• darkblurbg
  Åpner snart?

  Markastua Gardlaus er for tiden stengt på grunn av pandemien, men det er vel håp om åpning snart? Høsten har kommet til Bærumsmarka, og turglade folk vil sette pris på å komme innom dette serveringsstedet.

  Bærumsmarka, 16.09.2021 12:35 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Flott septemberkveld ved Skotta

  Det er flott turvær nå, i overgangen mellom sommer og høst. Starten på september har vært strålende, en virkelig sensommer, selv om noen blader har blitt gule. I kveld nådde kveldssolen inn til Skotta, før den etter hvert forsvant bak Kolsås-massivet. Rett etter at bildet ble tatt, dukket et rådy...

  Bærumsmarka, 04.09.2021 18:27 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Blant nøkkeroser i lunkent Hvitsteinvann

  Det har vært varmt i Marka den siste tiden, men nå forteller værmeldingen at godværet skal etterfølges av skyer og regn. Derfor ble det en tur inn til Store Hvitsteinvann i dag, mens det fortsatt var godvær. Det ble en lang svømmetur i det flotte vannet, der temperaturen lå rundt 24 grader.

  Bærumsmarka, 26.07.2021 13:39 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Siste badesjanse før regnet

  Mandag 26. juli ble den siste av en lang rekke varme dager i Marka, der smålunkne vann og tjern innbød til bading. Fotografen benyttet sjansen til å få seg en svømmetur i Store Hvitsteinvann før regnet kom senere på kvelden. Vanntemperaturen lå vel på omtrent 24 grader.

  Bærumsmarka, 26.07.2021 13:27 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Multesesongen på hell i Bærumsmarka

  Myrene ved Lille Hvitsteinvann er et sikkert sted for å finne multer. Også i år var det litt å finne den siste uken av juli, men sesongen er nok på hell her nå.

  Bærumsmarka, 26.07.2021 13:05 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Sommer ved Lathus

  Ved Lathus møtes skogsbilveiene fra Fossum og Bogstad. Herfra fortsetter veien opp til Østernvann, Abborvann og Triungsvann. Også i dag var temperaturen høy i Bærumsmarka, og vi fikk nok en flott sommerdag.

  Bærumsmarka, 26.07.2021 11:49 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Sommeridyll ved Steinstjern

  Oppe på Steinshøgda, rett ved Gamle Ringeriksvei og skisenteret på Kolsås, ligger Steinstjern. I store deler av året ligger det i skyggen til Nordre Kolsås, men på denne tiden av året er det ganske bra med sol her. Noen barn benyttet muligheten til å bade her, noe vi kan skimte i midten av bildet.

  Bærumsmarka, 21.07.2021 17:39 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Flott sommerdag ved Burudvann

  Med 22 grader i vannet var det ikke rart Burudvann var godt besøkt i dag. Noen hadde tatt med seg padlebrett.

  Bærumsmarka, 21.07.2021 16:28 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  En sti blant stupene og skrenter

  Det viste seg at stien til hyttene delvis var opparbeidet og fortsatt mulig å følge ved hjelp av kartet fra 1971. Her er et slikt parti før den igjen forsvinner i kratt og bunnvegetasjon. Til de tre hyttene nærmest blåstien forbi Rumpemyra til Vensåsseter er det nå velbrukte stier som også er tat...

  Bærumsmarka, 06.07.2021 16:51 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Stien blant stupene til hyttene på Haugkollen

  Kartet fra 1971 viser et ganske omfattende stinett mellom stupene og opp til hyttene på Haugkollen. På orienteringskartet over samme område fra 1988 hadde allerede de fleste stiene blitt utelatt, og på dagens kart er området omtrent stiløst. Det gamle kartet viser at hovedstien til den øverste hy...

  Bærumsmarka, 06.07.2021 16:42 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Den øverste utsiktshytta på Haugkollen

  Flaggspretten har 50-års jubileum i år og feirer det blant annet med å bruke kartet Burudvann – Kampen fra 1971 med de opprinnelige turorienteringspostene. Haugkollen nord for Burudvann og utsiktshyttene der er et interessant område. Dette er den øverste av hyttene på den bratte sydspissen av kol...

  Bærumsmarka, 06.07.2021 16:38 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Yrende strandliv ved Burudvann

  På det som vel var årets til nå varmeste dag, var flere av markavannene populære turmål. Det var temmelig fullt på badestranden sørvest i Burudvann, og også rundt resten av vannet var det både badende, folk som prøvde fiskelykken (og noen fikk også fisk), padlebrett og gummibåter. Flere hadde ogs...

  Bærumsmarka, 03.07.2021 15:48 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Grønt i løypetraseen

  Det er frodig i Marka nå. Dette bildet er tatt i løypekrysset vest for Store Hvitsteinvann, der løypetraseen fra Sørkedalen og Fløyta går videre mot Vensåsseter. Vegetasjonen var her 1 meter høy, med tyrihjelmen ragende enda høyere.

  Bærumsmarka, 02.07.2021 18:32 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Pessimisme ved Hvitsteinvann

  Vinteren var i år riktig bra, i alle fall i de høyereliggende deler av Bærumsmarka, med mye snø og ganske lang skisesong. Høyden på dette løypeskiltet ved Store Hvitsteinvann gir imidlertid uttrykk for lave forventninger til neste vinter. Vi får håpe at disse blir gjort til skamme.

