• darkblurbg
  Ikke helt silkeføre

  - Ikke helt silkeføre på veien langs Heggelivannene. Dette sa en av de karene som stod borte ved hyttene da de kom opp til meg. På veien som har vært brukt til tømmerkjøring frem til nyttår, er føret veldig dårlig, så vi snudde alle tre. Det er best å gå opp mot Oppkuven når man har kommet opp ti...

  Krokskogen - Hole, 19.01.2020 13:12 - Lars Kristian Bjørløw
 • darkblurbg
  Overraskende bra fra Høymyr

  Til tross for vanskelige vær, var det greie forhold på Djupdalsveien i dag. Skiforeningen hadde frest opp løype fra Høymyr til Sørsetra. Bildet er tatt rett før nedkjøringen til Djupdalen.

  Krokskogen - Hole, 19.01.2020 12:55 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Rosa skyer over Kleivstua

  Kom hjem i fra tur i regn og tåke, og disse skyene dukket opp. Sjeldent syn med rosa skyer mot syd. Bildet er tatt fra SOS Sundvollen Oppvekstsenter.

  Krokskogen - Hole, 18.01.2020 16:12 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Tåka letter over Damtjern

  Det er utrolig flott når sola titter frem etter en dag i tåka, mye flotte speilinger i overvannet også.

  Krokskogen - Hole, 18.01.2020 14:45 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Pilkehull på Damtjern

  Jeg målte isen på Damtjern i går til 43 cm. Og vinteren har vært litt rar. Ca. 10 cm stålis nederst, og resten snø og sørpe som har blitt til et islag. Så et pilkehull kan fortelle litt historie det også. Men isen har store forskjeller i år også lokalt på vannet, fortalte noen isfiskere meg. De h...

  Krokskogen - Hole, 18.01.2020 14:15 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Isen ligger speilblank med overvann i Åsa

  Det er litt is igjen i Åsa, og Krokskogens rygg og Finnemarka speiler seg i overvannet.

  Krokskogen - Hole, 18.01.2020 13:50 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Mye vannføring i Holleia

  Minner om vårflom her på Aklangen på Holleia.

  Krokskogen - Hole, 18.01.2020 12:01 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Tåke - overvann - litt mystiske forhold

  Det er flott i Marka, selv på dager som dette. Overvann, men dog brukbare skøyteforhold for de med rett utstyr og kunnskap. Det har nettopp sluttet å regne, og jeg har hele vannet for meg selv. NB! Bildet er ikke uklart, for slik var forholdene. Ekte friluftsliv på Aklangen i Holleia.

  Krokskogen - Hole, 18.01.2020 11:42 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Solnedgang over Aklangen i Holleia

  Hadde en tur på Holleia i dag, men flotte forhold, tok dette bildet fra brua over Aklangen.

  Krokskogen - Hole, 16.01.2020 14:50 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Fine forhold i Treningsrunden

  Fine forhold i Treningsrunden på Ringkollen etter litt nysne på tirsdag. Dagen etter var alt regnet bort. Bildet er tatt mot Rughaug.

  Krokskogen - Hole, 16.01.2020 13:00 - Reidar Hauge
 • darkblurbg
  Vårlig i Holleia

  Det er en rar januar. Da jeg tok pause her, var det 12 grader i en hyttevegg, og jeg måtte sjekke om det var huggorm da jeg skulle sette meg ned.

  Krokskogen - Hole, 16.01.2020 13:00 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Isielva etter været «Didrik»

  Vårflom i Isielva? Nei, vannføringen skyldes ekstremværet «Didrik» med vind, varme og to netter med rikelig nedbør. I Kjaglidalen var det stor vannføring også i sidebekkene, og med tette (tilfrosne?) stikkrenner rant de i og over veien på vestsiden av dalen. Holmevassbekken var såpass stor og dyp...

  Krokskogen - Hole, 15.01.2020 11:42 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Djupdalsveien - litt isete i bakkene, men fint når du kommer ned i dalen  Krokskogen - Hole, 15.01.2020 09:25 - Kjell Berg
 • darkblurbg
  Nesten tomt for biler

  Det var ikke mange å se i dag, ultraskarpt skiføre, kjempeflott for oss turskøytere. Hadde både Damtjern, Storflåtan og Vesleflåtan for oss selv. Nesten litt synd, for det er den perfekte dagen for å gå Nordmarka på kryss og tvers på skøyter, hvilket noen ytterst få gjorde. (Den innesnødde bilen ...

  Krokskogen - Hole, 13.01.2020 15:12 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Isen på Damtjern henger langs kanten

  Damtjern er regulert, og når de tapper, blir isen hengende igjen. Her er det lett å skli og slå seg, så bruk brodder. Perfekt å sitte her og se sola gå ned.

