Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Flott skihelg i vente med nattefrost og sol på dagtid

Fredag 19.04.2024 kl. 09.01

April hadde ikke vært april om det ikke bys på værmessige overraskelser. I dag er det snødekte tak i byen og noen små centimetere med tørr nysnø i Marka. Temperaturene ligger nå på mellom minus 5 og pluss 1 grad og det går mot plussgrader utover formiddagen, så snøen ligger nok ikke lenge. På de skogsbilveiene det fortsatt lar seg preparere er løypemannskapene nå ute og freser for å blande nysnøen ned i det harde underlaget.

Fortsatt prepareres det altså på skogsbilveiene ut fra Svartbekken og Mylla i Nordmarka nord og ut fra Brovoll i Romeriksåsene. Det er også preparert ned til Grua. I Nordmarka syd prepares det ut fra Tryvannsåsen mot Nordmarkaskapellet og Skjennungstua. Det forsøkes i dag å lage et tilbud fra Movann til Holmetjern og fra Fortjern i retning Holmetjern, men om det lykkes vil det uansett bli noen upreparerte strekninger mellom Movann og Kikut. Det blir også forsøkt å kjøre opp scooterspor fra Kikut og ned mot Nordmarkskapellet. Fra Nordåsen i Nannestad prepareres det fortsatt løyper, det samme i Lommedalen fra Guribysaga inn mot Tverrelva. Følg med på de lokale føremeldingene og preppestatus i kartet

Terrengløypene kan ikke prepareres lenger nå, men det er fullt mulig å bevege seg på ski både i løyper preparert tidligere og på skaren. Du må imidlertid regne med stadig større bare og våte områder. Ta det derfor forsiktig i uoversiktlige utforkjøringer. På vannene begynner isen å gå i oppløsning, spesielt langs land. Merkestikkene er nå tatt inn og vannene blir ikke lenger kontrollert. Velg landfaste løyper. Generelle anbefalinger for ferdsel på is i vårt område finner du på varsom.no

I noen næranlegg kan du fortsatt finne gode forhold, bl.a. på Ringkollen, Vestmarksetra, Holmenkollen og Linderudkollen.

NB: Det er ikke ventet større endringer i føreforholdene kommende helg. Føremeldingen vil derfor ikke bli oppdatert denne helgen.

Tog, buss eller bane til startpunktet er alltid et godt alternativ. Mange skiløyper starter i gangavstand fra kollektiv-holdeplasser, og i iMarka-appen/løypekartet kan du se holdeplasser i kartet om du velger å vise dette kartlaget.

Skogsbilveier som har vært brøytet i vinter begynner nå å bli bare langt innover i Marka, og er du forberedt på litt trilling i skyggefulle partier der snøen fortsatt ligger kan du få deg vårens første sykkeltur. Kanskje kan du også prøve ut kombinasjonen sykkel og ski? Å sykle inn til skiføret er en flott turvariant på denne tiden av året. Sjekk ut kartlaget "Brøytede veier" så ser du hvor det kan forventes best sykkelforhold nå.

Flere av de større markastuene holder åpent utover våren og kan by på god bakst og varm og kald drikke - se oversikt over åpningstider.

Husk at det nå er ordinær båndtvang for hund – 1. april til og med 20. august.

Det er nå generelt bålforbud (fra 15. april til 15. september). Det betyr at det er forbudt å tenne bål, engangsgrill, bålpanner og annen åpen ild i skog og utmark. Det er likevel tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brann, men vi oppfordrer alle til å være ekstra forsiktige særlig i områder der det har vært lite nedbør.

God tur og god skihelg!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Monsebråtan på Krokskogen

Foto: Jørn Grøstad, 16.04.2024

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
webkamera på Fossum
Fossum
Se alle webkamera
Logo Hafslund, Møller Bli, Obos.

Samarbeidspartnere