  Bærumsmarka, 02.07.2021 18:20 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Julikveld ved Store Hvitsteinvann

  Store Hvitsteinvann (350 moh.) ligger både i Oslo og i Bærum. Det er mest besøkt vinterstid, da det går populære skiløyper over og rundt vannet. Men også om sommeren er det flott å komme hit, for vannet er virkelig en perle. Bildet er tatt mot nordvest, fra vestsiden, og det er oslodelen av vanne...

  Bærumsmarka, 02.07.2021 18:17 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Nytt tak på fjøset

  Vinteren for litt over tre år siden raste mesteparten av taket på fjøset på Vensåsseter (bygningen til venstre på bildet) ned. Bilde nr. 32616 viser hvordan det har sett ut siden da. Nå er imidlertid restaureringen i gang, og på den ene siden av fjøset er nytt tak på plass. Snart er sikkert hele ...

  Bærumsmarka, 02.07.2021 17:38 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Padletur i uvanlig nedbør

  Det var fint å padle på Bogstadvannet denne onsdagskvelden. Men det var en rar og litt ekkel opplevelse å få skurer av hagl over seg fra en nærliggende skytebane. Det smalt hyppig bak trærne. Utover det var det fine fugler og insekter å se.

  Bærumsmarka, 30.06.2021 18:46 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Krusninger på Burudvann

  Det var enorm utfart ved Burudvann i dag, vinden til tross. Det var smekkfullt på den store parkeringsplassen, og mange hadde med seg telt, soveposer og hengekøyer. Bildet er tatt sørover fra vestsiden av vannet, der det var litt roligere. Vanntemperaturen ble målt til 19 grader.

  Bærumsmarka, 12.06.2021 13:57 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Badeklart i Østernvann

  Nok en varm dag, og det var en del som avkjølte seg med et bad i Østernvann. Fotografen målte temperaturen til 17,5 °C, på omtrent 1 meters dyp. Nær land svømte også mange abborer, de fleste rundt 15 cm lange.

  Bærumsmarka, 02.06.2021 17:26 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Forsommer på Veritasjordet

  Med 19 grader og sol føltes det mer som sommer enn vår på Veritasjordet i ettermiddag. Skyer tårnet seg opp i horisonten, både i nord, øst og vest, men de holdt seg unna Høvik-området. Om vinteren prepper kommunen skiløype på dette jordet, dersom det er nok snø. Se bilde nr. 29052.

  Bærumsmarka, 19.05.2021 15:05 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Sumplandskap langs Dælibekken

  Etter at Dælibekken har krysset Brynsveien (Fv160), går den et stykke i et sumplandskap langs Bærumsveien. Her er man en stund tilsynelatende fjernt fra industri og skoler på Rud, og kan i stedet nyte fugleliv og vekster langs en rolig bekk. Denne dagen var bekkeblom i full blomstring.

  Bærumsmarka, 11.05.2021 13:05 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Lite vekst langs Engervannet

  Den siste dagen i april hadde ikke vegetasjonen kommet skikkelig i gang på nordvestsiden av Engervannet. I tillegg var vannstanden ganske lav, så det gjorde at det var mulig å ta seg frem langs vannkanten.

  Bærumsmarka, 30.04.2021 15:03 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Ny sesong ved Dælivann

  Isen på Dælivann har smeltet, og en ny sesong har begynt i dette populære turområdet. Veldig mange ute på tur i dag, men båten på bildet fikk ligge i fred.

  Bærumsmarka, 25.04.2021 12:57 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Sivbeltet ved Dælivann

  Rundt Dælivann er det et bredt sivbelte, med blant annet dunkjevler og takrør. I dag blåste det en del, og sivet hvislet i vinden. Vi ser Kolsås-massivet i bakgrunnen.

  Bærumsmarka, 25.04.2021 12:51 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Vårlig i Dælidalen

  I gode snøvintre blir det preppet skiløype forbi Dælivann og opp til Stein gård, som vi kan skimte i bakgrunnen. Denne sesongen ble det ikke slik, men våren gir nå turfolket anledning til å ferdes på stiene gjennom dette landskapsvernområdet.

  Bærumsmarka, 25.04.2021 12:38 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Vindfall og brekk langs skiløypa fra Burud

  Skogen langs skiløypa mellom Burud og Vensåsseter ble stedvis ganske rasert av tungt snøfall kombinert med sterke vindkast. Tidlig på vinteren var den knapt passerbar til fots, og løypebasen har hatt en kjempejobb med å rydde den. Etter de siste snøfallene ble den bra, men etter denne dagen er de...

  Bærumsmarka, 17.04.2021 15:04 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Våren har kommet til Vensåsseter

  Det er ikke bare i lavereliggende strøk det våres nå. Også i Bærumsmarka ved Vensåsseter titter de første hestehovene frem under en stor gran gjennom det heller uryddige underlaget av pinner, barnåler og annet rask. Fotografen hadde støvlene i snøen.

  Bærumsmarka, 17.04.2021 14:23 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Hytter på østsiden av Bessliåsen

  På Bessliåsen er det fortsatt hytter som holdes i hevd. Selv om de to på bildet ligger nokså avsides til, er de fortsatt i bruk. Nord for disse lå det tidligere en ganske stor hytte, men der står bare flaggstangfoten igjen, se bilde nr. 26421. På toppen bak hyttene står det fortsatt en hytte, men...