  Krokskogen - Hole, 13.01.2020 15:03 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Vintersola speiler seg i isen på Damtjern

  Isen er passe glatt, og å gå på skøyter på. Turen er egentlig over, men hadde en halv kopp kaffe og to brødskiver igjen etter turen. Da er det bare å sikte seg inn hvor sola er lengst, og finne frem rastejakke og nyte varmen og synet fra sola. Tipper isen er 40-45 cm ut fra hva en isfisker sa på ...

  Krokskogen - Hole, 13.01.2020 14:58 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Ingen badet i dag ved Damtjern varmestue i dag

  En korrekt antrukket turskøyteløyper står like tørr ved turens slutt, som da han startet. Legg merke til skrittstoppen, og i sekken har han ekstra tøy pakket i vanntett pose, kasteline ses så vidt.

  Krokskogen - Hole, 13.01.2020 14:33 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Bål + turskøyter = sant

  Det er den perfekte dagen for turskøyter over lenger strekninger i Marka i dag. Sola varmer godt, og bålet er klart for pølsegrilling. Norsk turtradisjon på sitt beste, selv om påskestemning i januar føles litt rart.

  Krokskogen - Hole, 13.01.2020 12:15 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Løypekrysset på Vesleflåtan står tomt

  Ikke lett å kjøre opp løyper med lite snø, og is som har vært/er veldig variabel. Vi ser det berømte båthuset, som alle på turskøyter må ta bilde, av i bakgrunnen.

  Krokskogen - Hole, 13.01.2020 11:38 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Innløpsoset til Loka er åpent

  Det er mye vannføring i Marka, og Loka-oset er sjeldent så åpent i januar slik som nå. Ha nødvendig utstyr og kompetanse om du skal ut på isen.

  Krokskogen - Hole, 13.01.2020 11:22 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Storflåtan gård sett fra blank is i januar

  Litt rart å se alle solcellepanelene, da det ikke er strøm innlagt her, og høyspenten går bare noen meter fra gården. Men blir som en motorvei, skal mye til for å koble seg på. Isen var flott å gå på turskøyter på i dag, trolig den beste dagen denne sesongen totalt sett.

  Krokskogen - Hole, 13.01.2020 11:11 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Bedre pauseutsikt i begynnelsen av januar finnes ikke

  Sitte slik i Sæterroa og ta ei pause mens du ser på den flotte isen, gir meg ro i sjela. Isen er så tykk at vi fant aldri ut hvor tykk den var, men tipper 30-40 cm ut i fra sprekkmønsteret. Men det er fortsatt muligheter til å finne kaffevann ved bekker og nes.

  Krokskogen - Hole, 13.01.2020 10:46 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Perfekt utstyr for å bevege seg rask og sikkert i Marka

  Turskøyter på vannene, brodder på veiene (der hvor de ikke er skøytbare), isstav, hjelm og gode hansker gjør dagen perfekt. Vi gikk over Damtjern, veien til Storflåtan, en runde på Storflåtan, via Loka til Vesleflåtan og deretter Hauken. Gode forhold for å oppleve Marka.

  Krokskogen - Hole, 13.01.2020 10:38 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Hovedløypa mellom Ringkollen og Løvlia er nykjørt

  Føret er skarpt om dagen, og det har ikke gått mange her.

  Krokskogen - Hole, 13.01.2020 10:35 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Skiltstaken i Vassendvika skuer ut på Storflåtan, som har blank is i januar

  Ikke så bra skiføre, men du verden hvor flott det er for oss, som går på turskøyter. Det er en drømmedag i Marka, og noen går gjennom den på kryss og tvers på skøyter.

  Krokskogen - Hole, 13.01.2020 10:35 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Lite snø og åpne bekker

  Det er lite snø, og vannet har gravd et stort hull i løypa, rett ved veien mellom Storflåtan og Damtjern. Ikke lett å lage løyper her nå. Mye vann i terrenget.

  Krokskogen - Hole, 13.01.2020 10:28 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Ivrige ververe i januarsolen

  Eddie Ingskog og Eldar Roppen, som jeg pleier å møte på Kikutstua (se bilde nr. 31031) stod i dag ved bommen på Gråseterveien og vervet medlemmer til Skiforeningen. De hadde vervet fem personer, gitt smørehjelp til en del og delt ut mange Kvikk-lunsj. Det stod også en yngre verver ved Skansebakke...

  Krokskogen - Hole, 12.01.2020 14:00 - Lars Kristian Bjørløw
 • darkblurbg
  Treningsrunden fra Ringkollen, velstelt og populær!

