Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Bildet fra 1917, bilde nr. 31968, er tydeligvis tatt fra en av småkollene syd på vollen. Nå er denne delen av vollen vokst til med gran igjen etter snauhogsten for noen år siden, så dette er det nærmeste man kommer med et vidt vidvinkelobjektiv. Atie markerer inngangstrappa til hovedhuset. Det østre uthuset er helt gjemt bak graner til høyre for høyre bildekant.
Mange av bildene fra Krikebyvangen viser låvebrua. Men et søk øst på vollen der uthuset sto, avslørte både spor etter en grunnmur og pillarer, og, overraskende nok, enda ei låvebru. Ser man godt etter på bilde nr. 31968, kan man skimte ei murt låvebru bak treet til høyre i bildet. Denne ruinen er synlig fra skiløypa øst for Kirkebyvangen.
Bildet fra 1917, bilde nr. 31968, ga grunnlag for å finne ruinene etter flere av bygningene på Kirkebyvangen. Dette er ruinen etter hovedbygningen, et forholdsvis stort hus med inngangen på langsiden mot syd. Inngangen er litt høyere enn midten av bildet. Under den nærmeste (vestre) halvdelen er det en kjeller med ståhøyde. Grunnmuren er dobbeltvegget med steinfylling mellom, og må sies å være meget solid.
Ved Søndre Klopptjern er det en solrik og velbrukt rasteplass med badebrygge, bord og krakker. Denne dagen var det tydeligvis avtalt treff der for barn fra Tøyenfeltet. Etter å ha forvisset seg om at vi ikke var over hundre år gamle, penset de oppmerksomheten over på bål og pølsegryte.
Etter en kald morgen fikk solen temperaturen opp i noen plussgrader, og lyste også opp det høstfargede landskapet i Marka. Ved Øyervann i Bærumsmarka var fargene spesielt fine, og årstidsskiftet ses tydelig hvis man sammenligner med bilde nr. 29696, som ble tatt på omtrent samme sted en varm sommerdag i fjor.
Det bare litt over en måned gamle bilde nr. 31886 viser kloppen med brukket rygg over en flomstor Hagerupfoss. Nå er vannstanden mer normal igjen, kloppen er ny og solid, til og med med rekkverk. Bra innsats av DNT, og en ATV var sikkert til god hjelp med transport av materialene.
Fra dette stikrysset nord for Øyervann er det flere valgmuligheter. Det er kjente Bærumsmarka-steder du kan gå til, og dessuten er det skiltet til en gapahuk Lions har satt opp, nordøst for Burudvann. Det var fint å være ute i Bærumsmarka i dag, i solskinn og uten påtrengende hjortelusfluer. Kanskje hadde nattefrosten de siste dagene tatt knekken på dem?