  Bærumsmarka, 17.04.2021 13:53 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Skuret og restene av låven på Vensåsseter

  Det er ganske mange bilder som viser de sørgelige restene av låven, hvor 2/3 av taket har rast sammen. Dette bildet viser at også skuret begynner å se nokså medtatt ut, med bordkledning som råtner fra bunnen av.

  Bærumsmarka, 17.04.2021 13:52 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Vensåsseter sett fra skiløypa fra Burud

  Skiløypa fra Burud åpner opp utsikten mot Vensåsseter og Bessliåsen bak denne. På bildet ser løypa ganske innbydende ut, med fortsatt et opp til 5 cm tykt lag av det siste snøfallet. Men det var slik det var da vi kom dit. Da vi dro igjen en snau time senere, hadde laget sunket helt sammen, og sm...

  Bærumsmarka, 17.04.2021 13:52 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Førerapport fra Abborvannsveien

  Nok en strålende vårdag, og Abborvannsveien var nypreparert. Det var litt isete i nedre del, men forholdene ble mye bedre lenger opp. Bildet er tatt ca. 290 moh. Forøvrig var det greit å gå fra Østernvannsvingen i dag, selv om den første bakken hadde isdekke. En del vann i sporene over Østernvann...

  Bærumsmarka, 24.03.2021 12:19 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Mot kveld i Bærumsmarka

  På grunn av kalde netter holder løypene fint i Bærumsmarka, spesielt i høyden. Dette bildet er tatt i ca. 375 meters høyde, i løype 1385 mellom Eiksbakkhytta og Triungsvann. Her var sporene faste og fine. Det begynte å fryse på idet kvelden nærmet seg, så zeroskiene slet litt med å få feste. Nede...

  Bærumsmarka, 18.03.2021 17:12 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Ledig benk på utsiktspunktet

  Dagene blir lengre og lysere, og det gir økte muligheter for skiturer på kveldstid. Det var imidlertid ikke mange i løypene i de øvre deler av Bærumsmarka i ettermiddag, selv om føret var bra. Oppe ved Tjæregrashøgda var det også sol!

  Bærumsmarka, 18.03.2021 16:53 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Nykjørt fra Burud

  I dag hadde Ole Henrik i Skiforeningen kjørt opp løypene sørvest i Bærumsmarka, og de ble bra! Bildet er tatt halvannen kilometer fra parkeringsplassen ved Burudvann, i løype 440 mot Vensåsseter. Dette var en av løypene som tidligere i vinter var sterkt preget av knekte trær, men nå er den kjempe...

  Bærumsmarka, 16.03.2021 14:02 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Mye snø ved Hvitsteinvann

  Det siste snøfallet var kraftig, og løypeskiltet som står ved Hvitsteinvann, har så vidt "hodet over vannet".

  Bærumsmarka, 12.03.2021 16:14 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Sporvalg på Østernvann

  Solen var i toppform da jeg kom til Østernvann i ettermiddag, og den varmet godt. Heldigvis besinnet den seg etter hvert, slik at skiføret kan holde seg bedre. Løypene over vannet var i alle fall bra.

  Bærumsmarka, 12.03.2021 15:04 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Scooterspor fra Madserud

  Etter det kraftige snøfallet ble mange løyper i de lavereliggende deler av Bærumsmarka kjørt opp med scooter i dag. Dette var antagelig første gang denne sesongen, i alle fall fra Haga og Nordli. Fra Haga til Madserud var det ikke satt spor, men derfra var det løyper innover i Marka. Føret var ve...

  Bærumsmarka, 12.03.2021 14:30 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Blekketjern i morgensol  Bærumsmarka, 12.03.2021 07:59 - Ole Henrik Lien Andersen
 • darkblurbg
  20 centimeter nysnø hjelper på skiføret  Bærumsmarka, 11.03.2021 08:50 - Eirik Harstad
 • darkblurbg
  Tåketeppe over Bærum  Bærumsmarka, 03.03.2021 12:31 - Ole Henrik Lien Andersen
 • darkblurbg
  Fuglerede i snøen

  Den rødlistete orkidéen fuglerede vokser i Dæliskogen, men uten bladgrønt og med uanselige blomster er den vanskelig å se sommerstid. Vinterstid derimot holder den seg, som bildet viser, opprett i snøen selv etter en våt høst og en vinter med svært vekslende vær. Utseendet er ganske typisk, og gi...

  Bærumsmarka, 23.02.2021 14:57 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Stille i lysløypa

  Det har vært mange skiløpere som har benyttet seg av lysløypesystemet på Fossum i vinter. Kombinasjonen at det var sent på kvelden, lett regn og vinterferie gjorde at sporene vest for Lathusåsen var ledige.

  Bærumsmarka, 22.02.2021 22:13 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  I hodelyktskinn ved Triungsvann

  Det var to varmegrader og litt yr ved Østernvannsvingen, der kveldens skitur startet. Det var overvann på Østernvann, men fint føre frem til vannet og på Abborvannsveien, og også videre til Hvitsteinvann, der det ikke var overvann. Bildet er tatt ved sørenden av Triungsvann, der en litt svak hode...

