Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Det ligger hytter både over og under Risfjellkastet, og der er det også et nett av heller primitive gamle hestveier. Denne hytta ligger i lia østsydøst for den mer kjente utsiktshytta Sjåinn på stupkanten. Den har nok sett sine beste dager, og ser ekstra trist ut i dagens regnvær. Den ligger på kanten av en østvendt skrent, og hadde nok fin utsikt før skogen begynte å omslutte den på alle kanter. At glassverandaen vender mot vest, er noe merkelig, men her gikk det en hestvei fra øvre vad ved den senere anlagte Skosliteren og ned i bunnen av Ursdalen. Mye tyder på at denne er kjent som Hansenhytta, en utleiehytte fra mellomkrigstiden. På orienteringskartet er bare deler av nettet av hestveier tegnet inn.
Nærturgruppa (DNT) i Søndre Nordstrand er framme ved dagens rastested, speiderhytta "Tårnet", ikke langt fra Sølvdobla. Her fikk vi dagens overraskelse: nydelig matservering av DNTs utsendte medarbeider, som premie for gruppas innsats i årets Rusken-aksjon.
Bilde nr. 29643 viser fossen ved Sølvhølen under fjorårets tørkesommer. Etter høljregnet var det nå mye mer futt i den. Det var så vidt det var mulig med tau å ta seg så nær den at den ble synlig, og i fossesprut og tåke måtte første fotoserie sitte før frontlinsen på objektivet var dekket av vanndråper. Ved skikkelig flom vil vannførnigen være mye større enn nå, og da vil det ikke være mulig å komme til for å fotografere.
Når man ser alle fargenyansene i berget ved Sølvhølen er det ikke vanskelig å forstå at dette var et fristende sted å lete etter drivverdig malm. Hvordan og når man skulle fått ut malmen ville vært en annen sak. Bilde nr. 29642 viser skjerpet sett fra vestsiden av elva ved lav vannføring. Nå er vannstanden mye høyere og strømmen stri, og canyonbunnen er ikke passerbar. Det er også så bratt, vått og glatt ned til skjerpet, og bruk av tau er helt nødvendig for å ta seg ned og opp igjen.
Etter høljregnet tidligere i uken har vannføring i Urselva økt, og det er nå ikke tilrådelig å ta seg frem i bunnen av canyonen. Men fra plassen Åsen vest for Skuibakken går det et dårlig merket og svakt tråkk ned til bebyggelsen ved gamle E16, og fra den er det mulig å gjøre en avstikker til østsiden av canyonen. Slik tar den seg ut sett ovenfra sett mot Sølvhølen: mosebevokste stup og skrenter med spor etter nylige steinras. Ingen farbar vei ned. Bildet er tatt fra stupkanten omtrent rett ovenfor der bilde nr. 29641 er tatt.