Søk i føremeldingsarkivet

Markadatabasen har føremeldinger tilbake til 30.12.02, dog ikke for alle områdene. Bruk skjemaet under til å se på et utvalg av disse. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet, max 50. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.

Enda eldre tekstbaserte meldinger er tilgjengelig herfra.

Søkeresultater

1 av 17 treff

God hvit jul!

 • 24.12.2019

Vis/skjul
Så fikk vi litt snø og kuldegrader i julegave! 6 cm og 2 kuldegrader på det meste. Ellers i Marka har det kommet et lite melisdryss og temperaturene ligger like under eller rundt null og det snør lett mange steder. Helt nord i Marka er det nå en meter snø! Noen løyper "friskes opp" i dag, noen står så godt at de får ligge i fred i påvente av mer snø og kulde som ventes i løpet av dagene som kommer. Fortsatt er det vått og bart mange steder i terrenget, men det pakkes mange steder slik at det blir en god såle som underlag for videre preparering. De fleste av skogsbilveiene som ble frigjort i går, ble preparert - sjekk løypekart/ iMarka-appen for oppdatert info om nykjørte løyper.
Best utgangspunkt for en skitur i dag er: Grua, Solli (Asker), Ringkollen, Brovoll og Mylla. Men også fra Movatn, Sørli (Nittedal), Svartbekken, Sørkedalen, Frognerseteren og Sollihøgda (Høymyr) er det fint. I høyere deler av Østmarka og Lillomarka er det også fullt mulig å få seg en tur på veiene. Videre nordover er det fine forhold bl.a. på Nordåsen, Lygna, Totenåsen, Vardalsåsen og i Gjøvikmarka - se føremeldingene for de enkelte områdene for nærmere info. I næranleggene med kunstsnø er det fine forhold og nykjørte spor i Lillomarka arena, Sogn snøpark, Varingskollen og på Linderudkollen, Skullerud, Greverud, Holmenkollen, Eidsletta. God jul og god tur!

Angående preparering på skogsbilveier i perioden november og desember
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. I perioden frem til jul har enkelte av grunneierne behov for veiene til uttransportering av tømmer og drift av eiendommene. I forbindelse med snøvær i perioden november og desember er vi i jevnlig dialog med grunneierne som tar en fortløpende vurdering på hvilke veier som kan anvendes som skiløyper når deres egen drift avsluttes. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her er planlagt brøyting i Løvenskiolds område.

Isforholdene i Marka
Isen har lagt seg på flere vann, men den er de fleste steder svært tynn. Og nå som det ligger et snølag på toppen er det vanskelig å oppdage hvor isen er dårlig. Så tidlig i sesongen innebærer det en betydelig risiko å ferdes på isen. Om man gjør det må man være svært forsiktig, ha nødvendig sikkerhetsutstyr og opplæring og selvsagt være i følge med flere. Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som gjør det mulig for oss å lage skispor og gode Markaopplevelser. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.

Klikk her for å se lister over alle løyper med preppestatus

2 av 17 treff

Skiforeningen ønsker alle en fin ski-jul!

 • 24.12.2018

Vis/skjul
Det er i dag lettskyet vær og temperaturer mellom -9 til -16 grader og fra 20-45 cm snø, mest snø nord i Marka. Nedbøren i forrige uke ble mindre enn forventet, og mye falt som sludd eller regn. Det gjorde at snøen sank noe sammen, og med kaldere vær de siste dagene har det blitt fastere forhold i løypene. Det er nå fine skiforhold på skogsbilveiene og i jevne terrengløyper, men det er fortsatt lite snø i terrenget.
Mange av vannene i Marka er fortsatt ikke farbare selv om isen ligger mange steder. Nå som de også har fått et isolerende snølag vil tilfrysingen gå saktere og det er vanskelig å vurdere istykkelsen. Vi har begynt å kontrollere istykkelsen på enkelte vann. Der det er kontrollert er det merket trasé med stikker. Det er fristende å prøve seg utpå, men dette må vi fraråde uten sikkerhetsutstyr og kunnskap om å ferdes på tynn is. Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Se eventuelt liste over løyper og preppestatus

.

Brøyting av veier i Marka
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløyper i vintersesongen. I perioden frem til jul har enkelte av grunneierne behov for veiene til uttransportering av tømmer og drift av eiendommene. I forbindelse med snøvær i perioden november og desember blir det fortløpende vurdert hvilke veier som vil kunne anvendes som skiløyper når grunneiernes drift avsluttes. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Se også kart over veier som brøytes i vinter i Løvenskiolds område.