  Bærumsmarka, 22.02.2021 21:06 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Mørket faller på ved Tjæregrashøgda

  Det var fint føre i Tjæregrasrunden i kveld. Rundt tre kuldegrader og lett snøvær, men det var mange nok skiløperne til at sporene ikke snødde igjen. Da dette bildet ble tatt ved Tjæregrashøgda, var det fortsatt lyst nok til at lykten ikke måtte tennes, men andre farger i naturen enn nyanser i hv...

  Bærumsmarka, 17.02.2021 17:36 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Kveldstur over Østernvann

  Det har snødd hele dagen, og løypene i Bærumsmarka har blitt silkemyke. I ettermiddag var det stor utfart fra Østernvannsvingen, men "køen" løste seg opp ved Østernvann.

  Bærumsmarka, 17.02.2021 16:44 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Parkeingsplassen på Årnes

  Jordet opp fra parkeringsplassen fra Årnes ble i dag dekket av sne på grunn av et veldig velkomment snevær. Det fester seg ikke lenger tørt gress under skiene. Det er bare halve parkeringsplassen som synes på bildet.

  Bærumsmarka, 16.02.2021 15:14 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  Jordet opp fra parkeringsplassen på Årnes

  Nyseneen har dekket jordet og grusen på veien litt lenger opp i løypa. Nå er skiløypene helt perfekte helt fra parkeringsplassen og opp i Bærumsmarka. Dette er et område hvor mange har tradisjon med å ta med hunden sin på tur.

  Bærumsmarka, 16.02.2021 15:13 - Vigdis Jynge
 • darkblurbg
  På Vestfjorden i solnedgang

  Det har vært fantastiske dager på sjøisen utenfor Bærum den siste tiden, i alle fall hvis man har holdt seg til oppmerkede traseer. I ettermiddag var det mange som koste seg her i solnedgangen, med Skaugumsåsens karakteristiske profil i bakgrunnen.

  Bærumsmarka, 13.02.2021 16:30 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Trengte litt hjelp

  Det var ikke så mye vind i dag, så denne farkosten måtte ha litt hjelp av en skøyteløper for å få opp farten. Det var stor aktivitet på fjordisen i dag. Bildet er tatt utenfor Svartodden, like ved Veritas.

  Bærumsmarka, 13.02.2021 16:29 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Årstidene møtes

  Når sola begynner å få tak og våren nærmer seg, er det ikke uvanlig at vinter- og våraktiviteter kan finne sted med liten avstand. Men her er det kanskje betenkelig liten avstand mellom de som tar en vinterlig tur på isen og båteieren som har startet båtsesongen. Åsen i bakgrunnen er Søndre Kolsås.

  Bærumsmarka, 13.02.2021 13:12 - Odd Stiansen

Søk i bildearkivet

Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.

Søkeresultater

1 av 50 treff

#37801: Åpner snart?

Markastua Gardlaus er for tiden stengt på grunn av pandemien, men det er vel håp om åpning snart? Høsten har kommet til Bærumsmarka, og turglade folk vil sette pris på å komme innom dette serveringsstedet.

 • 16.09.2021 12:35 - av Erik Unneberg,
 • 5 treff
2 av 50 treff

#37760: Flott septemberkveld ved Skotta

Det er flott turvær nå, i overgangen mellom sommer og høst. Starten på september har vært strålende, en virkelig sensommer, selv om noen blader har blitt gule. I kveld nådde kveldssolen inn til Skotta, før den etter hvert forsvant bak Kolsås-massivet. Rett etter at bildet ble tatt, dukket et rådyr frem fra åkeren utenfor høyre bildekant. Dessverre hadde ikke objektivet lang nok brennvidde til at det nesten minuttet lange møtet kunne foreviges, og heller ikke hvordan dyret bykset inn mot skogen som en antilope. En mindre ønsket nærkontakt for fotografen, var sesongens første hjortelusflue.

 • 04.09.2021 18:27 - av Erik Unneberg,
 • 19 treff

3 av 50 treff

#37638: Blant nøkkeroser i lunkent Hvitsteinvann

Det har vært varmt i Marka den siste tiden, men nå forteller værmeldingen at godværet skal etterfølges av skyer og regn. Derfor ble det en tur inn til Store Hvitsteinvann i dag, mens det fortsatt var godvær. Det ble en lang svømmetur i det flotte vannet, der temperaturen lå rundt 24 grader.

 • 26.07.2021 13:39 - av Erik Unneberg,
 • 9 treff
4 av 50 treff

#37640: Siste badesjanse før regnet

Mandag 26. juli ble den siste av en lang rekke varme dager i Marka, der smålunkne vann og tjern innbød til bading. Fotografen benyttet sjansen til å få seg en svømmetur i Store Hvitsteinvann før regnet kom senere på kvelden. Vanntemperaturen lå vel på omtrent 24 grader.

 • 26.07.2021 13:27 - av Erik Unneberg,
 • 8 treff

5 av 50 treff

#37641: Multesesongen på hell i Bærumsmarka

Myrene ved Lille Hvitsteinvann er et sikkert sted for å finne multer. Også i år var det litt å finne den siste uken av juli, men sesongen er nok på hell her nå.

 • 26.07.2021 13:05 - av Erik Unneberg,
 • 15 treff
6 av 50 treff

#37639: Sommer ved Lathus

Ved Lathus møtes skogsbilveiene fra Fossum og Bogstad. Herfra fortsetter veien opp til Østernvann, Abborvann og Triungsvann. Også i dag var temperaturen høy i Bærumsmarka, og vi fikk nok en flott sommerdag.