  Vinteren er foreløpig ikke helt på plass i lavere strøk i Marka. Men i "Treningsrunden" fra Ringkollen til Borgersetra, Vikseter og langs Høgåsveien tilbake til Borgersetra og til Ringkollen er det meget pent preparert og masse folk!

  Krokskogen - Hole, 12.01.2020 13:27 - Jørgen Fog
 • darkblurbg
  Nå er kiosken ved Storebekkhytta åpen!

  Med henvisning til bilde nr. 33220 fra forrige søndag, tenkte jeg at kiosken var blitt åpnet etter at de hadde sett mitt bilde. Men det bildet hadde Lillian Cathrine Schou og venninnen som står i kiosken, ikke sett. De hadde åpnet i går i regnværet, og bare hatt tre kunder. Mange hadde gått forbi...

  Krokskogen - Hole, 12.01.2020 13:00 - Lars Kristian Bjørløw
 • darkblurbg
  Husene på Nordre Kjaglia

  Husene på Nordre Kjaglia holdes i forholdsvis god hevd. Det er spor etter nybygging, og under inngangen står både motorgressklipper og jordfreser. Det ser også ut til å være en danseplatting av betydelige dimensjoner på vollen vest for det brune huset.

  Krokskogen - Hole, 12.01.2020 12:55 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  På Nordre Kjaglia står porten åpen

  Nordre Kjaglia ligger noe avsides i skogen nord for Kjaglia. Her var det ingen fotspor, men en ATV hadde nok kjørt dit etter det første snøfallet i vinter. Legg merke til utvendig vannkran og utslagsvask på veggen til det røde huset.

  Krokskogen - Hole, 12.01.2020 12:50 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Sol, 6,2 kuldegrader og blålklister på Kjaglienga

  Skiløypa er fortsatt rødmerket over Kjaglienga, men ikke preppet, og fotgjengerne har tatt over også vinterstid. Termometeret med forslag til smørningsvalg står der fortsatt. Stedet er leid ut, men ser nokså ubrukt ut for tiden. Til tross for dårlig tråkket sti med skare som ikke bar, var det i a...

  Krokskogen - Hole, 12.01.2020 12:37 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Ruinen etter Søndre Kjaglia

  Tid for nye turer med DNT Senior Turbussen. Kjaglidalen er et av de få stedene hvor det er lite ruglete hålke og ingen konflikter med biler og skiløpere. Vinterstid er ruinen etter Søndre Kjaglia godt synlig og et egnet delmål for turene. Sommerstid er den nesten helt dekket av brennesle, se bild...

  Krokskogen - Hole, 12.01.2020 11:16 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Stor utfartshelg fra Skansebakken

  Til tross for grønne åkre i Sørkedalen og isete løyper i startfasen, var det en stor utfartshelg fra Skansebakken.

  Krokskogen - Hole, 12.01.2020 10:57 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Bæring av ski

  Noen valgte å bære skiene inn fra Skansebakken til Skrubbdal fordi skiløypa var isete. I går regnet det, og skiløypa ble isete. Issålen var for tynn til å bli frest opp. Skiløypa går i terrenget fra Skansebakken langs Ospeskogveien og Gråseterveien. Ved Skrubbdal på Gråseterveien er det bom. Her ...

  Krokskogen - Hole, 12.01.2020 10:48 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Stopp i krysset ved Storebekkbua

  Krysset ved Storebekkbua er et populært stoppested. Noen snudde også her i dag fordi de fryktet nedkjøringen på skarpt føre. Det regnet i går og frøs på i natt. Preppemaskinen hadde kjørt, men det er begrenset hor mye det er mulig å frese på lite sne.

  Krokskogen - Hole, 12.01.2020 10:10 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Bomveien ved Skrubdal

  Det var lite snø nederst ved Skrubbdal, men det ble gradvis mer sne og bedre løyper innover veien opp til Søndre Heggelivann. Det var frest, men så forsiktig at det ikke var grus i løypa.

  Krokskogen - Hole, 12.01.2020 09:38 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Grå dag ved Sæterroa

  Regn og lavt skydekke over Vesleflåtan. Overvann på isen også, men det har vært en flott dag tross alt. Husk nødvendig utstyr og kompetanse ved ferdsel på isen.

  Krokskogen - Hole, 11.01.2020 15:26 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Lavt skydekke over Storflåtan

  Dette er et fargebilde, men det ser ikke slik ut. Isen er i ferd med å bli kjempefin i Marka. Husk nødvendig utstyr og kompetanse ved ferdsel på isen.

  Krokskogen - Hole, 11.01.2020 15:25 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Åpent innløpsos ved Vesleflåtan

  Vi lurte på om det var åpent vann her. Jarle kastet en snøball, og det stemte. Ikke bare overvann, nei. Husk nødvendig utstyr og kompetanse ved ferdsel på isen.

