Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Her, på Nordre Rønningen, holdt i sin tid Gulbrand Torkilsen til. Om han er det sagt at han kunne mer enn sitt Fader Vår, og han kunne trolle. Den beryktede Merraflåern holdt også til på en plass som hette Rønningen. Men siden Hønn-Erik, mannen med hestehoven, vil ha han til å ro seg til Hørømlandet, måtte det være en en annen Rønningen i Åsa. På bildet tatt fra toppen av løypa i retning mot vest er det en grunnmur i nedre høyre hjørne, en annen litt til venstre på den hvitkledde kolen, og rester av brønnhuset rett til venstre for unggran til venstre i bildet. Sommerstid er det også bra med rydningsrøyser og rester av vedkomfyrer. Løypa mellom Holmevann og Torevann er ganske frisk, og vil nok tjene på litt mer snø enn nå. Det er god grunn til å nyte utsikten fra toppen og minnes gamle dagers frykt og overtro.
I disse kalde dager har man uvanlige muligheter for storslåtte naturopplevelser på Bunnefjorden. Isen er gangbar fra Svartskog brygge til Nebba og videre innover mot Nesset, og det ser også ut til at fjorden er sikker tvers over fra Sjødalsstrand til Solbukta. Skøyter kan nok også brukes, men et teppe av isrosetter dekker isen. Bildet viser Granum nord for Nebba mot nord.
Tidligere seter for gården Dæli v for Kjaglidalen, før det plass, muligens siden Svartedauen. Navnet står på skiløypeskiltene, men løypa går utenom. Derimot går det skiltet blåmerket sti fra løypa, og av og til har noen tråkket løype inn dit. Husene står fortsatt, men forfallet er synlig. Mot sør står storskogen helt inntil husene, men vollen på nordsiden er fortsatt nokså åpen. Verdt en avstikker før det hele går i glemselen.