Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Solen var fremme deler av ettermiddagen i Bærumsmarka i dag. Da jeg var på vei ned Abborvannsveien, var det i alle fall solrikt ved Abborvann, som vi ser på dette bildet. På den andre siden av vannet hadde flere slått seg ned, kanskje for å overnatte? En hengekøye ble i alle fall observert.
Omtrent midt i juli pleier de første multene å bli modne på myrene ved Lille Hvitsteinvann, men i år er bærene litt forsinket. På dagens tur konstaterte jeg at noen få var modne, men det drøyer nok enda en uke før de fleste kan plukkes. For øvrig ser det ut som om det langt færre bær enn det som er vanlig. Det gjelder også blåbærene.
I dag ble det en sykkeltur oppover Abborvannsveien, som er omgitt av grønn vegetasjon nå midt i juli. Kun noen få syklister og joggere ute i dette området i ettermiddag, men det var da noen som badet i Østernvann. Bildet er tatt på vestsiden av Abborvann.
Gaustad gruve ligger bare 400 meter fra Ankerveien, mellom Bånntjern og Sognsvann, men fotografen har aldri stukket nesen inn der før i sommer. Det som er tilgjengelig i dag, er en 70 meter lang stoll fra 1804. Den ble brukt til drenering og til å kjøre ut malm. Dreneringen pågår fortsatt, det renner litt vann i stollen, og det kan derfor være lurt å bruke noe mer solid fottøy enn joggesko. I tillegg bør man ha med seg hode- eller lommelykt. Stollen gjør en liten sving, slik at lyset fra inngangen ikke er synlig hele veien. Men det gjør til gjengjeld at nattsynet blir bedre etter hvert som øynene venner seg til å måtte klare seg med det lyset man har brakt med seg. De første meterne er det rimelig lavt under taket - men takhøyden øker og klaustrofobien slipper pussig nok taket når man kommer lenger inn. Stollen førte inn til en vertikal synk, men ble av sikkerhetsgrunner delvis gjenfylt på 1960-tallet, og stollen ender nå i en jordhaug.
Koronatiden gir mulighet til dypere dykk i lokale attraksjoner som man til vanlig bare går forbi. Gaustad gruve ligger bare 400 meter fra Ankerveien, mellom Båntjern og Sognsvann, men fotografen har aldri stukket nesen inn der før i sommer. Det som er tilgjengelig i dag, er en 70 meter lang stoll fra 1804 som vi her ser inngangen til. Denne stollen ble brukt til drenering og til å kjøre ut malm. De første meterne er det rimelig lavt under taket - men takhøyden øker og klaustrofobien slipper pussig nok taket når man kommer lenger inn. Stollen førte inn til en vertikal synk, men ble av sikkerhetsgrunner delvis gjenfylt på 1960-tallet, og stollen ender nå i en jordhaug.