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som gjør det mulig for oss å lage skispor og gode Markaopplevelser. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.


3 av 17 treff

Skiforeningen ønsker alle en God Jul

 • 24.12.2017

Vis/skjul
Det er i dag lettskyet vær og temperaturer fra -5 til 3 grader, varmest i høyden. Værforholdene de siste dagene med mildvær i høyden har tæret på snøen. Det er blitt ganske skarpt føre mange steder, med isete spor og småstein som stikker opp. Men innimellom, i områder med mye skygge eller nede i dalsøkk, er det fine skiforhold. Det prepareres i dag ut fra Solli i Asker og i nærmiljøanleggene med kunstsnø. I de fleste andre områder er det enten for mildt eller snølaget for tynt til å preparere på nytt. De beste forholdene finner vi fortsatt på skogsbilveiene i Nordmarka Nord, i Romeriksåsene, i Kjekstadmarka, utfra Sørkeldalen og i kunstsnøløypene. Sporene står bra, men det er hardt og skarpt føre. Bymiljøetaten i Oslo kommune preparerte med scooter fra Frognerseteren til Tryvannstua, Nordmarkskapellet, Skjennungsåsen og Ullevålseter den 22.12. Det varierende og tildels skarpe føret gjør at du bør ta det rolig i utforkjøringene, og kanskje helst bruke noen gamle ski. Mange vann er nå sporsatt og merket med stikker, men følg alltid den merkede løypa ! God førjulstur !

Se kartet og teksten i de enkelte områdene for flere detaljer.

Se liste over nylig preparerte løyper

Isen på vannene i marka

Isen på en del vann har lagt godt på seg den siste tiden, og der hvor vi har satt ut stikker er løypa farbar – følg merket trasé om du har tenkt deg utpå!

Det er alltid forbundet med risiko å ferdes på islagte vann. Det kan være svake partier selv på vann med solid is. Selv om isen er kontrollert i løypetraseene så må man som markabruker vite at man alltid går på eget ansvar og risiko, både i og utenfor løypene. Det kan skje endringer uten at vi alltid klarer å registrere alle, så hver enkelt må selv ta ansvar for egen sikkerhet.

Husk nødvendig sikkerhetsutstyr om du skal ferdes på isen utenom merkede løyper. Se også denne artikkelen fra turskøytegruppen som omhandler issikkerhet.

Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. I perioden frem til jul har enkelte av grunneierne behov for veiene til uttransportering av tømmer og drift av eiendommene. I forbindelse med snøvær i perioden november og desember er vi i tett dialog med grunneierne som tar en fortløpende vurdering på hvilke veier som vil kunne anvendes som skiløyper når deres egen drift avsluttes. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område.

Her er et oversiktskart over veier som vil bli brøytet i Løvenskiolds område i vinter.

4 av 17 treff

Føremeldingen i ny drakt

 • 24.12.2016

Vis/skjul

Skiforeningens føremelding har fått nytt utseende. Den mest iøyenfallende endringen er at vi nå har et kart som inngang til de ulike områdemeldingene. Klikk i kartet på et markaområde, eller søk etter sted for å finne føremelding og preppestatus for ditt område. Bruk søkefunksjonen hvis du synes det er vanskelig å finne fram i kartet. Kartet kan zoomes inn og ut med + og - og kan panoreres ved å klikke og dra i kartet. Fargen på løypestreken indikerer preppestatus. Klikk på en løype for å få opp tidspunkt for siste prepping. Bruker du mobil, er iMarka-appen best egnet.

Dagens føremelding 24. desember:

Det er i dag lettskyet, pent vær og temperaturer mellom 0 og +2 grader på morgenen. De beste forholdene for en skitur på julaften er på Romeriksåsene ut fra Brovoll hvor det er 25 km med preparerte løyper. Fra Tverrsjøen, nord i Nordmarka er det nykjørt og greie forhold ned Sinnerdalen. Litt lenge nord, finner du nypreparerte løyper på Lygna. Det meldes også om at Finnemarka i Lier har bra forhold i løypene ut fra Eiksetra. I øvrige markaområder er det for det meste is og bare partier i tidligere preparerte løyper og er ikke å anbefale for en skitur nå. Se de ulike områdemeldingene for mer informasjon.

