• darkblurbg
  Fuglerede, en uvanlig orkidé

  Dæliskogen er kjent for praktfull blomstring av tallrike blåveis og hvitveis. Men skogen har også andre planter, som er mer beskjedne, men likevel oppsiktsvekkende om du først finner dem. Dette er fuglerede (Neottia nidus-avis), en orkidé, rødlistet som nær truet. Den vokser på kalkholdig grunn i...

  Bærumsmarka, 11.06.2016 16:54 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Fiske- og badebrygga er gangbar igjen

  Breddene av Dælivann gror mer og mer igjen av kratt og siv, og utsikten over vannet blir stadig mer begrenset. Fiske- og badebrygga på østsiden av vannet har også forfalt mer og mer, se bilde nr. 14968. Men etter tørkeperioden nå, med lav vannstand til følge, var det igjen mulig å balansere seg u...

  Bærumsmarka, 11.06.2016 14:40 - Odd Tore Saugerud

Søk i bildearkivet

Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.

Søkeresultater

1 av 2 treff

#25705: Fuglerede, en uvanlig orkidé

Dæliskogen er kjent for praktfull blomstring av tallrike blåveis og hvitveis. Men skogen har også andre planter, som er mer beskjedne, men likevel oppsiktsvekkende om du først finner dem. Dette er fuglerede (Neottia nidus-avis), en orkidé, rødlistet som nær truet. Den vokser på kalkholdig grunn i edelløvskog, mangler klorofyll, og snylter derfor på andre planter. Navnet har den fått fordi roten ser ut som et fuglerede. Alt som er over jorden ser vissent ut hele plantens liv. Selv om disse eksemplarene står nær sti, kan du gå rett forbi uten å legge merke til dem. Men dette bildet kan muligens hjelpe?

 • 11.06.2016 16:54 - av Odd Tore Saugerud,
 • 434 treff
2 av 2 treff

#25704: Fiske- og badebrygga er gangbar igjen

Breddene av Dælivann gror mer og mer igjen av kratt og siv, og utsikten over vannet blir stadig mer begrenset. Fiske- og badebrygga på østsiden av vannet har også forfalt mer og mer, se bilde nr. 14968. Men etter tørkeperioden nå, med lav vannstand til følge, var det igjen mulig å balansere seg ut på den og nyte utsikten mot Kolsås. I tillegg var det sverdliljer og gule og hvite vannliljer i vannkanten.

 • 11.06.2016 14:40 - av Odd Tore Saugerud,
 • 207 treff