Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Nok en flott dag i Marka med muligheter for fine turer både på ski og til fots!

22.01.2020 08.22.21
Selv om det har vært litt kjøligere siden i går ettermiddag er det fortsatt relativt mildt i Marka med temperaturer fra -1 til +6 grader - kjøligst i høyden nord i Marka. Også i dag får vi sol etter hvert. Skiføret holder seg forbausende godt i høyden pga. kuldeutstråling fra bakken. Et par minusgrader enkelte steder i natt hjalp også på. Føret kan være skarpt der det ikke er frest nylig, og mildværet gjør at man må være sparsommelig når det gjelder prepareringen også i dag. Stedvis vil det være tynt med snø, bare områder og is. Vær forsiktig i utforkjøringer. I terrengløypene er det bare unntaksvis skiføre. Har du anledning bør du komme deg opp i høyden i dag. Husk solbriller, sitteunderlag og appelsin. God tur!

Her finner du de beste skiforholdene akkurat nå:

• Nordmarka nord: Mylla og Svartbekken.
  • Romeriksåsene: Brovoll, Sjonken, Hakkim.
  • Hadelandsåsene: Lygna
  • Krokskogen: Ringkollen, Sørkedalen (etter 2 km) og Sollihøgda (Høymyr) på Djupdalsveien.

I næranleggene med kunstsnø er det mulig å få seg en tur i Lillomarka arena, Sogn snøpark, Varingskollen, Linderudkollen, Skullerud, Greverud, Holmenkollen og Eidsletta. Se føremeldingene for de enkelte områdene for nærmere info.

Nytt serveringssted ved Øyungsdammen
Skiforeningen har åpnet et nytt serveringssted i løypekrysset ved Øyungsdammen. Her blir det mulig å få seg varm og kald drikke før man løper videre inn i Marka. Øyungsbua vil holde åpent i helger i vintersesongen fra kl. 11 til 15 (lørdager og søndager). Det er ikke nok snø til skiløyper enda, men de 2,5 kilometrene opp fra Skar er en fin tur på bena. Går du på vestsiden av Skarselva bør du sko deg med brodder. Veien på østsiden er strødd med grus. Velkommen!

Isforholdene i Marka
Flere vann har nå skøyteis og man kan få seg en fin tur også på noen av vannene i lavereliggende strøk, men vi minner om at ferdsel på vann alltid er forbundet med risiko og må skje med rett sikkerhetsutstyr og grundig sjekk av istykkelse. Der hvor vannene er merket med bambusstikker er istykkelsen målt og funnet tykk nok til at det kan anlegges skiløyper. Om man velger å gå utenfor disse må man være svært forsiktig, ha nødvendig sikkerhetsutstyr og opplæring og selvsagt være i følge med flere. Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Brøyting av skogsbilveier
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. Noen veier vil uansett måtte benyttes i forbindelse med nødvendig skogsdrift. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her er planlagt brøyting i Løvenskiolds område.

Lurer du på hvordan iMarka-appen egentlig fungerer? Følg med her:

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som gjør det mulig for oss å lage skispor og gode Markaopplevelser. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.

Klikk her for å se lister over alle løyper med preppestatus

Flott himmel over Damtjern
Flott himmel over Damtjern