 • 26.07.2021 11:49 - av Erik Unneberg,
 • 5 treff

7 av 50 treff

#37633: Sommeridyll ved Steinstjern

Oppe på Steinshøgda, rett ved Gamle Ringeriksvei og skisenteret på Kolsås, ligger Steinstjern. I store deler av året ligger det i skyggen til Nordre Kolsås, men på denne tiden av året er det ganske bra med sol her. Noen barn benyttet muligheten til å bade her, noe vi kan skimte i midten av bildet.

 • 21.07.2021 17:39 - av Erik Unneberg,
 • 14 treff
8 av 50 treff

#37634: Flott sommerdag ved Burudvann

Med 22 grader i vannet var det ikke rart Burudvann var godt besøkt i dag. Noen hadde tatt med seg padlebrett.

 • 21.07.2021 16:28 - av Erik Unneberg,
 • 16 treff

9 av 50 treff

#37606: En sti blant stupene og skrenter

Det viste seg at stien til hyttene delvis var opparbeidet og fortsatt mulig å følge ved hjelp av kartet fra 1971. Her er et slikt parti før den igjen forsvinner i kratt og bunnvegetasjon. Til de tre hyttene nærmest blåstien forbi Rumpemyra til Vensåsseter er det nå velbrukte stier som også er tatt med på dagens orienteringskart. Her ser det ut til å foregå tilrettelagte aktiviteter.

 • 06.07.2021 16:51 - av Odd Tore Saugerud,
 • 25 treff
10 av 50 treff

#37605: Stien blant stupene til hyttene på Haugkollen

Kartet fra 1971 viser et ganske omfattende stinett mellom stupene og opp til hyttene på Haugkollen. På orienteringskartet over samme område fra 1988 hadde allerede de fleste stiene blitt utelatt, og på dagens kart er området omtrent stiløst. Det gamle kartet viser at hovedstien til den øverste hytta startet langs trestammen på bildet, og gikk bratt nedover i den grasdekte jord- og småsteinbakken. Bildet viser også dagens beste utsikt fra hytta. Like tettvokst er det rundt de andre hyttene vi kom forbi.

 • 06.07.2021 16:42 - av Odd Tore Saugerud,
 • 21 treff

11 av 50 treff

#37604: Den øverste utsiktshytta på Haugkollen

Flaggspretten har 50-års jubileum i år og feirer det blant annet med å bruke kartet Burudvann – Kampen fra 1971 med de opprinnelige turorienteringspostene. Haugkollen nord for Burudvann og utsiktshyttene der er et interessant område. Dette er den øverste av hyttene på den bratte sydspissen av kollen: ganske stor med store vinduer, utelys, men ikke synlig solcellepanel, og rommelig uthus i tillegg. Ikke bekvemt tilgjengelig, og heller ingen spor av bruk de siste årene.

 • 06.07.2021 16:38 - av Odd Tore Saugerud,
 • 22 treff
12 av 50 treff

#37599: Yrende strandliv ved Burudvann

På det som vel var årets til nå varmeste dag, var flere av markavannene populære turmål. Det var temmelig fullt på badestranden sørvest i Burudvann, og også rundt resten av vannet var det både badende, folk som prøvde fiskelykken (og noen fikk også fisk), padlebrett og gummibåter. Flere hadde også slått leir med telt eller hengekøye. Skyggetemperaturen var opp mot 30 grader i ettermiddag. I vannet var det 21,5 grader, og fotografen lot seg friste til å ta seg en lang svømmetur. På parkeringsplassen var det nesten helt fullt, og det var tendenser til køgåing på den 1 kilometer lange strekningen frem til vannet.

 • 03.07.2021 15:48 - av Erik Unneberg,
 • 25 treff

13 av 50 treff

#37588: Grønt i løypetraseen

Det er frodig i Marka nå. Dette bildet er tatt i løypekrysset vest for Store Hvitsteinvann, der løypetraseen fra Sørkedalen og Fløyta går videre mot Vensåsseter. Vegetasjonen var her 1 meter høy, med tyrihjelmen ragende enda høyere.

 • 02.07.2021 18:32 - av Erik Unneberg,
 • 10 treff
14 av 50 treff

#37585: Pessimisme ved Hvitsteinvann

Vinteren var i år riktig bra, i alle fall i de høyereliggende deler av Bærumsmarka, med mye snø og ganske lang skisesong. Høyden på dette løypeskiltet ved Store Hvitsteinvann gir imidlertid uttrykk for lave forventninger til neste vinter. Vi får håpe at disse blir gjort til skamme.

 • 02.07.2021 18:20 - av Erik Unneberg,
 • 9 treff

15 av 50 treff

#37587: Julikveld ved Store Hvitsteinvann

Store Hvitsteinvann (350 moh.) ligger både i Oslo og i Bærum. Det er mest besøkt vinterstid, da det går populære skiløyper over og rundt vannet. Men også om sommeren er det flott å komme hit, for vannet er virkelig en perle. Bildet er tatt mot nordvest, fra vestsiden, og det er oslodelen av vannet vi ser.