  Krokskogen - Hole, 11.01.2020 14:44 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Ikke mye løyper i løypekrysset på Vesleflåtan

  Grønn vinter og lagdelt is i kombo med manglende snø, gjør at det ikke er mulig å kjøre disse løypene. Men skøyter er tingen i dag.

  Krokskogen - Hole, 11.01.2020 14:36 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Båthuset ved Vesleflåtan

  Alle som går på turskøyter, må bortom båthuset ved Vesleflåtan for å ta det obligatoriske bildet her. Husk nødvendig utstyr og kompetanse ved ferdsel på isen.

  Krokskogen - Hole, 11.01.2020 14:33 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Ved Hauken

  Vi sitter på trappa til båthuset ved Hauken dam. Utløpsoset er åpent. Mye overvann, og her er det mindre grått enn på Damtjern hvor vi startet. Det går rask å forflytte seg på turskøyter.

  Krokskogen - Hole, 11.01.2020 14:16 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Bålrast ved Vesleflåtan i gråvær

  Bål og turskøyter i Marka hører sammen. Vi er litt våte etter regnet, så greit med litt varme, selv om det er plussgrader.

  Krokskogen - Hole, 11.01.2020 13:28 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Overvann på Vesleflåtan

  Det er i ferd med å bli flotte forhold for skøyter i Marka, Vesleflåtan er intet unntak. Ruglete is og overvann, men det har i det minste sluttet å regne.

  Krokskogen - Hole, 11.01.2020 13:13 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Storebekkbua interiør

  Frivillige i hektisk aktivitet rett før sesongåpning av Storebekkbua. De hadde ikke engang tid til å titte opp på fotografen. Takk for innsatsen!

  Krokskogen - Hole, 11.01.2020 10:44 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Nyttårsbarn på Storebekkbua

  Storebekkbuas første åpningsdag i 2020 var 11. januar. Lea var første gjest sammen med sin far. Det var lett regn og sikkert ingen dum idé å ankomme stasmessig i en vogn med tak over hodet.

  Krokskogen - Hole, 11.01.2020 10:42 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Sprek syklist ved Juveren

  Imponert over ham som sykler til jobben på Eggemoen. Men han nyter den grønne vinteren og har fullt utsyn til den flotte himmelen. Vi skrudde av lyset for å få et bedre bilde, men her er både lys og reflekser hundre prosent i orden. Storelva til høyre.

  Krokskogen - Hole, 10.01.2020 16:15 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Fullmånen speiler seg i Juveren

  Det er flott fullmåne og pastellfarget solnedgang bak ryggen vår. Turskøyter gir nye og flotte opplevelser.

  Krokskogen - Hole, 10.01.2020 15:57 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Flott kveldshimmel over Juveren

  Juveren er et naturreservat, og her ligger isen tykk, men lagvis. Ok å skøyte på, dog mye sprekker og noen åpne råker.

  Krokskogen - Hole, 10.01.2020 15:53 - Morten Synstelien

Søk i bildearkivet

Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.

Søkeresultater

1 av 50 treff

#33342: Ikke helt silkeføre

- Ikke helt silkeføre på veien langs Heggelivannene. Dette sa en av de karene som stod borte ved hyttene da de kom opp til meg. På veien som har vært brukt til tømmerkjøring frem til nyttår, er føret veldig dårlig, så vi snudde alle tre. Det er best å gå opp mot Oppkuven når man har kommet opp til Søndre Heggelivann.

 • 19.01.2020 13:12 - av Lars Kristian Bjørløw,
 • 21 treff
2 av 50 treff

#33344: Overraskende bra fra Høymyr

Til tross for vanskelige vær, var det greie forhold på Djupdalsveien i dag. Skiforeningen hadde frest opp løype fra Høymyr til Sørsetra. Bildet er tatt rett før nedkjøringen til Djupdalen.

 • 19.01.2020 12:55 - av Erik Unneberg,
 • 18 treff

3 av 50 treff

#33335: Rosa skyer over Kleivstua

Kom hjem i fra tur i regn og tåke, og disse skyene dukket opp. Sjeldent syn med rosa skyer mot syd. Bildet er tatt fra SOS Sundvollen Oppvekstsenter.

 • 18.01.2020 16:12 - av Morten Synstelien,
 • 31 treff
4 av 50 treff

#33336: Tåka letter over Damtjern

Det er utrolig flott når sola titter frem etter en dag i tåka, mye flotte speilinger i overvannet også.

