Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Vått, men godt føre i høyden

Fredag 24.03.2023 kl. 08.45

Etter nok en dag med regn og en natt med temperaturer på plussiden er det nå svært bløtt i Marka. Det er også i dag ventet mildvær og litt regn etter hvert, mens lørdagen byr på litt kjøligere vær med sludd og snø i høyden. Først på søndag ser det ut til at vi får et omslag til stabilere forhold med minusgrader på natten. Et blikk på værvarselet for neste uke er en ren fryd for alle som ønsker at skiføret skal holde lengst mulig.

Dagen i dag starter med overskyet vær og litt tåke her og der. Termometrene viser fra 0 til 5 plussgrader, og temperaturene vil stige litt utover dagen. Nedbøren er ventet fra ca. lunsjtider.

I lavlandet har mildværet og nedbøren tæret hardt på snøen, men i høyden er det nok snø til at skiføret holder i godt monn. Det risler livlig i bekkefar og flere steder flyter det over løypene, og i terrenget kan det åpne seg hull her og der, men det er enkelt å komme seg forbi. På vannene dukker det opp stadig flere oshull og det det er blitt endel overvann under snøen. På noen vann er merkestikkene tatt inn for sesongen, og den generelle anbefalingen er å unngå vann der man kan. Sjekk for sikkerhets skyld de lokale føremeldingene.

De våte forholdene begrenser prepareringen, men løyper preparert i det siste står godt selv om fastheten kan variere. 

Har du lyst til å prøve deg på en ny tur? Hvis du bruker kollektivtransport til Marka, kan du avslutte turen et annet sted enn du startet. For å nå Marka med kollektivtransport, bruk kartlaget "holdeplasser" i iMarka-appen eller på løypekartet når du planlegger.

Mange markastuer er åpne i helgen. Sjekk åpningstider her.

Isforhold på vannene
De fleste av vannene i Marka er kontrollert, merket og farbare, men under snøen er det nå mye overvann. Det oppdages også stadig flere oshull. På denne tiden av året tiner vannene også fra undersiden. Forsøk deg ikke utenfor de merkede og scooterkjørte traseene. Legg helst turen utenom vannene der det er mulig. Sjekk lokale føremeldinger for detaljert info og følg med på isvarselet på varsom.no.

Ekstraordinær båndtvang
Det er mye snø nord i Marka, samtidig som lavereliggende områder har mye is. Rådyr og elg er avmagrede og slitne av kaving i dyp snø. Deler av Oslo kommune, Lørenskog, Lunner, Jevnaker, Ringerike og Hole kommuner har derfor innført ekstraordinær båndtvang for hunder. Oslo kommune forlenger i dag båndtvangen i Nordmarka til 31. mars, mens i Østmarka er den nå opphevet. Vi anmoder innstendig publikum om å overholde båndtvangen.

God tur!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

En storslått morgen på Heggelivannene

Foto: Per Gulbrandsen, 23.03.2023

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
webkamera på Fossum
Fossum
Se alle webkamera
Logo Hafslund, Møller Bli, Obos.

Samarbeidspartnere