Skaper skiglede: Hundrevis av frivillige bidrar gjennom året til Skiforeningens arbeid i Marka på ulike arrangementer. Her fra Barnas Holmenkolldag. I jobben som maskot blir man god på high five.

Bli med på noe gøy? Bli frivillig! 

Flere hundre frivillige er i aksjon under vinterens store skihelg i Marka: 10. -11. februar arrangeres både Barnas Holmenkolldag og Holmenkollmarsjen. Lyst til å bidra under den store skihelgen?
Publisert 30.05.2023 Oppdatert 09.10.2023

Slik gjør du det

Registrer deg her

Har du spørsmål hører vi gjerne fra deg!
Kontakt: frivillig@skiforeningen.no

Til vinteren er det særlig én helg som skiller seg ut som tettpakket og med stort behov frivillig-innsats: Helgen 10. og 11. februar arrangeres både Barnas Holmenkolldag og Holmenkollmarsjen. I Holmenkollen nasjonalarena, og i store deler av Marka kommer det til å være stor aktivitet. 

Tusenvis i sving

– Vi trenger løypevakter, trafikk- og parkeringsvakter, folk på drikkestasjoner, de som kan være maskotene våre, heiaropere og vaffelstekere. For å nevne noe. Det kommer til å bli en fantastisk skihelg, sier Skiforeningens prosjektledere Elisabeth Uhlig-Nordølum og Marthe E. Trondsen. 

– Uten de frivilliges strålende innsats, hadde ikke dette gått. Mange kommer  tilbake år etter år og rapporterer om en veldig hyggelig opplevelse.

Holmenkollmarsjen har 50-årsjubiluem i 2024. Barnas Holmenkolldag feriet 50 år sist vinter. Nytt i år er at Barnas Holmenkolldag og Holmenkollmarsjen arrangeres samme helg. Frivillige kan registrere seg til å bidra både en og to dager. 

– Vi trenger alle typer bidrag. Ta kontakt, så finner vi en morsom oppgave som passer akkurat deg! 

Mange muligheter

Mange frivillige er involvert i Skiforeningens markaarbeid gjennom hele året.

Her er noen eksempler: 
1) Markatjenesten 

Markatjenesten er Skiforeningens hjelpere ute i Marka. Hovedoppgaven er å inspirere og bidra til gode tur- og naturopplevelser. Du kan selv velge hva du ønsker å bidra med. Markatjenesten er en hyggelig gjeng med engasjerte personer som samles et par ganger i året for felles hygge og informasjonsutveksling. 

Blant oppgavene er:

  • Bli med på Markabussen og bidra med tips og informasjon
  • Bemanne smørestasjoner på Skiforeningens stuer og utfartssteder
  • Bidra ved arrangementer i regi av Skiforeningen.
  • Hjelpe til på Barnas skiskole
  • Være med i ”sykkelpatruljen”
  • Hjelpe til med å rydde løypene i Marka

2) Andre arrangementer

Skiforeningen arrangerer også en rekke andre aktiviteter og arrangementer gjennom året hvor vi trenger frivillige. Send en epost til frivillig@skiforeningen.no dersom du ønsker å høre mer om disse mulighetene.

 

En god skidag: Ordfører Marianne Borgen har heiet de minste frem i mange år, det samme har Garden. 

Barnas Holmenkolldag 

  • Søndag 11. februar 2024
  • Arrangert første gang i 1973
  • Skiforeningens medlemmer får god rabatt

Visste du?  

  • Noen deltagere har vært med på samtlige renn siden 1974!