 • 18.01.2020 14:45 - av Morten Synstelien,
 • 10 treff

5 av 50 treff

#33337: Pilkehull på Damtjern

Jeg målte isen på Damtjern i går til 43 cm. Og vinteren har vært litt rar. Ca. 10 cm stålis nederst, og resten snø og sørpe som har blitt til et islag. Så et pilkehull kan fortelle litt historie det også. Men isen har store forskjeller i år også lokalt på vannet, fortalte noen isfiskere meg. De hadde en pose med abbor, så noen hull hadde de boret. Oppforder alle til å registrere is med RegObs og bruke iskartet.no som NVE har. Mye nyttig info, og husk at is-observasjoner er ferskvare.

 • 18.01.2020 14:15 - av Morten Synstelien,
 • 9 treff
6 av 50 treff

#33338: Isen ligger speilblank med overvann i Åsa

Det er litt is igjen i Åsa, og Krokskogens rygg og Finnemarka speiler seg i overvannet.

 • 18.01.2020 13:50 - av Morten Synstelien,
 • 6 treff

7 av 50 treff

#33339: Mye vannføring i Holleia

Minner om vårflom her på Aklangen på Holleia.

 • 18.01.2020 12:01 - av Morten Synstelien,
 • 5 treff
8 av 50 treff

#33352: Tåke - overvann - litt mystiske forhold

Det er flott i Marka, selv på dager som dette. Overvann, men dog brukbare skøyteforhold for de med rett utstyr og kunnskap. Det har nettopp sluttet å regne, og jeg har hele vannet for meg selv. NB! Bildet er ikke uklart, for slik var forholdene. Ekte friluftsliv på Aklangen i Holleia.

 • 18.01.2020 11:42 - av Morten Synstelien,
 • 7 treff

9 av 50 treff

#33328: Solnedgang over Aklangen i Holleia

Hadde en tur på Holleia i dag, men flotte forhold, tok dette bildet fra brua over Aklangen.

 • 16.01.2020 14:50 - av Morten Synstelien,
 • 35 treff
10 av 50 treff

#33349: Fine forhold i Treningsrunden

Fine forhold i Treningsrunden på Ringkollen etter litt nysne på tirsdag. Dagen etter var alt regnet bort. Bildet er tatt mot Rughaug.

 • 16.01.2020 13:00 - av Reidar Hauge,
 • 8 treff

11 av 50 treff

#33329: Vårlig i Holleia

Det er en rar januar. Da jeg tok pause her, var det 12 grader i en hyttevegg, og jeg måtte sjekke om det var huggorm da jeg skulle sette meg ned.

 • 16.01.2020 13:00 - av Morten Synstelien,
 • 21 treff
12 av 50 treff

#33306: Isielva etter været «Didrik»

Vårflom i Isielva? Nei, vannføringen skyldes ekstremværet «Didrik» med vind, varme og to netter med rikelig nedbør. I Kjaglidalen var det stor vannføring også i sidebekkene, og med tette (tilfrosne?) stikkrenner rant de i og over veien på vestsiden av dalen. Holmevassbekken var såpass stor og dyp at det ikke var tilrådelig å krysse den.

 • 15.01.2020 11:42 - av Odd Tore Saugerud,
 • 14 treff

14 av 50 treff

#33299: Nesten tomt for biler

Det var ikke mange å se i dag, ultraskarpt skiføre, kjempeflott for oss turskøytere. Hadde både Damtjern, Storflåtan og Vesleflåtan for oss selv. Nesten litt synd, for det er den perfekte dagen for å gå Nordmarka på kryss og tvers på skøyter, hvilket noen ytterst få gjorde. (Den innesnødde bilen er til en fastboende)

 • 13.01.2020 15:12 - av Morten Synstelien,
 • 20 treff

15 av 50 treff

#33301: Isen på Damtjern henger langs kanten

Damtjern er regulert, og når de tapper, blir isen hengende igjen. Her er det lett å skli og slå seg, så bruk brodder. Perfekt å sitte her og se sola gå ned.

 • 13.01.2020 15:03 - av Morten Synstelien,
 • 12 treff
16 av 50 treff

#33300: Vintersola speiler seg i isen på Damtjern

Isen er passe glatt, og å gå på skøyter på. Turen er egentlig over, men hadde en halv kopp kaffe og to brødskiver igjen etter turen. Da er det bare å sikte seg inn hvor sola er lengst, og finne frem rastejakke og nyte varmen og synet fra sola. Tipper isen er 40-45 cm ut fra hva en isfisker sa på lørdag, men mange lag med vann/sørpe mellom. En kan lese hvordan vinteren har vært på islagene om en har kunnskap.