 • 02.07.2021 18:17 - av Erik Unneberg,
 • 24 treff
16 av 50 treff

#37586: Nytt tak på fjøset

Vinteren for litt over tre år siden raste mesteparten av taket på fjøset på Vensåsseter (bygningen til venstre på bildet) ned. Bilde nr. 32616 viser hvordan det har sett ut siden da. Nå er imidlertid restaureringen i gang, og på den ene siden av fjøset er nytt tak på plass. Snart er sikkert hele bygningen klar for en ny vinter. Det var ellers en fin og varm sommerkveld, der skyggetemperaturen ble målt til 22 grader. Det var derfor en varm fotograf som tok pause her, etter å ha syklet opp fra Tobonn via Tolverud (sykkelrute 515). Fra Tolverud til toppen rett før Vensåsseter, en strekning på 1,5 kilometer, er den gjennomsnittlige stigningen tolv prosent.

 • 02.07.2021 17:38 - av Erik Unneberg,
 • 35 treff

17 av 50 treff

#37578: Padletur i uvanlig nedbør

Det var fint å padle på Bogstadvannet denne onsdagskvelden. Men det var en rar og litt ekkel opplevelse å få skurer av hagl over seg fra en nærliggende skytebane. Det smalt hyppig bak trærne. Utover det var det fine fugler og insekter å se.

 • 30.06.2021 18:46 - av Nina Didriksen,
 • 11 treff
18 av 50 treff

#37521: Krusninger på Burudvann

Det var enorm utfart ved Burudvann i dag, vinden til tross. Det var smekkfullt på den store parkeringsplassen, og mange hadde med seg telt, soveposer og hengekøyer. Bildet er tatt sørover fra vestsiden av vannet, der det var litt roligere. Vanntemperaturen ble målt til 19 grader.

 • 12.06.2021 13:57 - av Erik Unneberg,
 • 31 treff

19 av 50 treff

#37478: Badeklart i Østernvann

Nok en varm dag, og det var en del som avkjølte seg med et bad i Østernvann. Fotografen målte temperaturen til 17,5 °C, på omtrent 1 meters dyp. Nær land svømte også mange abborer, de fleste rundt 15 cm lange.

 • 02.06.2021 17:26 - av Erik Unneberg,
 • 23 treff
20 av 50 treff

#37434: Forsommer på Veritasjordet

Med 19 grader og sol føltes det mer som sommer enn vår på Veritasjordet i ettermiddag. Skyer tårnet seg opp i horisonten, både i nord, øst og vest, men de holdt seg unna Høvik-området. Om vinteren prepper kommunen skiløype på dette jordet, dersom det er nok snø. Se bilde nr. 29052.

 • 19.05.2021 15:05 - av Erik Unneberg,
 • 25 treff

21 av 50 treff

#37413: Sumplandskap langs Dælibekken

Etter at Dælibekken har krysset Brynsveien (Fv160), går den et stykke i et sumplandskap langs Bærumsveien. Her er man en stund tilsynelatende fjernt fra industri og skoler på Rud, og kan i stedet nyte fugleliv og vekster langs en rolig bekk. Denne dagen var bekkeblom i full blomstring.

 • 11.05.2021 13:05 - av Odd Tore Saugerud,
 • 10 treff
22 av 50 treff

#37360: Lite vekst langs Engervannet

Den siste dagen i april hadde ikke vegetasjonen kommet skikkelig i gang på nordvestsiden av Engervannet. I tillegg var vannstanden ganske lav, så det gjorde at det var mulig å ta seg frem langs vannkanten.

 • 30.04.2021 15:03 - av Erik Unneberg,
 • 7 treff

23 av 50 treff

#37324: Ny sesong ved Dælivann

Isen på Dælivann har smeltet, og en ny sesong har begynt i dette populære turområdet. Veldig mange ute på tur i dag, men båten på bildet fikk ligge i fred.

 • 25.04.2021 12:57 - av Erik Unneberg,
 • 15 treff
24 av 50 treff

#37325: Sivbeltet ved Dælivann

Rundt Dælivann er det et bredt sivbelte, med blant annet dunkjevler og takrør. I dag blåste det en del, og sivet hvislet i vinden. Vi ser Kolsås-massivet i bakgrunnen.

 • 25.04.2021 12:51 - av Erik Unneberg,
 • 8 treff

25 av 50 treff

#37326: Vårlig i Dælidalen

I gode snøvintre blir det preppet skiløype forbi Dælivann og opp til Stein gård, som vi kan skimte i bakgrunnen. Denne sesongen ble det ikke slik, men våren gir nå turfolket anledning til å ferdes på stiene gjennom dette landskapsvernområdet.

 • 25.04.2021 12:38 - av Erik Unneberg,
 • 4 treff
26 av 50 treff

#37277: Vindfall og brekk langs skiløypa fra Burud

Skogen langs skiløypa mellom Burud og Vensåsseter ble stedvis ganske rasert av tungt snøfall kombinert med sterke vindkast. Tidlig på vinteren var den knapt passerbar til fots, og løypebasen har hatt en kjempejobb med å rydde den. Etter de siste snøfallene ble den bra, men etter denne dagen er den knapt nok egnet for de største entusiastene. Bildet er tatt der løypa går tett inntil den største fossen i Petersbekken. Bekken er under ansamlingen av falne trær til høyre i bildet, og går fortsatt under et tykt lag av is etter vinterens kuldeperiode.