Kunstnøløypene gir også fine skimuligheter der det ellers er magert med snø. Her er noen av stedene du finner kunstsnøløyper: Varingskollen (1 km), Holmenkollen nasjonalanlegg (2,5 km), Linderudkollen (500 m), Sørkedalen (1200 m), Skullerud (800 m), Østre Greverud i Oppegård (800 m), Drøbak (2,5 km), og Eidsletta i Asker (1,5 km), Vestmarksetra (3-400 m).

Isvett: Det er nå mange markavann med gode isforhold. Men husk at det er store variasjoner på iskvaliteten mellom de ulike vannene og også innenfor ett og samme vann. Bruk hodet og sikkerhetsutstyr (minimum ispigger som du får kjøpt i sportsbutikker) hvis du skal bevege deg utpå isen.Her kan du lese mer om is og skøyter i Marka.


5 av 17 treff

Kunstsnø er redningen for de ivrigste skiløperne denne Julen

 • 24.12.2015

Vis/skjul

Det er i dag overskyet vær og fra -1 til +4 grader. Det er ikke skiføre i områdene rundt Oslo. Skogsbilveiene er for det meste bare og er igjen fine å benytte til fots eller på sykkel.

De ivrigste skiløperne har muligheter i de ulike kunstsnøløypene, men mildværet begrenser prepareringen av disse løypene, og det kan fort bli isete hvis det ikke er nykjørt. Her er noen av stedene hvor du kan få kunstsnø under skiene: Skullerud - løype på ca 800 meter. Varingskollen - løype på ca 1,3 km. Fossum i Bærum - løype på 800 meter, Sørkedalen - løype på 1 km. Holmenkollen nasjonalanlegg - løype på 2,1 km inklusive standplass og Eidsletta i Asker - løype ca 900 meter .

Drar vi litt lenger ut fra Oslo-området, er det kunstsnøløype på ca, 2,5 km på Lygna og på Eiksetra i Lier er det løype på ca 2 km.

Mange av stuene i Marka har åpent deler av romjulen, benytt sjansen til en tur - sjekk stuenes åpningstider.

NB! Mildværet påvirker isen på vannene i stor grad og det er store variasjoner i isforholdene både mellom de ulike vannene og innen ett og samme vann. Det krever kunnskap og bruk av sikkerhetsutstyr hvis du skal bevege deg ut på islagte vann, her kan du lese mer om issikkerhet

6 av 17 treff

God jul!

 • 24.12.2014

Vis/skjul

I dag, på julaften 2014 er det lettskyet vær med temperaturer fra -2 til -6 grader på morgenen. Nysnøen som kom på søndag har gitt oss flott vinterstemning i Marka. Løypearbeidet går for fullt i alle områder, og mange steder vil nå kunne tilby nypreppede skiløyper. Vær oppmerksom på at det fortsatt ikke er mye snø, så bruk gamle ski hvis du har - det vil nok være litt grus og stein i løypene. Se de ulike områdemeldingene for mer informasjon.

Sammenliknet med forholdene på samme tid i fjor, er det betraktelig bedre forhold nå, og vi oppfordrer alle til å teste ut skimulighetene i julen!

NB! Isen har lagt seg på noen av markavannene, men det er store variasjoner i istykkelsen både mellom de ulike vannene og på samme vann. Vis aktsomhet ved ferdsel på is, og holde dere til staket løype over vannene. Der det ikke er satt ut løypestikker, er det fordi isen ikke er tilstrekkelig tykk til at vi kan åpne løypene over vannet.


7 av 17 treff

Litt fuktig nysnø i høyden og nord i Marka

 • 24.12.2013

Vis/skjul

(bildet er gammelt)
Det er skyet vær med litt regn og temperaturer fra -0,5 grader til +5 grader i morgentimene i dag. Det er dårlig med skiføre på natursnø, men fortsatt muligheter på enkelte skogsbilveier i høyden og nord i Marka etter nattens snøfall. Kunstsnø-løypene holder imidlertid fortsatt stand, og nå har Skullerud meldt seg på som kunstsnø-arena. Her er det nå lagt en løype på 500 meter hvor det er fine forhold. De øvrige løypene med kunstsnø er: Lysløypa i Sørkedalen, Østre Greverud, lysløypa i Frogn, Nes, Raufoss, Lygna og Eidsletta i Kjekstadmarka. Se føremeldingen for disse områdene for nærmere detaljer.

Skiforeningen ønsker alle en riktig God Jul !

NB! Vær oppmerksom på det er store variasjoner på isen på de ulike vannene i Marka.

