#5: Kobberhaughytta

Steder i nærheten [ Kobberhaugene Kobberhaugtjern ]

Oppslagstavle

Folksomt tun

Ingen åpningstider registrert for i dag.

Kobberhaughytta er nå stengt ut året. Velkommen tilbake i 2020.

• Bestyrere/hytteverter: Erlend Birkeland
  • Adresse: Sakariasveien 345, 0758 OSLO
  • E-post: kobberhaughytta@dntoslo.no
  • Telefon: +47 406 03 087
  • Servering
  • Overnatting
  • Egen hjemmeside

Oversiktskart - Kobberhaughytta

Beskrivelse

Kobberhaughytta ligger vakkert til med flott utsikt og rett ved idylliske Kobberhaugtjern. Hytta ble bygget i 1931 av medlemmer av Oslo Turn. Den ble bygget på dugnad og er lite forandret senere. Den store peisestua var blant annet tenkt for gymnastikk for medlemmer som skulle overnatte på stedet.

I 1954 ble hytta overtatt av Oslo og Omegn Turistforening og navnet endret fra "Turnhytta" til Kobberhaughytta.

Hytta eier også 90 mål skog rundt husene. Det har aldri vært kobberproduksjon ved Kobberhaugen.

I dag drives stedet i regi av DNT Oslo og Omegn som serveringssted med overnattingsmuligheter. Hytta har alltid åpen varmebu. Det er ikke tillatt med overnatting der.

Ankomst

Hytta ligger sentralt til mellom Tryvann og Kikut, og kan nås på sykkel, til fots eller på ski om vinteren.

Edit

Løyper, ruter og turer tilknyttet Kobberhaughytta