 • 17.04.2021 15:04 - av Odd Tore Saugerud,
 • 15 treff

27 av 50 treff

#37273: Våren har kommet til Vensåsseter

Det er ikke bare i lavereliggende strøk det våres nå. Også i Bærumsmarka ved Vensåsseter titter de første hestehovene frem under en stor gran gjennom det heller uryddige underlaget av pinner, barnåler og annet rask. Fotografen hadde støvlene i snøen.

 • 17.04.2021 14:23 - av Odd Tore Saugerud,
 • 14 treff
28 av 50 treff

#37276: Hytter på østsiden av Bessliåsen

På Bessliåsen er det fortsatt hytter som holdes i hevd. Selv om de to på bildet ligger nokså avsides til, er de fortsatt i bruk. Nord for disse lå det tidligere en ganske stor hytte, men der står bare flaggstangfoten igjen, se bilde nr. 26421. På toppen bak hyttene står det fortsatt en hytte, men den er i nærmest fritt forfall, se bilde nr. 26420. Bildet er tatt fra Vensåsseter.

 • 17.04.2021 13:53 - av Odd Tore Saugerud,
 • 16 treff

29 av 50 treff

#37275: Skuret og restene av låven på Vensåsseter

Det er ganske mange bilder som viser de sørgelige restene av låven, hvor 2/3 av taket har rast sammen. Dette bildet viser at også skuret begynner å se nokså medtatt ut, med bordkledning som råtner fra bunnen av.

 • 17.04.2021 13:52 - av Odd Tore Saugerud,
 • 6 treff
30 av 50 treff

#37274: Vensåsseter sett fra skiløypa fra Burud

Skiløypa fra Burud åpner opp utsikten mot Vensåsseter og Bessliåsen bak denne. På bildet ser løypa ganske innbydende ut, med fortsatt et opp til 5 cm tykt lag av det siste snøfallet. Men det var slik det var da vi kom dit. Da vi dro igjen en snau time senere, hadde laget sunket helt sammen, og smeltet på de tynneste stedene.

 • 17.04.2021 13:52 - av Odd Tore Saugerud,
 • 5 treff

31 av 50 treff

#37066: Førerapport fra Abborvannsveien

Nok en strålende vårdag, og Abborvannsveien var nypreparert. Det var litt isete i nedre del, men forholdene ble mye bedre lenger opp. Bildet er tatt ca. 290 moh. Forøvrig var det greit å gå fra Østernvannsvingen i dag, selv om den første bakken hadde isdekke. En del vann i sporene over Østernvann, men greit å stake over isen. Med ti varmegrader i skyggen ble det litt bløtt i sydhellingene, men det var god glid i skyggepartiene.

 • 24.03.2021 12:19 - av Erik Unneberg,
 • 19 treff
32 av 50 treff

#37012: Mot kveld i Bærumsmarka

På grunn av kalde netter holder løypene fint i Bærumsmarka, spesielt i høyden. Dette bildet er tatt i ca. 375 meters høyde, i løype 1385 mellom Eiksbakkhytta og Triungsvann. Her var sporene faste og fine. Det begynte å fryse på idet kvelden nærmet seg, så zeroskiene slet litt med å få feste. Nede ved Burudvann gikk akkurat det bedre, for der var det mildere.

 • 18.03.2021 17:12 - av Erik Unneberg,
 • 15 treff

33 av 50 treff

#37013: Ledig benk på utsiktspunktet

Dagene blir lengre og lysere, og det gir økte muligheter for skiturer på kveldstid. Det var imidlertid ikke mange i løypene i de øvre deler av Bærumsmarka i ettermiddag, selv om føret var bra. Oppe ved Tjæregrashøgda var det også sol!

 • 18.03.2021 16:53 - av Erik Unneberg,
 • 21 treff
34 av 50 treff

#36999: Nykjørt fra Burud

I dag hadde Ole Henrik i Skiforeningen kjørt opp løypene sørvest i Bærumsmarka, og de ble bra! Bildet er tatt halvannen kilometer fra parkeringsplassen ved Burudvann, i løype 440 mot Vensåsseter. Dette var en av løypene som tidligere i vinter var sterkt preget av knekte trær, men nå er den kjempefin. Det var mange varmegrader i dag, men med zeroski var føret godt.

 • 16.03.2021 14:02 - av Erik Unneberg,
 • 19 treff

35 av 50 treff

#36951: Mye snø ved Hvitsteinvann

Det siste snøfallet var kraftig, og løypeskiltet som står ved Hvitsteinvann, har så vidt "hodet over vannet".

 • 12.03.2021 16:14 - av Erik Unneberg,
 • 32 treff
36 av 50 treff

#36950: Sporvalg på Østernvann

Solen var i toppform da jeg kom til Østernvann i ettermiddag, og den varmet godt. Heldigvis besinnet den seg etter hvert, slik at skiføret kan holde seg bedre. Løypene over vannet var i alle fall bra.

 • 12.03.2021 15:04 - av Erik Unneberg,
 • 18 treff

37 av 50 treff

#36949: Scooterspor fra Madserud

Etter det kraftige snøfallet ble mange løyper i de lavereliggende deler av Bærumsmarka kjørt opp med scooter i dag. Dette var antagelig første gang denne sesongen, i alle fall fra Haga og Nordli. Fra Haga til Madserud var det ikke satt spor, men derfra var det løyper innover i Marka. Føret var veldig varierende, fra gjennomvåt snø i solskinnet i lavlandet, til tørrvoksføre i bakliene lenger opp i terrenget. Fotografens zeroski klarte seg imidlertid fint under disse forholdene.