 • 13.01.2020 14:58 - av Morten Synstelien,
 • 12 treff

17 av 50 treff

#33302: Ingen badet i dag ved Damtjern varmestue i dag

En korrekt antrukket turskøyteløyper står like tørr ved turens slutt, som da han startet. Legg merke til skrittstoppen, og i sekken har han ekstra tøy pakket i vanntett pose, kasteline ses så vidt.

 • 13.01.2020 14:33 - av Morten Synstelien,
 • 15 treff
18 av 50 treff

#33307: Bål + turskøyter = sant

Det er den perfekte dagen for turskøyter over lenger strekninger i Marka i dag. Sola varmer godt, og bålet er klart for pølsegrilling. Norsk turtradisjon på sitt beste, selv om påskestemning i januar føles litt rart.

 • 13.01.2020 12:15 - av Morten Synstelien,
 • 10 treff

19 av 50 treff

#33309: Løypekrysset på Vesleflåtan står tomt

Ikke lett å kjøre opp løyper med lite snø, og is som har vært/er veldig variabel. Vi ser det berømte båthuset, som alle på turskøyter må ta bilde, av i bakgrunnen.

 • 13.01.2020 11:38 - av Morten Synstelien,
 • 11 treff
20 av 50 treff

#33308: Innløpsoset til Loka er åpent

Det er mye vannføring i Marka, og Loka-oset er sjeldent så åpent i januar slik som nå. Ha nødvendig utstyr og kompetanse om du skal ut på isen.

 • 13.01.2020 11:22 - av Morten Synstelien,
 • 7 treff

21 av 50 treff

#33305: Storflåtan gård sett fra blank is i januar

Litt rart å se alle solcellepanelene, da det ikke er strøm innlagt her, og høyspenten går bare noen meter fra gården. Men blir som en motorvei, skal mye til for å koble seg på. Isen var flott å gå på turskøyter på i dag, trolig den beste dagen denne sesongen totalt sett.

 • 13.01.2020 11:11 - av Morten Synstelien,
 • 18 treff
22 av 50 treff

#33304: Bedre pauseutsikt i begynnelsen av januar finnes ikke

Sitte slik i Sæterroa og ta ei pause mens du ser på den flotte isen, gir meg ro i sjela. Isen er så tykk at vi fant aldri ut hvor tykk den var, men tipper 30-40 cm ut i fra sprekkmønsteret. Men det er fortsatt muligheter til å finne kaffevann ved bekker og nes.

 • 13.01.2020 10:46 - av Morten Synstelien,
 • 13 treff

23 av 50 treff

#33303: Perfekt utstyr for å bevege seg rask og sikkert i Marka

Turskøyter på vannene, brodder på veiene (der hvor de ikke er skøytbare), isstav, hjelm og gode hansker gjør dagen perfekt. Vi gikk over Damtjern, veien til Storflåtan, en runde på Storflåtan, via Loka til Vesleflåtan og deretter Hauken. Gode forhold for å oppleve Marka.

 • 13.01.2020 10:38 - av Morten Synstelien,
 • 8 treff
24 av 50 treff

#33311: Hovedløypa mellom Ringkollen og Løvlia er nykjørt

Føret er skarpt om dagen, og det har ikke gått mange her.

 • 13.01.2020 10:35 - av Morten Synstelien,
 • 9 treff

25 av 50 treff

#33310: Skiltstaken i Vassendvika skuer ut på Storflåtan, som har blank is i januar

Ikke så bra skiføre, men du verden hvor flott det er for oss, som går på turskøyter. Det er en drømmedag i Marka, og noen går gjennom den på kryss og tvers på skøyter.

 • 13.01.2020 10:35 - av Morten Synstelien,
 • 10 treff
26 av 50 treff

#33312: Lite snø og åpne bekker

Det er lite snø, og vannet har gravd et stort hull i løypa, rett ved veien mellom Storflåtan og Damtjern. Ikke lett å lage løyper her nå. Mye vann i terrenget.

 • 13.01.2020 10:28 - av Morten Synstelien,
 • 9 treff

27 av 50 treff

#33284: Ivrige ververe i januarsolen

Eddie Ingskog og Eldar Roppen, som jeg pleier å møte på Kikutstua (se bilde nr. 31031) stod i dag ved bommen på Gråseterveien og vervet medlemmer til Skiforeningen. De hadde vervet fem personer, gitt smørehjelp til en del og delt ut mange Kvikk-lunsj. Det stod også en yngre verver ved Skansebakken, så i dag var det ikke lett å komme seg forbi en verver, dersom en ikke alt var medlem. Det var strålende sol, men hardt og isete, spesielt inn til bommen fra Skansebakken.

 • 12.01.2020 14:00 - av Lars Kristian Bjørløw,
 • 25 treff
28 av 50 treff

#33272: Treningsrunden fra Ringkollen, velstelt og populær!

