Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Utsikten er upåklagelig når man kommer ut på Øståsens vestre kant - etter å ha passert Ullvildsdalen og Randsjøen. Man har ikke trillet lange biten nedover Lynnebakka før man ser både Sølvsberget (litt til venstre for midten), Jarenvatnet (nærmest til høyre) og Randsfjorden.
Når man sykler på Gamle Hadelandsveg er det flere muligheter for avstikkere til elva Leira, som renner nedover gjennom dalføret i retning Maura. Bademuligheter er det også. Rundt 8 kilometer vest for Maurakrysset - og ca. 90 høydemeter opp - går veien helt inntil Fløyta, et av elvas "stoppesteder". Noen prøver fiskelykken i det flotte været.
Det er ikke så stor biltrafikk på Gamle Hadelandsveg nå - etter at E16 (tidl. riksvei 35) og Lunner-tunnelen tok over som hovedforbindelse mellom Hadeland og Romerike. Så her er det fint å sykle! Et blikk tilbake mot det frodige kulturlandskapet i Nannestad før det bærer inn i skogen og oppover i retning Skjerva. Bildet er tatt ca. 3 kilometer vest for Maura sentrum.
Slåttemyra ligger lengst nord i Lillomarka i Nittedal, og ble fredet i 1981. På myra vokser 13 forskjellige sorter orkideer og andre sjeldne planter. Det mest spesielle denne første søndagen i august, er at man kan gå tørrskodd i myra, som vanligvis er en skikkelig våt.
Elgsjøen (341 moh.) ligger mellom Roa og Skjerva, og er en idyll sør på Hadeland. Det er flere steder her det er fint å bade, men fotografen benyttet seg ikke av den muligheten i dag. På nordsiden av vannet, der dette bildet er tatt fra, går det vei til Roa. Den er det fint å sykle på.
Sykkelrute nr. 330 (Roa - Skjerva) går forbi det idylliske Grøntjernet. På varme sommerdager er det gode bademuligheter her. Det er for eksempel en badebrygge på østsiden av tjernet. Den kan imidlertid ikke ses på bildet, da den er utenfor venstre bildekant.
Det er to traseer du kan velge fra hvis du vil sykle mellom Roa og Brovoll. Det opplagte valget er å benytte Haakenstadlinna og Brovollvegen, men et alternativ til å følge Brovollvegen forbi Håkenstadsætra, er å sykle i skiløypetraseen en del av strekningen. Det gjør du ved å ta Hellerudvegen (skiltet som blindvei) rett etter at du har startet på Brovollvegen vestfra. Deretter kommer du inn på en fin tursti (bildet) som tar deg oppover i terrenget. Det blir noe trilling innimellom før møtet med skiløypa, som du treffer på nordvest for Håkenstadsætra. Du kommer da ned til Brovollvegen igjen ved Typografhjemmet.
Fra dette veidelet i Kalvedalen, 2,3 kilometer fra Brovoll er det flere valgmuligheter. Fotografen kom fra Roa, nedover veien til venstre (Brovollvegen). Videre sykling rett frem, ville gjøre at Brovoll snart dukket opp i synsfeltet. Veien til høyre går mot Avalsjøen (3,5 km) og Aklangen (6 km) i Hadelandsåsene. Derfra er veien kort til Skjerva.
På en rasteplass på sykkelruten mellom Bjørgeseter og Grua står denne minnebautaen fra 1716. Inskripsjonen kan kanskje tydes på bildet, men for sikkerhets skyld, dette er teksten: "Gregers Granavolden og 60 bønder af Hadeland kjæmpede her i 9 timer mod oberst Grev Axel Løwen og 600 svenske ryttere 27. marts 1716". Ved siden av står det et minnesmerke fra aprildagene i 1940. Det kan du lese mer om hvis du titter på bilde nr. 19851.
Sykler du Hadelandsvegen fra Bjørgeseter til Grua, kommer du forbi denne rasteplassen. Der er det satt opp to minnesmerker, ett fra krigens dager (nærmest kamera) og ett fra 1716. På det første står det: "Her på Harestuskogen kjempet en gruppe frivillige og mobiliserte norske avdelinger mot overlegne tyske styrker i dagene 14. 15. og 16. april 1940 ved Stryken, Harestuvollen og Bjørgeseter med seier for de norske styrker under kommando av major Sverre Fermann Hermansen. Tyskerne måtte trekke seg tilbake og melde: "Dagens mål Bjørgeseter er ikke nådd." Vi hedrer de norske styrkers kamp for sitt lands frihet". Deretter står det listet opp navnene på de 15 nordmennene som døde under kampene. Teksten på det andre minnesmerket kan du lese på bilde nr. 19852.
Fra dette krysset mellom Bjørgesetervegen og Hadelandsvegen går det sykkelruter i tre retninger. Ved å sykle inn i 40-sonen kommer du forbi den nedlagte Bjørgeseter stasjon, og deretter kommer du til Råsjøkrysset i Romeriksåsene. Sykler du mot venstre bildekant, er det Grua som venter, mens Harestua er endepunkt for ruten som går motsatt vei.