Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Vi kan nesten kalle det en æresrunde, ferden løypebas Ole Henrik Lien Andersen hadde ned Abborvannsveien med kurs for Fossum i ettermiddag, med nok en stor innsats i Bærumsmarka. Han har måttet fjerne mange trær som har falt ned i løypetraseene, og preppingen er prima. Ikke rart skiløperne er fornøyd. Bildet er tatt ved Triungsvann.
Det er mange skiløpere ute i de mest populære løypene for tiden, men det finnes muligheter for den som vil ha en køfri opplevelse. Et alternativ er traseen "Sørkedalen på langs", som på en del av strekningen går parallelt med Gråseterveien. Her ser vi et parti av løypa mellom Skrubbdal og Fløyta.
Løypebas Ole Henrik Lien Andersen i Bærumsmarka er en dyktig og trivelig kar. Da han stoppet i et løpekryss, kom det hele tiden skiløpere som ville snakke med ham. Det er uvanlig mange på ski, også på hverdager, i Bærumsmarka i disse koronatider. Det synes han er gøy. Bildet er tatt i løypekrysset mellom Abborvannsbekken og Abborvannsveien.
Ole Henrik Lien Andersen har vært løypebas i Bærumsmarka i 16 år, og kjenner den bedre enn sin egen bukselomme. Han hadde kjørt over Tjæregrashøgda i går kveld og preppet resten av løypenettet i dag. Løypene var lekre. Takk skal du ha! Bildet er tatt i løypekrysset mellom Aborvannsveien og Abborvannsbekken.
Østernvannsvingen er et fint utgangspunkt for skiturer i Bærumsmarka. Etter 1 kilometer kommer man da til demningen sør i Østernvann, hvor det går løyper videre når isen er kontrollert. Og det er den nå, og traseen over til nordenden av vannet er merket med stikker.
I september 2019 gikk det et stort steinras over den gamle driftsveien i Åsbråtakleiva, og stien der ble sperret for all ferdsel. Senere ble det åpnet for å passere raset igjen, men det ble bare delvis ryddet, og tråkket går i storsteinet ur. Med snø er passasjen ganske krevende, for nå har den våte snøen frosset til og dekker mellomrommene mellom blokkene, men den tåler ikke vekten av en person. Med forsiktighet går det likevel ganske greit.
På Søndre Kolsås er det fullt av tråkk etter besøk i jula og tiden etterpå. Her har også noen pyntet en furu med glasskuler og gyllent glitter. Etter vindværet er ikke alle kulene like hele. Denne dagen skyet det over, og det kom lett snø. Stinettet her var ganske bra, men med enkelte isete partier dekket med et tynt lag av lett nysnø.
Merradalen er en av tre adkomstveier til Kolsåsmassivet fra vestsiden. Dette er en gammel driftsvei for tømmertransport. Etter høstens nedbør renner fortsatt ganske mye vann i bekken fra myrene mellom Søndre og Nordre Kolsås, og det bratte veifaret er fylt av ruglete is. Fra toppen av stupet henger tallrike istapper, som fortsatt vokser og etter hvert faller ned. Dette er fortsatt en mulig vei opp, men nedover er den mer enn krevende.
Dagens helt var preppemaskinen som lagde silkemyk løype. Tidligere på dagen har den vært en tur opp fra Skansebakken til Heggelivann. En liten frostnatt hadde medført skarpt føre. Slangene til høyre i bildet er vannslanger til sneproduksjon. En av snekanonene står bakerst til høyre i bildet. Sneproduksjon gir en fantastisk mulighet til å gå en 400 meters runde på ski når det ellers er lite sne i terrenget.
I dag var det +1 °C i Sørkedalen, og litt nedbør i luften. Det hadde kommet noen centimeter nysnø, som blandet seg med kunstsnøen i den 400 meter lange runden ved Lokalet. Det var fin glid i sporet, selv om det var litt isete noen steder. Det var rolig og fin stemning her i dag, og folk koste seg i løypene.
Takket være Skiforeningens innsats er det nå en 400 meter lang skiløype ved Lokalet i Sørkedalen. I formiddag var det en del som gikk runde på runde i de flotte sporene, eller de benyttet skøytetraseen. Nå og da kom det en snøbyge, som ga god vinterfølelse.
