• darkblurbg
  Vårskitur til Storsteinsfjell/Utsikten og Skimten

  Det var nok snø mange steder i Drammensmarka/Finnemarka i dag, men det har ikke vært kjørt løyper siden forrige helg. Lier har avsluttet preppingen for sesongen, det åpner seg en del bekker og myrer etter hvert som gjør prepping vanskelig. Forholdene er jo litt deretter, men greit nok for entusia...

  Finnemarka, 26.04.2021 16:10 - Tore Wiik
 • darkblurbg
  Utsikt mot øst

  Flott utsikt fra Storsteinsfjell. Vestmarka til venstre for signalet, til høyre Vardåsen og Kjekstadmarka.

  Finnemarka, 26.04.2021 15:20 - Tore Wiik
 • darkblurbg
  En gruve ved østenden av Båntjern

  Ved østenden av Båntjern finnes denne gruvegangen. En eldre dame kunne fortelle at her gjemte hjemmefrontsfolk på flukt seg under krigen. Atie prøvde, men fant inngangshullet trangt. Beboeren der, en stor padde, likte dårlig å få besøk. Det var også åpning under steinen og rota i forgrunnen, så i...

  Nordmarka syd, 26.04.2021 14:15 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Båntjern isfritt, men knapt nok løvsprett omkring

  På østsiden av Vettakollen var det stort sett bart, Båntjern var isfritt, og bekken ned stupet på nordsiden var nesten tørr. Solrike, men kalde dager har begrenset løvsprett til enkelte bjørker i området.

  Nordmarka syd, 26.04.2021 14:01 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Sola og vinden smelter isen

  Vi som går på skøyter, har slike staver for å sjekke isen. Det var ikke mulig å gå lengre enn det han gjorde her. Vi måtte gå rundt øya for å finne is som holdt, for å sitte på fast grunn i pausa. Våren er i sterk fremgang, og ferdsel på is nå krever betydelig kunnskap om våris. Legg merke til sk...

  Krokskogen - Hole, 26.04.2021 11:44 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Garantert vår siste skøytetur i Marka denne sesongen

  Det finnes fortsatt litt is på Øyangen som er skøytbar, og vi prøvde oss litt på trass. Det ble ikke mange meterne, og nå vasker vi utstyret, sliper skøytene og setter dem inn med olje. NB! Nå smelter isen fra både over- og undersiden, og dessuten fra land. Våren er i anmarsj! Vi hadde komplett u...

  Krokskogen - Hole, 26.04.2021 10:09 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Sjekk og måling av isen på Øyangen

  På Øyangen var det i dag 23 cm sørpeis, 10 cm vann/sørpe (mellomlag) og 13 cm stålis i nedbryting, til sammen 46 cm. Men bare bæring på øverste laget, som sola snart tar. Varmen fra grunnen spiser opp isen fra undersiden. Så den stålisen som var der, er i ferd med å bli borte. Dataen ble delt med...

  Krokskogen - Hole, 26.04.2021 09:25 - Morten Synstelien

Søk i bildearkivet

Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.

Søkeresultater

1 av 7 treff

#37349: Vårskitur til Storsteinsfjell/Utsikten og Skimten

Det var nok snø mange steder i Drammensmarka/Finnemarka i dag, men det har ikke vært kjørt løyper siden forrige helg. Lier har avsluttet preppingen for sesongen, det åpner seg en del bekker og myrer etter hvert som gjør prepping vanskelig. Forholdene er jo litt deretter, men greit nok for entusiaster, også utenfor løypene. Størst utfordringer i nordvendte utforbakker, man må jo ned igjen fra platået. Turer opp sørfra er ikke lenger å anbefale. Blir det litt varmere om dagen, vil det hjelpe på de skarpe partiene. I dag gikk jeg i terrenget opp fra Eggevollen til Storsteinsfjell. Forholdene var litt varierende, denne traseen passer kanskje best for lokalkjente. Avsluttet i lysløypa fra Eiksetra til Eggevollen. De var det uventet bra frem til den siste kilometeren, men derfra var det noen bare flekker. Det kan nok bli en tur (eller flere) i mai i dette området med det været vi har nå. Bildet er tatt ved Grønnputt, mellom Storsteinsfjell/Utsikten og Skimten.

 • 26.04.2021 16:10 - av Tore Wiik,
 • 25 treff
2 av 7 treff

#37342: Utsikt mot øst

Flott utsikt fra Storsteinsfjell. Vestmarka til venstre for signalet, til høyre Vardåsen og Kjekstadmarka.

 • 26.04.2021 15:20 - av Tore Wiik,
 • 17 treff

3 av 7 treff

#37338: En gruve ved østenden av Båntjern

Ved østenden av Båntjern finnes denne gruvegangen. En eldre dame kunne fortelle at her gjemte hjemmefrontsfolk på flukt seg under krigen. Atie prøvde, men fant inngangshullet trangt. Beboeren der, en stor padde, likte dårlig å få besøk. Det var også åpning under steinen og rota i forgrunnen, så inngangen hadde nok delvis blitt fylt igjen.

 • 26.04.2021 14:15 - av Odd Tore Saugerud,
 • 27 treff
4 av 7 treff

#37337: Båntjern isfritt, men knapt nok løvsprett omkring

På østsiden av Vettakollen var det stort sett bart, Båntjern var isfritt, og bekken ned stupet på nordsiden var nesten tørr. Solrike, men kalde dager har begrenset løvsprett til enkelte bjørker i området.

 • 26.04.2021 14:01 - av Odd Tore Saugerud,
 • 29 treff

5 av 7 treff

#37341: Sola og vinden smelter isen

Vi som går på skøyter, har slike staver for å sjekke isen. Det var ikke mulig å gå lengre enn det han gjorde her. Vi måtte gå rundt øya for å finne is som holdt, for å sitte på fast grunn i pausa. Våren er i sterk fremgang, og ferdsel på is nå krever betydelig kunnskap om våris. Legg merke til skrittstroppen, som gjør at vi flyter på sekken, om vi går igjennom. I sekken er det flyteelement og tørre klær.

 • 26.04.2021 11:44 - av Morten Synstelien,
 • 18 treff
6 av 7 treff

#37340: Garantert vår siste skøytetur i Marka denne sesongen

Det finnes fortsatt litt is på Øyangen som er skøytbar, og vi prøvde oss litt på trass. Det ble ikke mange meterne, og nå vasker vi utstyret, sliper skøytene og setter dem inn med olje. NB! Nå smelter isen fra både over- og undersiden, og dessuten fra land. Våren er i anmarsj! Vi hadde komplett utstyr og kompetanse, men vårisen er skummel, så mitt råd er å holde seg unna den nå.

 • 26.04.2021 10:09 - av Morten Synstelien,
 • 47 treff

7 av 7 treff

#37339: Sjekk og måling av isen på Øyangen

På Øyangen var det i dag 23 cm sørpeis, 10 cm vann/sørpe (mellomlag) og 13 cm stålis i nedbryting, til sammen 46 cm. Men bare bæring på øverste laget, som sola snart tar. Varmen fra grunnen spiser opp isen fra undersiden. Så den stålisen som var der, er i ferd med å bli borte. Dataen ble delt med NVE og iskart.no. Blidet er tatt nordover fra Jonsetangen.

 • 26.04.2021 09:25 - av Morten Synstelien,
 • 17 treff