Begynnende høst: September er Løvlia-bestyrerens favorittmåned.

– Å være bestyrer på Løvlia er et deilig liv

Personlig service står høyt i kurs hos Løvlia-bestyrer Kristoffer Skovli Karlsen. Det passer bra. For han gjør nesten alt selv.
Tekst: Guri Leyell Skedsmo Foto: Christian Haukeli
Publisert 16.09.2024

Løvlias bestyer, Kristoffer Skovli Karlsen. Foto: Christian Haukeli

– Dette er en livsstil, du skal være glad i å jobbe. Og det passer bra, for det er jeg jo.   

Karlsen får energi av at Løvlias gjester har et særs sympatisk trekk. Det gjelder samtlige som kommer innom, mener han.  

– De er helt ekstremt flinke til å gi hyggelige tilbakemeldinger! 

– Det er kanskje litt din egen fortjeneste? 

– Jeg elsker i hvert fall hotell! Det er fantastisk å få lov til å skape gode rammer og fine opplevelser for gjestene. Og når de setter sånn pris på det ... Det er veldig morsomt. Det er et deilig liv. 

Kontakt oss her!

Adresse: Løvlia Skistue, Lauvliveien 460, 3512 Hønefoss
Telefon: 977 19 584
E-post: lovlia@skiforeningen.no

Booking

Familiehjelp

Løvlia driver han sammen med kona Käthe. Kristoffer har mange år bak seg innen hotelldrift samt diplom som ølkelner. Han er glad i mat, gode smaker, lun atmosfære. Akkurat som kona. Det gjør dem til et godt team. 

Skovli Karlsen kom fra stillingen som hotelldirektør på Thorbjørnrud Hotell på Jevnaker.

Firmasamlinger

Løvlia er et populært sted for firmasamlinger. Noen gjester sykler, går eller jogger innover Krokskogen. Andre kjører helt frem. Kristoffer står på trappa og hilser på alle når de kommer. Han liker å prate med folk, enten de bare er innom for en kjapp rast, eller skal ha treretters og overnatting. Om det er én gjest eller 30, spiller ingen rolle.   

Lokal verdiskapning

Karlsen er opptatt av lokal verdiskapning og har knyttet til seg en rekke lokale produsenter og tjenesteleverandører. Alt fra bærpresseri, spekeri og bakeri til vaskeri. Lokale sesongvarer finner veien til kjøkkenet. Løvlia har fått mye skryt for menyen og gjesteboka fylles opp av hyggelige meldinger og matanmeldelser.  

 – Jeg elsker å lage mat. Men nå har vi hatt den samme menyen en stund, og gjestene begynner å komme tilbake. Det er på tide med menyskifte, jeg jobber med saken.

Fint hyttefolk

Rundt Løvlia ligger en rekke hytter, og Kristoffer setter pris på at de også er ivrige brukere av Løvlia. En middag, en, kaffe, en prat. I oktober er det planlagt hyttetreff.  

– Det er veldig hyggelig. Det er mange som har et nært forhold til Løvlia. Veldig koselig markastue, sier folk. Og det er jeg jo naturligvis totalt enig i.