Vinteren er foreløpig ikke helt på plass i lavere strøk i Marka. Men i "Treningsrunden" fra Ringkollen til Borgersetra, Vikseter og langs Høgåsveien tilbake til Borgersetra og til Ringkollen er det meget pent preparert og masse folk!

 • 12.01.2020 13:27 - av Jørgen Fog,
 • 127 treff

29 av 50 treff

#33297: Nå er kiosken ved Storebekkhytta åpen!

Med henvisning til bilde nr. 33220 fra forrige søndag, tenkte jeg at kiosken var blitt åpnet etter at de hadde sett mitt bilde. Men det bildet hadde Lillian Cathrine Schou og venninnen som står i kiosken, ikke sett. De hadde åpnet i går i regnværet, og bare hatt tre kunder. Mange hadde gått forbi, og alle var klissvåte. De stoler på at du kommer tilbake hvis betalingen ikke fungerer som den skal. I alle fall gjorde de det med en som hadde vært der dagen før og ikke fått betalt.

 • 12.01.2020 13:00 - av Lars Kristian Bjørløw,
 • 10 treff
30 av 50 treff

#33288: Husene på Nordre Kjaglia

Husene på Nordre Kjaglia holdes i forholdsvis god hevd. Det er spor etter nybygging, og under inngangen står både motorgressklipper og jordfreser. Det ser også ut til å være en danseplatting av betydelige dimensjoner på vollen vest for det brune huset.

 • 12.01.2020 12:55 - av Odd Tore Saugerud,
 • 32 treff

31 av 50 treff

#33287: På Nordre Kjaglia står porten åpen

Nordre Kjaglia ligger noe avsides i skogen nord for Kjaglia. Her var det ingen fotspor, men en ATV hadde nok kjørt dit etter det første snøfallet i vinter. Legg merke til utvendig vannkran og utslagsvask på veggen til det røde huset.

 • 12.01.2020 12:50 - av Odd Tore Saugerud,
 • 27 treff
32 av 50 treff

#33286: Sol, 6,2 kuldegrader og blålklister på Kjaglienga

Skiløypa er fortsatt rødmerket over Kjaglienga, men ikke preppet, og fotgjengerne har tatt over også vinterstid. Termometeret med forslag til smørningsvalg står der fortsatt. Stedet er leid ut, men ser nokså ubrukt ut for tiden. Til tross for dårlig tråkket sti med skare som ikke bar, var det i alt seks personer på stedet eller på vei dit i solskinnet.

 • 12.01.2020 12:37 - av Odd Tore Saugerud,
 • 28 treff

33 av 50 treff

#33285: Ruinen etter Søndre Kjaglia

Tid for nye turer med DNT Senior Turbussen. Kjaglidalen er et av de få stedene hvor det er lite ruglete hålke og ingen konflikter med biler og skiløpere. Vinterstid er ruinen etter Søndre Kjaglia godt synlig og et egnet delmål for turene. Sommerstid er den nesten helt dekket av brennesle, se bilde nr. 14555.

 • 12.01.2020 11:16 - av Odd Tore Saugerud,
 • 17 treff
34 av 50 treff

#33282: Stor utfartshelg fra Skansebakken

Til tross for grønne åkre i Sørkedalen og isete løyper i startfasen, var det en stor utfartshelg fra Skansebakken.

 • 12.01.2020 10:57 - av Vigdis Jynge,
 • 21 treff

35 av 50 treff

#33281: Bæring av ski

Noen valgte å bære skiene inn fra Skansebakken til Skrubbdal fordi skiløypa var isete. I går regnet det, og skiløypa ble isete. Issålen var for tynn til å bli frest opp. Skiløypa går i terrenget fra Skansebakken langs Ospeskogveien og Gråseterveien. Ved Skrubbdal på Gråseterveien er det bom. Her går skiløypa over på ubrøytet vei, og herifra var forholdene mye bedre. Det var frest, men så forsiktig at det ikke var grus i løypa.

 • 12.01.2020 10:48 - av Vigdis Jynge,
 • 13 treff
36 av 50 treff

#33280: Stopp i krysset ved Storebekkbua

Krysset ved Storebekkbua er et populært stoppested. Noen snudde også her i dag fordi de fryktet nedkjøringen på skarpt føre. Det regnet i går og frøs på i natt. Preppemaskinen hadde kjørt, men det er begrenset hor mye det er mulig å frese på lite sne.

 • 12.01.2020 10:10 - av Vigdis Jynge,
 • 12 treff

37 av 50 treff

#33279: Bomveien ved Skrubdal

Det var lite snø nederst ved Skrubbdal, men det ble gradvis mer sne og bedre løyper innover veien opp til Søndre Heggelivann. Det var frest, men så forsiktig at det ikke var grus i løypa.

