Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Kaldt og klart vær bevarer skiføret godt

08.03.2021 08.38.27

Om søndagen var bra ser ikke mandagen ut til å bli noe dårligere: Det er en kald marsdags morgen i Marka med temperaturer på den blå siden helt ned til 14 minus og sola skinner gjennom et tynt slørlag av skyer. Så kalde netter gjør underverker for snøforholdene og bremser snøsmeltingen - og utover uka er det meldt om påfyll av snø!

Forholdene er best i de grønne løypene, men også i oransje løyper kan det utover dagen være supert. Det er tidvis svært hardt, og issvuller kan dukke opp midt i løypa når du minst venter det, så ta der med ro i utforkjøringer.

Nattekulden har gjort sitt til at overvannet har frosset til igjen på mange vann, men det kan fortsatt være noe overvann langs land. Skiløypene på de fleste vannene har blitt erstattet med blank is, så her er det staking som gjelder. Om du da ikke gjør som en kreativ kar i går: Har med turskøyter i sekken og bruker dem over vannene. Som ellers må man følge stikkene.

I de lavereliggende områdene er det nå tynt med snø mange steder og isete før man kommer litt opp i høyden. De beste utgangspunktene for en skitur finner du fortsatt her:

❄️ Kjekstadmarka: Gjellebekk
❄️ Vestmarka: Solli og Vestmarksetra
❄️ Krokskogen: Skansebakken, Sollihøgda og Ringkollen
❄️ Nordmarka Syd: Frognerseteren
❄️ Nordmarka nord: Svartbekken og Mylla
❄️ Romeriksåsene: Brovoll
❄️ Næranleggene: Skullerud, Greverud, Holmenkollen, Linderudkollen og Lillomarka arena

De fleste vann der det går løyper har nå kontrollert og farbar is. Det kan særlig være overvann utpå ettermiddagen når nattefryst vann har smeltet. Ikke forsøk å gå over vann som ikke er merket med bambusstikker og hvor det tydelig er kjørt opp løype med scooter. Vi minner uansett om at is aldri kan regnes som sikker generelt, og når man ferdes på is må man utvise den største forsiktighet og ha riktig utstyr medbrakt.

LØYPEARBEID ER RESSURSKREVENDE. OM DU MELDER DEG INN I SKIFORENINGEN BIDRAR DU TIL AT VI KAN GJØRE JOBBEN.

Adkomst til Brovoll, Mylla og Svartbekken

Skal du til Brovoll kommer du ikke dit fra RV4-siden da Lunnertunnelen er stengt for vedlikehold fram til 11. mars. Utfartsparkeringen på Nysetra er også stengt nå. Fra Oslo må du derfor velge E6 og E16 østfra for å komme helt frem til Brovoll parkering.

Pga. stor utfart til Svartbekken og Mylla er Vestbygdveien enveiskjørt fra Harestua til Svartbekken og videre ut Myllavegen. Følg parkeringsanvisningene på parkeringsplassene. Se også detaljert info i føremeldingene for de enkelte områdene.

Brøyting av skogsbilveier

Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. Noen veier vil uansett måtte benyttes i forbindelse med nødvendig skogsdrift. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her ser du kart over planlagt brøyting i Løvenskiolds område .

Panorama mot vest
(Foto: Jørgen Øverbye, 07.03.2021)
Panorama mot vest
(Foto: Jørgen Øverbye, 07.03.2021)
På vei til Grønlandsveien
(Foto: Erik Unneberg, 07.03.2021)
Den siste bakken mot Mikkelsbonn
(Foto: Erik Unneberg, 07.03.2021)

Webkamera

Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera ved Brovoll
Brovoll
Webkamera ved Skullerudstud
Skullerud
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.