Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Det var en flott ettermiddag i Bærumsmarka, og den høstlige utsikten vestover fra Skuta var det lite å klage på. Vi ser Østernvann til venstre i bildet, mens Oslofjorden ses til høyre. Holmenkollen finner vi litt til venstre for midten, og Ila fengsel og forvaringsanstalt til høyre. Etter snøfallet for to dager siden var det tørket godt opp på stiene, og hjortelusfluene var ikke å se.
Her det flott tilrettelagt med stoler, benker og sandvolleyballbaner. Det er også fin utsikt mot Tyrifjorden og Finnemarka. Dokkaløypa, som går helt til høyre i bildet, er en populær tur for de som liker å trimme. Når du er oppe på toppen av Hvalsknatten, får du flott utsikt.
Værforholdene i det siste med snøvær og snø i høyden vestover skulle tilsi muligheter for et bilde av Gaustatoppen i hvitt bak en forgrunn av mørkere blåner. Som bildet viser, gikk det ikke slik, Gausta var også bar. Det er ikke uproblematisk å se Gausta fra tårnet på Oppkuven nå, fordi det vokser opp en gran midt i siktelinjen, og det er bare fri sikt fra den øverste stolpen i rekkverket i spiraltrappen opp på tårnet.
Dette krysset ligger i skyggen, og her var det snø i dag. Det er ny bomavgift for kjøring opp til Djupengrop, men du sparer mange høydemeter på å ta bilen til toppen. Piggdekk og 4wd er ingen ulempe her på vinteren. Bart nederst ved fjorden og snø på toppen. Det er heller ikke dumt å ha med et sett hurtigkjetting, for mellom Vikersund og Djupengrop treffer du ofte et felt med is.
Dette er nær standardutsikten fra Oppkuven, se f.eks. bilde nr. 30168. Denne gangen var det forholdsvis klar luft, og jeg brukte moderat teleobjektiv med brennvidde ekvivalent med 150 mm på fullformat. Deler av Vesle og Store Sandungen med Sandungssmalet er klart synlige, likedan Sandungen gård og bebyggelsen ellers. Men i horisonten er det noe nytt: et betydelig antall hvite «sigaretter» som stikker opp. Dette er ganske sikkert de samme sylindriske tårnene som er synlige på bilde nr. 38008, men her er det enda flere tårn. Retningen mot Finnskogen stemmer.
Fra Breiliveien litt ovenfor Askerudbekken naturreservat er det meget flott utsikt mot Tyrifjorden/Nordfjorden og Nakkerud. Du ser at det blåser bra på fjorden. Vi har Holleia i bakgrunnen, men større fjell dukker opp bak: Sørbølfjellet, Gjøranfisen og Fjøsvikfjellet med den karakteristiske kulen. Røyselandet til høyre i bildet, og i bakgrunnen helt til høyre skimter du Hønefoss, nærmeste bestemt blokkene i Vesternbakken opp mot Klekken. Litt artig å tenke på turen jeg gikk rundt Tyrifjorden når du er høyt oppe og kan se nesten hele fjorden.
Det går en traktorvei ned til stedet som heter Myra, og som ligger ved Holsfjorden. Du ser også de karakteristiske rennene i fjellet ved Homledal. I tidligere tider gikk det faktisk sti opp fra Holsfjorden og opp til Homledal. Har ikke vært der, men vet et det er bratt. Tror det er Høgåsen som er høyeste punktet i åsryggen helt bakerst. Det må være Østmarka helt bakerst til høyre i bildet. Utrolig god utsikt på dette punktet (ca. 510 moh.) litt øst for Gampemyr.
Flere sjatteringer av rødt langs stien/løypetraseen i Veslevannsdalen, mellom Losby og Østbyputten. Denne skiløypa prepareres ikke så ofte, og skal den kjøres til vinteren, bør det fjernes minst ett tre som ligger på tvers. Vi tok dalen opp og ned på vår vei til og fra Skarpdunderen og Dunderen.
Dette myrtjernet på 688 moh. ligger tett inntil blåstien fra Smeddalen til Oppkuven. Tjernet måler om lag 25 x 80 meter, dvs. 2000 kvadratmeter eller 2 mål (dekar). Dette er ikke en myrputt, men et tjern. Jeg vil derfor gjenta spørsmålet jeg stilte i 2017, bilde nr. 27147: Er ikke dette tjernet, som ligger 21 meter høyere enn Såttjernet, Markas høystliggende vann/tjern? Kanskje det har et navn også det, om man finner den rette lokale kilden.
Det er snaut 500 meter mellom Skarpdunderen og Dunderen. Terrenget er ganske kupert og i stor kontrast til golfbanen på Losby. Litt av det grønne der kan så vidt skimtes i bunnen av åsen i det fjerne, midt i bildet mellom noen furugrener. Fra Dunderen tok vi korteste vei ned til stien i Veslevannsdalen, en svært bratt tur.
På noen kart står det bare Dunderen, mens andre kart har navnet Skarpdunderen om denne kollen på 359 moh., og plasserer Dunderen lenger sør på 332 moh. Dette er et kronglete terreng, men toppartiet er nydelig furuskog. Her er det også andre ting å gjøre enn å nyte utsikten, som å signere en geocache og notere seg en gammel kjentmannspost.
Kuvehytta ligger ved blåstien i vestenden av Store Oppkuvvann. Fra blåstien mellom hytta og bekken til Lille Oppkuvvann er det utsikt til vannet og den bratte og til dels stupfylte åssiden fra Oppkuvmassivet. Mens jeg tok bildene her, hørte jeg mange plask med ujevne mellomrom fra bekken. Da jeg skulle krysse den, plasket en «pen» ørret nedover fra satssteinen min. Vel over på den andre siden skremte jeg opp flere fisker nedover i bekken. Det betyr vel at denne vesle fislebekken er en gytebekk.