Føremelding fra Skiforeningen 14.05.2019

Turkart med løyper og preppestatus på mobil - last ned Skiforeningens app iMarka

Føremeldingen tar sommerferie

11.05.2019 14:15: Mye snø i skyggefulle strøk

På vei inn fra Østerdamsetra mot foten av Gjørudshaugen var det mye snø, noe fast, noe råtten. Vi fikk også gleden av å gå i våt og tett granskog, men selv om vi brukte over en time på en kilometer, var det ingen som klaget, for geocachen ble funnet.

Foto: Nina Didriksen

Generelt om forholdene i Marka i dag
Oppdatert 15.05.2019 23:09

Det har vært en fin og lang sesong. De første skimulighetene kom i slutten av oktober. Deretter var det litt frem og tilbake med snø og mildvær fram til litt over nyttår. Siden midten av januar har det vært flotte skiforhold i Marka nesten helt fram til nå. Dvs. et halvt år med skimuligheter, og det kan vi ikke klage på. Ikke så bra som i fjor, men like bra som i 2013 - i alle fall om vi skal dømme etter antall preparerte løypekilometer.
Dette er sesongens siste føremelding. Vi takker for alle som har fulgt oss gjennom vinteren og ønsker dere en fin sommer i Marka - til fots eller på sykkel!

Vårisen er porøs og av varierende tykkelse, og det er nå svært risikabelt å bevege seg ut på islagte vann. Vi anbefaler at man legger turen rundt vannene.

Det tørre været gjør at det nå er fare for lyng- og skogbrann, så vær varsom med bruk av åpen ild.

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som gjør det mulig for oss å lage skispor og gode Markaopplevelser. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.

Nr Løypenavn Omr S T Lys Km

Rett