til Mylla. Er det fullt her så er det ytterligere parkeringsplasser ved badeplassen på Svea.
Vi viser for øvrig til Lunner kommune for ytterligere opplysninger. https://www.lunner.kommune.no/informasjon-til-alle-skientusiaster.6300297-297042.html

Skiforeningen er også økonomisk berørt av korona-viruset med inntektsbortfall i Kultur- og Turistanlegget i Holmenkollen, innstilte arrangementer og stengte stuer. Vi har dessverre måttet gå til en del hele og delvis permitteringer, men vil gjøre vårt aller beste for å gi dere gode løyper også fremover!

Meld deg inn i Skiforeningen nå, og du er medlem helt til september 2021!
Som medlem bidrar du til at Skiforeningen kan tilby gode skispor og rike friluftsmuligheter i Marka - Norges mest populære turområde. Meld deg inn her.

Isforholdene i Marka

Brøyting av skogsbilveier
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. Noen veier vil uansett måtte benyttes i forbindelse med nødvendig skogsdrift. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her er planlagt brøyting i Løvenskiolds område.

Klikk her for å se lister over alle løyper med preppestatus

Jakten på kjærligheten
(Foto: Hanne Guro Rønning, 05.04.2020)
Jakten på kjærligheten