8 av 17 treff

Mye nysnø siste døgnet

 • 24.12.2012

Vis/skjul

Det er lett snøvær med temperaturer fra -5 til -8 grader i morgentimene i dag. Snødybde: 30-80 cm og 10-25 cm dunlett nysnø. En rekke løyper er kjørt etter snøfallet og det er gode skimuligheter i mange områder. Det er best forhold på preparerte skogsbilveier. I terrengløypene som krever mer snø kan det stedvis være avskrapet og det er risiko for å stein, røtter o.a. Vær derfor forsiktig i nedkjøringer! For nærmere detaljer om forholdene og om løypeprepareringen se under de enkelte områder.

NB! Isen på mange vann, spesielt i de høyere strøkene har mye overvann og er stedvis fortsatt ikke sikker. Årsaken er at det la seg snø på nyfrosset is før kulda satte inn for fullt. Flere steder er det derfor tynn sørpeis (kun noen cm tykk) med overvann og snø på toppen. Det er oshull på Tverrsjøen og Ølja. Spålen og Katnosa har også mye overvann og svak is enkelte steder.

Følg merket løype over vannene!


9 av 17 treff

God Jul

 • 24.12.2011

Vis/skjul

Det er pent vær med temperaturer fra -2 til -7 grader i morgentimenen i dag. Total snømengde fra 10 til 60 cm. Best skiforhold på skogsbilveier i høyden og nord i Marka. Begrensede skimuligheter i terrengløypene. Generelt førefall av natursnø i lavere områder under 2-300 meter, med unntak av kunstsnøen på Greverud.Her er det meget bra forhold for fristil og klassisk.

NB! Isen på mange vann er fortsatt usikker! Vis stor forsiktighet! Løypemannskapene sjekker istykkelse og merker løyper over vannene fortløpende. Unngå vann som ikke er sjekket og merket.

Se de enkelte områdene for detaljer om kjørte løyper.

God tur!

10 av 17 treff

God jul!

 • 24.12.2010

Vis/skjul

Det er lettskyet vintervær med temperaturer fra -13 til -19 grader i morgentimene i dag. Det kalde været fortsetter i dagene som kommer. Det har i løpet av siste uke kommet fra 5 til 20 cm lett nysnø som har bedret forholdene vesentlig. En rekke løyper i alle marker er kjørt opp og er i bra stand. Det er fortsatt lite snø i terrengløypene. Vær forsiktig i utforkjøringer!

Gå inn på de enkelte markene for nærmere informasjon om skimulighetene.

Vannene: Vannene har lagt seg, men snøen gjør det vanskelig å vurdere hvor det er trygt å bevege seg. Følg merkete løyper over vannene!

NB! Sørg for at sikkerheten ivaretas på en god måte dersom du vil prøve skøytene eller går på ski!

Sikkerhetsregler, les her!


11 av 17 treff

God Jul !

 • 24.12.2009

Vis/skjul
Det er snøvær og temperaturer fra -1 til -4 grader. Snødybden varierer fra 10-50 cm og det er kommet 10 cm snø i natt. Det er gode skimuligheter flere steder. For detaljer om skiforholdene les mer under hvert enkeltområde.

NB! Isen på vannene: Markavannene er i ferd med å legge seg, men isen er fortsatt tynn og farlig å bevege seg på. Løypene frem til vannene er preparert mange steder. Det betyr imidlertid ikke at vannene er kontrollert og merket med staker. Unngå alle vann som ikke er kontrollert og merket! Det meldes ikke om "sikker" eller "usikker" is. Alle er selv ansvarlige for egen sikkerhet, og må alltid kontrollere isforholdene selv. Det finnes normalt både sterk og svak is i alle vann gjennom hele sesongen.

Følg med på værmelding, føremelding og annen informasjon her i Markadatabasen!
12 av 17 treff

God Jul

 • 24.12.2008

Vis/skjul
Det er pent vær og fra -2 til -6 grader i Marka. Det er ventet en kald værtype resten av uken. Mildværet har feid over hele marka og smeltet mye snø også i høyden. I lavere områder er det førefall, men over ca 300 meter er det fortsatt skiføre. Det har kommet fra 1-6 cm nysnø i helgen som har bedret forholdene i høyden. I Oslo er det best forhold fra Movatn til Holmetjern. I Sørkedalen: Heikampveien til Kikut, Pipenhusveien og Gråseterveien til S.Heggelivann i Sørkedalen. NB! Det er stedvis skarpt føre og snølaget er tynt. Vær derfor forsiktig i utforkjøringer. Bruk gamle ski!

