Trillesti: Ganske tidlig på turen sykler man over denne flotte trillestien ved Steinbutjern. Her får du god flyt. 

Klassikeren fra Ringkollen 

Denne turen tar deg fra Ringkollen til Sognsvann med flotte opplevelser underveis.

Tekst og foto: Christine Amdam

Publisert 09.06.2023

Fra Ringkollen følger du veien til Øyangen. Ved Jonsetangen får du grus under dekkene, og du sykler helt inntil vannet. Etter at du har lagt Øyangen bak deg og styrt mot Storflåtan, avløses grusveien av en drøy kilometer med trillesti. Mesteparten av strekningen er en fin plankebane som mange vil kunne sykle. Du følger Storflåtanflaka og tar til venstre i første veikryss i retning Svarten og Kringla. Ved Svartendammen er det en hyggelig gresslette hvor du kan ta en rast.

Rute: Ringkollen - Øyangen - Storflåtan - Svarten - Kringla - Kikutstua - Bjørnholt - Ullevålseter - Sognsvann.
Lengde: Cirka 43 km

Fin tur: Her ser du ruta tegnet ut i Skiforeningens kart. 

Kringle, kringler, Kringla

I krysset ved Kringla kan du velge å svinge til høyre og trille ned til Sørkedalen. Blir du med videre til Kikut, tar du til venstre mot Sandungen via Langlia. Også på denne strekningen må du over på en kilometer lang, steinete trillesti. Sykler du med sykkeltralle, anbefaler vi derfor den lengre veien rundt Sandungen. Trillestien munner ut i Knappaveien. Her tar du til høyre, og sykler nord for Vestre og Østre Fyllingen til Kikutstua. Nå har du gjort unna nesten tre mil, og fortjener en god pause.

Mulighet for overnatting

Kikutstua holder åpent onsdag til søndag i juli. Vi anbefaler å sjekke åpningstidene i iMarka-appen eller på skiforeningen.no før du begir deg ut på tur. Dersom du vil gjøre markaeventyret litt lengre passer det perfekt med en overnatting på Kikut. De har nå en lekker tre-retters sommermeny og kan ellers friste med oppredde senger, badstue med utsikt over Bjørnsjøen og morgenbad før frokost. Dersom du ikke vil overnatte er det nydelig med en lang lunsj på tunet, og gjerne også et bad i Bjørnsjøen. 

Kringla: I krysset ved Kringla tar du til venstre mot Sandungen via Langlia.

Avslutter i nedoverbakke

Fra Kikut sykler du via Bjørnholt og Ullevålseter til Sognsvann. Fra Ullevålseter kan du også sykle til Frognerseteren. Med unntak av en seig bakke fra Bjørnsjøen og oppover mot Bjørnholt er det nesten bare nedover fra Kikut og hjem.

Lunsj på tunet: Om du vil overnatte eller ikke; bruk litt tid på å nyte på Kikutstua. 

Samarbeidspartnere