 • 12.03.2021 14:30 - av Erik Unneberg,
 • 12 treff
38 av 50 treff

#36943: Blekketjern i morgensol

 • 12.03.2021 07:59 - av Ole Henrik Lien Andersen,
 • 9 treff

39 av 50 treff
40 av 50 treff

#36872: Tåketeppe over Bærum

 • 03.03.2021 12:31 - av Ole Henrik Lien Andersen,
 • 13 treff

41 av 50 treff

#36820: Fuglerede i snøen

Den rødlistete orkidéen fuglerede vokser i Dæliskogen, men uten bladgrønt og med uanselige blomster er den vanskelig å se sommerstid. Vinterstid derimot holder den seg, som bildet viser, opprett i snøen selv etter en våt høst og en vinter med svært vekslende vær. Utseendet er ganske typisk, og gir et godt hint om hvor man bør lete neste sommer. Bilde nr. 25705 med tekst viser planten om sommeren og gir mer informasjon om den. Fuglerede er ikke årviss, og dette var den eneste som blomstret i 2020.

 • 23.02.2021 14:57 - av Odd Tore Saugerud,
 • 27 treff
42 av 50 treff

#36818: Stille i lysløypa

Det har vært mange skiløpere som har benyttet seg av lysløypesystemet på Fossum i vinter. Kombinasjonen at det var sent på kvelden, lett regn og vinterferie gjorde at sporene vest for Lathusåsen var ledige.

 • 22.02.2021 22:13 - av Erik Unneberg,
 • 23 treff

43 av 50 treff

#36817: I hodelyktskinn ved Triungsvann

Det var to varmegrader og litt yr ved Østernvannsvingen, der kveldens skitur startet. Det var overvann på Østernvann, men fint føre frem til vannet og på Abborvannsveien, og også videre til Hvitsteinvann, der det ikke var overvann. Bildet er tatt ved sørenden av Triungsvann, der en litt svak hodelykt ga lys nok til at et bilde kunne tas håndholdt med innstillingene iso 12 800, lukkertid 1/3 s og blender f/3,2. Legg for øvrig merke til at snøen når helt opp til informasjonsplakaten på skiltstaken.

 • 22.02.2021 21:06 - av Erik Unneberg,
 • 20 treff
44 av 50 treff

#36739: Mørket faller på ved Tjæregrashøgda

Det var fint føre i Tjæregrasrunden i kveld. Rundt tre kuldegrader og lett snøvær, men det var mange nok skiløperne til at sporene ikke snødde igjen. Da dette bildet ble tatt ved Tjæregrashøgda, var det fortsatt lyst nok til at lykten ikke måtte tennes, men andre farger i naturen enn nyanser i hvitt, grått og svart, var det ikke.

 • 17.02.2021 17:36 - av Erik Unneberg,
 • 32 treff

45 av 50 treff

#36738: Kveldstur over Østernvann

Det har snødd hele dagen, og løypene i Bærumsmarka har blitt silkemyke. I ettermiddag var det stor utfart fra Østernvannsvingen, men "køen" løste seg opp ved Østernvann.

 • 17.02.2021 16:44 - av Erik Unneberg,
 • 19 treff
46 av 50 treff

#36735: Parkeingsplassen på Årnes

Jordet opp fra parkeringsplassen fra Årnes ble i dag dekket av sne på grunn av et veldig velkomment snevær. Det fester seg ikke lenger tørt gress under skiene. Det er bare halve parkeringsplassen som synes på bildet.

 • 16.02.2021 15:14 - av Vigdis Jynge,
 • 11 treff

47 av 50 treff

#36736: Jordet opp fra parkeringsplassen på Årnes

Nyseneen har dekket jordet og grusen på veien litt lenger opp i løypa. Nå er skiløypene helt perfekte helt fra parkeringsplassen og opp i Bærumsmarka. Dette er et område hvor mange har tradisjon med å ta med hunden sin på tur.

 • 16.02.2021 15:13 - av Vigdis Jynge,
 • 13 treff
48 av 50 treff

#36671: På Vestfjorden i solnedgang

Det har vært fantastiske dager på sjøisen utenfor Bærum den siste tiden, i alle fall hvis man har holdt seg til oppmerkede traseer. I ettermiddag var det mange som koste seg her i solnedgangen, med Skaugumsåsens karakteristiske profil i bakgrunnen.

 • 13.02.2021 16:30 - av Erik Unneberg,
 • 27 treff

49 av 50 treff

#36678: Trengte litt hjelp

Det var ikke så mye vind i dag, så denne farkosten måtte ha litt hjelp av en skøyteløper for å få opp farten. Det var stor aktivitet på fjordisen i dag. Bildet er tatt utenfor Svartodden, like ved Veritas.

 • 13.02.2021 16:29 - av Erik Unneberg,
 • 18 treff
50 av 50 treff

#36688: Årstidene møtes

Når sola begynner å få tak og våren nærmer seg, er det ikke uvanlig at vinter- og våraktiviteter kan finne sted med liten avstand. Men her er det kanskje betenkelig liten avstand mellom de som tar en vinterlig tur på isen og båteieren som har startet båtsesongen. Åsen i bakgrunnen er Søndre Kolsås.

 • 13.02.2021 13:12 - av Odd Stiansen,
 • 19 treff