Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Litt artig at du kjører fra veien og inn i vegen. Litt fra bymål til bygdemål. Du ser Gjevlekollen i bakgrunnen. Vått i terrenget, så det var flere enn meg som gikk veien fra Kanada og opp til parkeringa i Rustanvegen. Vi gikk da også Kanada på langs, Kanada på tvers er ikke mange meterne her. Ser dere på skiltet at veien smalner inn, så er det på grunn av brua over Solbergelva.
Klar høstdag, og sola er på vei ned. Lierdalen ligger frodig og fin, et av Norges beste landbruksområder. Vi ser høyspenten som går forbi Asdøl, helt til høyre i bildet og Vestergyllen rett frem. Tror det er Gampen til venstre, men er ikke helt sikker.
På den blåmerka stien ned fra Gjevlekollen mot Delekant rett etter Skjærsvannet står denne furua. Ser ut ut som om den har fått en karamell av lynet. Men ser du nøye etter, så ser du en isolator. Dette er fra den gangen det gikk ei telefonlinje opp til brannvakthytta på Gjevlekollen.
I området syd for Skapertjern er det et par små oppdemte dammer, Sprengstoffdammen (se bilde nr. 22272) og den navnløse på bildet. Denne ligger helt inntil veien mellom Myrvoll og Skapertjern, men demningen er dekket av kratt, og det er lett å gå forbi dammen uten å se den. Men her er den i alle fall. Solen hadde akkurat gått bak skyene foran det kommende lavtrykket, men det er da fortsatt glød i bjerkeløvet.
Bildet er tatt fra rett syd for Delekant, som er et gårdsnavn. En flott, klar høstkveld, og sola er i ferd med å gå ned, og Hørtekollen trer karakteristisk frem. Krokskogen og Vestmarkas rygg til høyre i bildet, og Trolldalen rett ned. Vi ser Solberg til venstre og Sylling til høyre.
Fra badeholmen er det fri utsikt til nordenden av tjernet. Slik må det ha sett ut ved opprinnelig vannstand, bortsett fra de bare strendene. En lav øy har dukket opp omtrent rett overfor badeholmen. I løpet av året (2019) skal vannstanden tilbake til laveste normale vannstand i henhold til dagens regulering.
Anleggsområdet er gjerdet inn, men passerbart med forsiktighet på ikke-arbeidsdager. Den gamle gråsteinsdemningen på bilde nr. 27522 skal få ny betongkappe på vannsiden og et nytt selvregulerende overløp med bredde som øker med høyden over laveste normale regulerte vannstand. En mengde hogde steinblokker er samlet foran foten av demningen, noen av dem er nummererte. Det skal bli spennende å se hvordan de blir innpasset i all den nye betongen.
Skapertjern skulle vært tappet ned i 2018 for rehabilitering av demningen. Det var det da også, men tjernet ble fylt opp igjen uten at noe var gjort med demningen. Det var derfor noe overraskende at det var tappet ned i år også, og at rehabiliteringen fortsatt var i full gang. Tjernet har nå tilnærmet opprinnelig vannstand og form. Slik så det ut fra bunnen av demningen, en stor kontrast til bilde nr. 32436 fra 2017 som er tatt fra toppen av demningen.
Her ved Knutssætervegen på Vindflomyrene finner vi nyttig og god informasjon både om lokal krigshistorie, og om hvordan vi finner fram til Molstadbrenna, et flott utsiktspunkt på Totenåsen. På Vindflomyrene ble det sluppet to laster med våpen og ammunisjon fra England på ettervinteren 1945. Motstandsmenn fra gruppe 1432-4 Milorg i Kolbu tok imot flylastene, som kom 22. februar og 3. mars.
Gjevlekollbua har solcellepanel og vifte. Mye glass gjør det varmt inni om sola står på. Det er ikke vedovn i hytta, med benker på sydsiden av den. Dette er et sted som gjør seg på sosiale medier og dermed også får bra trafikk. Skilting er bra, og varden står i bakgrunnen.