 • 12.01.2020 09:38 - av Vigdis Jynge,
 • 17 treff
38 av 50 treff

#33317: Grå dag ved Sæterroa

Regn og lavt skydekke over Vesleflåtan. Overvann på isen også, men det har vært en flott dag tross alt. Husk nødvendig utstyr og kompetanse ved ferdsel på isen.

 • 11.01.2020 15:26 - av Morten Synstelien,
 • 7 treff

39 av 50 treff

#33314: Lavt skydekke over Storflåtan

Dette er et fargebilde, men det ser ikke slik ut. Isen er i ferd med å bli kjempefin i Marka. Husk nødvendig utstyr og kompetanse ved ferdsel på isen.

 • 11.01.2020 15:25 - av Morten Synstelien,
 • 7 treff
40 av 50 treff

#33316: Åpent innløpsos ved Vesleflåtan

Vi lurte på om det var åpent vann her. Jarle kastet en snøball, og det stemte. Ikke bare overvann, nei. Husk nødvendig utstyr og kompetanse ved ferdsel på isen.

 • 11.01.2020 14:44 - av Morten Synstelien,
 • 5 treff

41 av 50 treff

#33315: Ikke mye løyper i løypekrysset på Vesleflåtan

Grønn vinter og lagdelt is i kombo med manglende snø, gjør at det ikke er mulig å kjøre disse løypene. Men skøyter er tingen i dag.

 • 11.01.2020 14:36 - av Morten Synstelien,
 • 6 treff
42 av 50 treff

#33313: Båthuset ved Vesleflåtan

Alle som går på turskøyter, må bortom båthuset ved Vesleflåtan for å ta det obligatoriske bildet her. Husk nødvendig utstyr og kompetanse ved ferdsel på isen.

 • 11.01.2020 14:33 - av Morten Synstelien,
 • 8 treff

43 av 50 treff

#33318: Ved Hauken

Vi sitter på trappa til båthuset ved Hauken dam. Utløpsoset er åpent. Mye overvann, og her er det mindre grått enn på Damtjern hvor vi startet. Det går rask å forflytte seg på turskøyter.

 • 11.01.2020 14:16 - av Morten Synstelien,
 • 8 treff
44 av 50 treff

#33319: Bålrast ved Vesleflåtan i gråvær

Bål og turskøyter i Marka hører sammen. Vi er litt våte etter regnet, så greit med litt varme, selv om det er plussgrader.

 • 11.01.2020 13:28 - av Morten Synstelien,
 • 9 treff

45 av 50 treff

#33320: Overvann på Vesleflåtan

Det er i ferd med å bli flotte forhold for skøyter i Marka, Vesleflåtan er intet unntak. Ruglete is og overvann, men det har i det minste sluttet å regne.

 • 11.01.2020 13:13 - av Erik Unneberg,
 • 7 treff
46 av 50 treff

#33278: Storebekkbua interiør

Frivillige i hektisk aktivitet rett før sesongåpning av Storebekkbua. De hadde ikke engang tid til å titte opp på fotografen. Takk for innsatsen!

 • 11.01.2020 10:44 - av Vigdis Jynge,
 • 11 treff

47 av 50 treff

#33277: Nyttårsbarn på Storebekkbua

Storebekkbuas første åpningsdag i 2020 var 11. januar. Lea var første gjest sammen med sin far. Det var lett regn og sikkert ingen dum idé å ankomme stasmessig i en vogn med tak over hodet.

 • 11.01.2020 10:42 - av Vigdis Jynge,
 • 14 treff
48 av 50 treff

#33263: Sprek syklist ved Juveren

Imponert over ham som sykler til jobben på Eggemoen. Men han nyter den grønne vinteren og har fullt utsyn til den flotte himmelen. Vi skrudde av lyset for å få et bedre bilde, men her er både lys og reflekser hundre prosent i orden. Storelva til høyre.

 • 10.01.2020 16:15 - av Morten Synstelien,
 • 49 treff

49 av 50 treff

#33266: Fullmånen speiler seg i Juveren

Det er flott fullmåne og pastellfarget solnedgang bak ryggen vår. Turskøyter gir nye og flotte opplevelser.

 • 10.01.2020 15:57 - av Morten Synstelien,
 • 43 treff
50 av 50 treff

#33264: Flott kveldshimmel over Juveren

Juveren er et naturreservat, og her ligger isen tykk, men lagvis. Ok å skøyte på, dog mye sprekker og noen åpne råker.

 • 10.01.2020 15:53 - av Morten Synstelien,
 • 20 treff