NB! For detaljer om forholdene se under "fanen" for hvert område.

Nytt om is: Små og mellomstore vann i alle marker er islagte. De store vannene er i isleggingsfase. Etter mildværet er mange vann blanke. Store vann har partier med tynn is, så det er viktig å sjekke isen kontinuerlig.

NB! De som ønsker å motta israpporter på e-post kan sende e-post til: israpport@skiforeningen.no.


13 av 17 treff

God Jul

 • 24.12.2007

Vis/skjul
Det er lettskyet vær med temperaturer fra -1 til -5 grader i Marka. Lokal tåke eller tåkeskyer i lavereliggende områder. Det er fra 0-50 cm snø og flotte forhold særlig nord i Marka fra Ringkollen, Damtjern, Svartbekken, Bislingen, Mylla, Hakkim og Sjonken. Det er også flotte forhold i Lommedalen og Sørkedalen. Det er lagt på snø fra Skansebakken til Skrubbdal så nå kan man gå på ski helt fra parkeringsplassen på Skansebakken. Skimuligheter også fra Sollihøgda og Skoglund. I Nordmarka sør er det best fra Movatn og Sørli i Nittedal. I Sørmarka er det fine forhold på kunstsnø ca 1,5 km på Greverud gård i Oppegård og i lysløypa på Heer i Follomarka ca 1,2 km.

NB! Det er gode skimuligheter i flere markaområder og fra flere utgangspunkter nå. Informasjon om skimulighetene i et markaområde finner du under hver arkfane. Klikk deg inn og les mer om skimulighetene der.

Tom Stensaker, "Milsluker'n" - er daglig ute på ski i marka. På hjemmesiden hans kan du lese turbeskrivelser og se bilder - www.tomstensaker.no

Vannene

Det meldes ikke om "sikker" eller "usikker" is. Alle er selv ansvarlige for egen sikkerhet, og må alltid bedømme forholdene selv. Det finnes normalt både sterk og svak is i alle vann gjennom hele sesongen.

Små og mellomstore vann har lagt seg med is fra 5 - 25 cm. Isen styrkes av det kalde været og nye vann legger seg. Større vann er fortsatt delvis isfrie. Går du på vann må du være observant ved os, smale partier, ved odder m.v.

Se her for mer informasjon.

Skiforeningen gir informasjon om skøytemulighetene i Marka og om hvordan man sikrer seg mot ulykker. Turskøyterne er godt i gang med sesongen. Har du iskunnskap og følger sikkerhetsreglene kan du med sikkerhetsutstyr og turfølge forsøke deg på en skøytetur.

14 av 17 treff

Skøyter i marka! Skimuligheter på fjellet.

 • 24.12.2006

Vis/skjul
Det er lettskyet vær, svak vind og temperaturer fra 0 til + 7 grader i morgentimene i dag. Mildest i høyden. Lokal tåke i lavereliggende. områder.

Skøytemuligheter Kuldegradene siste uke har gitt fine forhold for skøyter. Flere små og mellomstore grunne vann har lagt seg. Se Skiforeningens nettsider om skøyting i marka.

Skimuligheter Det er ikke skimuligheter i Oslomarka, men flotte forhold i mange fjellområder.Det er ikke skimuligheter i Oslomarka, men flotte forhold i mange fjellområder. Det eneste ski-tilbudet i Oslo området er liten rundløype ved Skullerudstua på ca 200 meter med kunstsnø. Ellers flotte forhold i mange fjellomårder. Se; Skiinfo.no Se; Skiinfo.no


15 av 17 treff

Fine forhold, særlig i høyden.

 • 24.12.2005

Vis/skjul
Det er i dag pent vær og temperaturer fra 0 til -2 grader. Mildvær siste døgn har stedvis gitt glatte spor og noe skarpere føre. I høyere områder har føret holdt seg bra. Det er gode skiforhold i preparerte løyper som går på skogsbilveier. I terrengløypene er det imidlertid fortsatt lite snø med stedvis åpne bekker, hull og våte partier på myrer. I lavere områder er det lite snø (10 - 20 cm) og begrensede skimuligheter. Isen på de mange av vannene er nå sikker. Endel av de store vannene er imidlertid fortsatt ikke trygge. Se føremeldingen for hver mark med forslag til utgangspunkter og løyper. Glem heller ikke å bruke Markadatabasen aktivt. Her finner du alle løypene som det rapporteres for i føremeldingen, og du finner skiturforslag og informasjon om en mengde steder i Oslomarka. God tur!
16 av 17 treff

Imorgen kommer julesnøen!

