Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Fra den navnløse og snauhogde åsryggen nevnt under bilde nr. 30021 er det også flott utsikt mot Randsfjorden og Jevnaker i dens sydende, med fjerne fjell i bakgrunnen. Kollen til høyre er Hinghanghaug. Flotte farger på lyngen, men trist at det ikke var sol og klar høstluft, slik at flere steder kunne identifiseres.
Omgivelsene rundt Høgvolltoppen er for det meste dekket av stor skog, men en åsrygg mellom Gjørudshaugen og Høgvolltoppen har blitt fullstendig snauhogd, og gir utsikt i flere retninger. Den bevokste, avrundete kollen er Høgvolltoppen. Husene på bilde nr. 30017 befinner seg i siden av en liten dal nedenfor hogstfeltet under toppen.
Om vinteren går løype 1223 her i en flott trasé. Dette er ei av de store myrene. Fint å lage løyper her, selv om dette er et av de stedene hvor tåka kan bli helt ekstrem. Før alle stolpene ble satt opp, var det en løypekjører som kjørte seg bort her med løypemaskina. Tåka er blir så tett som det er mulig tror jeg. Se for øvrig bilde nr. 8107 for å se hvordan det ser ut her om vinteren på en fin skidag.
Det er høst ved Torgetjern, skiltene i skiskrysset står klare og venter på at det skal bli kulde og snø. Her står jeg i løypa som kommer fra Kleivstua/Bønnerudtjern og ser østover. Nye fine skilt, og med Torgetjern øverst. Doble røde ringer som viser at det er et kryss.
Høgvolltoppen med sine 665 moh. er en av de høyeste åsene i Marka. Den har ikke vært et trigonometrisk punkt, og toppvarden er meget beskjeden. Toppen er dekket av stor skog, og utsikten derfra er også meget beskjeden. Men vestsiden dekkes av flere store hogstfelt, så der er det god utsikt i retning Gjørudshaugen og Nyseteråsen.
Snøvinteren 2018 har herjet kraftig med hovedhuset. Endeveggen mot nord har knekt fullstendig sammen og falt inn i huset, og begge langveggen har derfor blitt fri til å falle utover. Endeveggen mot syd holder seg fortsatt bra oppreist, gjerne på grunn av den stabiliserende virkningen av den forholdsvis stive doble inngangsdøra, som fortsatt er låst på plass.
Ti år har gått siden første bilde av plassen, bilde nr. 30027. Granene I plantefeltet har vokst både i høyde og vidde, og bygningene har rast enda mer sammen. Dette var det beste forsøket på å ta et bilde fra samme sted som i 2008. Selv med ekstrem vidvinklezoom med en brennvidde som tilsvarer 14 mm på fullformat var det ikke mulig å få med hele bygningene.