Turveien på sørsiden av Engervannet er en fin forbindelse mellom Blommenholm og Sandvika. Dette bildet er tatt på Sandvika-siden, mot den delen av vannet som heter Flyndrevika. Ved høyvann kan det sige saltvann inn fra fjorden, og enkelte fiskeslag som kan leve i brakkvann (for eksempel ål og flyndre), kan komme inn i vannet.
Solen gikk ned for en time siden, men her fra den gamle låven på Dalbo kunne vi se at det fortsatt var litt glød på himmelen i vest. Akkurat nå begynte det virkelig å mørkne, og den sterke vinden gjorde de to varmegradene temmelig kalde. Vi kan skimte litt av Dælivann til venstre i bildet, mens litt lys fra Dalbo gård ses til høyre.
Demningen ved Øyervann har vi passert nesten utallige ganger, men dette er første gang vi har observert en traktformet strømvirvel i vannet ved demningen, se til høyre litt ovenfor midten av bildet. Den viser at her er det kraftig sug fra en sammenhengende vannsøyle, og det kan peke på at dette er ganske rett over det som var tappeutløpet i demningen. Trakten var tydelig og ganske dyp, og slukte blader og annet som kom nær den.
Ved parkeringsplassen ved Haug skole finner vi dette opplysningsskiltet med informasjon om Stubberud skogpark naturreservat. Naturreservatet ble opprettet allerede i 1929, og det har vært strid om bevaringen av området blir ivaretatt hvis det blir sykkelvei gjennom området, som også omfatter Sauejordet. Navnet Stubberud stammer fra en husmannsplass som lå her frem til slutten av 1800-tallet.
November har meldt sin ankomst, og på Haga har golfspillerne avsluttet sesongen. Også trærne i dette kulturlandskapet forbereder seg på vinteren, slik vi ser på bildet. Treet til venstre er inne i sin siste fase når det gjelder blader, mens det til høyre fortsatt har igjen litt å kvitte seg med. Vi ser Gardlaushøgda i bakgrunnen. Forhåpentligvis blir det en fin skisesong på Haga denne vinteren.
Øverlandselva starter på golfbanen på Haga, der Østernbekken slutter seg til Sæterbekken. Dette bildet er tatt noen hundre meter senere, og viser med med all tydelighet at det har regnet mye i det siste. Noen steder var turstien langs elven helt oversvømmet.
Stiene i Bærumsmarka er nå dyvåte. Gjørmete noen steder, vannansamlinger andre steder. Her og der lignet stiene små bekker, selv om det også var noe tørrere strekninger. Tørrere forhold (men også der noen vanndammer) var det på skogsbilveiene, som nok var å foretrekke for joggere og syklister.
Trærne har nå kvittet seg med mesteparten av bladene, og turveien langs Øverlandselva er nå tapetsert med løv i gule nyanser. Det var mildt i dag, drøyt ti grader, og forsmaken vi fikk på vinter for noen dager siden, var glemt nå. Bildet er tatt mellom Bærumsveien og Kolsåsbanen ved Haslum.
En tur langs vassdragene i nærområdene er nå å anbefale. De siste dagers regn har gjort selv små bekker og elver temmelig strie. I dag ble det tur langs Øverlandselva, som her passerer under Presteveien. Det var litt mørkt under broen, så bildet ble tatt med en isoverdi på 2500.
I dag ble det en tur langs Øverlandselva, der det er turvei helt fra Engervannet til Øverland. Bildet er tatt der Nadderudbekken, som kommer inn fra venstre på bildet, slutter seg til Øverlandselva. Omtrent midt i bildet hoppet det litt senere en stor sjøørret. Sjøørreten kommer imidlertid ikke videre oppover strykene forbi Løkeberg.
Flere steder står løvtrærne litt ribbet for blader, etter at høsten har krevd sitt den siste tiden. Stiene dekkes av løv, slik som her ved foten av Nordre Kolsås, like ved Toppenhaug. Bildet er tatt i krysset mellom to blåmerkede stier. Ingen av dem er foreløpig med på kartet til Skiforeningens turplanlegger, ei heller i appen iMarka.