 • 24.12.2004

Vis/skjul
Det er delvis skyet oppholdsvær med temperaturer fra - 4 til - 8 grader kl. 07.00. Det lille snødrysset som kom i går har bedret forholdene enkelte steder, bl.a i Sørkedalen, der det prepareres i dag. Den beste julegaven til alle som er glad i å gå på ski er meldingen fra Meteorologisk institutt om et nytt snøfall i løpet av morgendagen, 1. juledag. Det kan se ut som om vi får et påfyll av fra 5 til 10 cm nysnø - og fortatt kuldegrader! Det er gledelig og vil gjøre det mulig å få gode skiløyper mange steder. Ønsker du deg en skitur før du setter deg ved julebordet kan vi anbefale følgende steder; Sørkedalen; Gråseterveien og Pipenhusveien til Heggelia samt veiene i området Dammyrdalen. Disse prepareres idag. NB! I Pipenhusveien er det lite snø til Lysedammene. Derfra brukbart. Lommedalen Brukbart fra By til Tverreleva. For lite snø til preparering. Damtjern; Veien på sydsiden av Storflåtan. Prepareres idag. Svartbekken; Svartbekken - Gjerdingen - Tverrsjøen. For lite snø til preparering, men brukbare forhold. Vannene Isen er nå solid og trygg på de fleste vann og det er skøytemuligheter. Istykkelsen fra 10 - 20 cm. Det må allikevel utvises forsiktighet! Unngå os, odder o.a. steder der isen kan være usikker. Skiforholdene i fjellet De fleste skistedene har åpnet sesongen. Vi anbefaler deg å se nærmere på skiinfos nettsider. Her finner du en fullstendig oversikt over forholdene akkurat nå. Se link under. For info om forholdene i alpinbakkene, se Skiinfo.

17 av 17 treff

5 cm nysnø. Mildt.

 • 24.12.2003

Vis/skjul
Det har i løpet av natten kommet 5 cm nysnø som har bedret forholdene. Temperaturer fra 0 til + 2 grader i morgentimene. Noe stigende temperatur utover dagen. Fortsatt best forhold i lavere områder opp til 200 - 300 meter. 10 -20 cm snø. Meteorologisk institutt melder; Sørlig bris. Snø som brer østover, onsdag morgen til dels regn i områdene nær Oslofjorden. Utpå formiddagen dreining til sørvestlig bris og gradvis lettere vær, men utrygt for lokal tåke onsdag kveld. I Sørkedalen prepareres det i dag fra Pipenhus -Lysedammene -Søndre Heggelivann. Herfra trygt å gå over vannet til Heggelia. Adkomst til skiløypa ved Pipenhus: Start fra Sørkedalen skole. Kryss broen over Sørkedalselva. Ta til venstre og følg veien i stigning mot Åmot der det er bom. Noen hundre meter lenger nord tar det av en vei til venstre mot Lysedammene og Heggelia (Pipenhusveien). Her starter skiløypa. Også løypa fra Skrubbdal - Gråseterveien - Heggelia prepareres idag. NB! Brøytet fra Skansebakken til Storebekkhytta I Bærumsmarka er det kjørt med scooter idag fra Fossum - Lysløypa - Østernvann (løype er merket over vannet) - Åbortjern - Triungsvann. I Vestmarka er det for lite snø til å preparere løyper. I Østmarka er det ca. 20 - 30 cm snø og skimuligheter på skogsbilveier og på åpne områder. Fint å gå på ski fra Krokhol til Skjelbreia og fra Losby til Vangen. Vær forsiktig på vannene! Østre Greverud Det er lagt en 800 meters løype med kusntsnø (fristil og klassisk) på golfbanen. Bra forhold! På Ringkollen er det kjørt med scooter i dag fra Jonsetangen med løype på vannet til Uglaveien - Spålsveien - Storflåtan. Fra Stryken er det i dag preparert til Nyseter - Gjerdingen -Katnosa. Romeriksåsene ; Best forhold fra Sjonken til Bjertnessjøen. Det ble preparert rundt Bjertnessjøen mandag. Isen har lagt seg på mange vann. Enkelte vann er fortsatt ikke trygge. Ta nødvendige forholdsregler når du beveger deg ut på isen! Unngå os, odder og steder der isen kan være usikker. I fjellområdene er det fine skiforhold mange steder. For info om forholdene i alpinbakkene se; http://www.skiinfo.no/