• darkblurbg
  Blant nøkkeroser i lunkent Hvitsteinvann

  Det har vært varmt i Marka den siste tiden, men nå forteller værmeldingen at godværet skal etterfølges av skyer og regn. Derfor ble det en tur inn til Store Hvitsteinvann i dag, mens det fortsatt var godvær. Det ble en lang svømmetur i det flotte vannet, der temperaturen lå rundt 24 grader.

  Bærumsmarka, 26.07.2021 13:39 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Siste badesjanse før regnet

  Mandag 26. juli ble den siste av en lang rekke varme dager i Marka, der smålunkne vann og tjern innbød til bading. Fotografen benyttet sjansen til å få seg en svømmetur i Store Hvitsteinvann før regnet kom senere på kvelden. Vanntemperaturen lå vel på omtrent 24 grader.

  Bærumsmarka, 26.07.2021 13:27 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Multesesongen på hell i Bærumsmarka

  Myrene ved Lille Hvitsteinvann er et sikkert sted for å finne multer. Også i år var det litt å finne den siste uken av juli, men sesongen er nok på hell her nå.

  Bærumsmarka, 26.07.2021 13:05 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Sommer ved Lathus

  Ved Lathus møtes skogsbilveiene fra Fossum og Bogstad. Herfra fortsetter veien opp til Østernvann, Abborvann og Triungsvann. Også i dag var temperaturen høy i Bærumsmarka, og vi fikk nok en flott sommerdag.

  Bærumsmarka, 26.07.2021 11:49 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Fantastiske badeforhold i Steinbruvann

  På en svært varm dag valfartet svært mange til markavann i nærområdet. Opp fra Grorud var Badedammen et populært mål, spesielt for dem med små barn. Enda bedre forhold var det i Steinbruvann, som holdt fantastiske 25 grader! Folk hadde slått seg ned rundt hele vannet, som kan by på mange flotte b...

  Lillomarka og Gjelleråsen, 24.07.2021 17:08 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Varm dag i Lillomarka

  Ikke en sky på himmelen, og solen varmet godt her ved Krutthuset, på vestsiden av Steinbruvann. Mon tro om disse to er på vei mot en av de mange fine badeplassene ved vannet?

  Lillomarka og Gjelleråsen, 24.07.2021 17:04 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Badebøyer på plass ved Slettøya

  Slettøya er et sted mange på sykkel tar seg et bad. Nå har det kommet opp bøyer også, det var på tide.

  Krokskogen - Hole, 23.07.2021 14:53 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Sommeridyll ved Steinstjern

  Oppe på Steinshøgda, rett ved Gamle Ringeriksvei og skisenteret på Kolsås, ligger Steinstjern. I store deler av året ligger det i skyggen til Nordre Kolsås, men på denne tiden av året er det ganske bra med sol her. Noen barn benyttet muligheten til å bade her, noe vi kan skimte i midten av bildet.

  Bærumsmarka, 21.07.2021 17:39 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Flott sommerdag ved Burudvann

  Med 22 grader i vannet var det ikke rart Burudvann var godt besøkt i dag. Noen hadde tatt med seg padlebrett.

  Bærumsmarka, 21.07.2021 16:28 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Gode bademuligheter i Finnsrudvannet

  Det har vært varme dager nå i juli, og derfor er det fint å kunne kjøle seg ned med bading i vann og tjern i nærområdet. Et godt alternativ er Finnsrudvannet (i Asker) der vanntemperaturen ble målt til 24 grader i dag. Bildet er tatt i den sørøstre enden av vannet, der sykkelrute 388 (Heia - Sems...

  Vestmarka, 20.07.2021 19:12 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  En nå ukjent grunnmur

  På topplatået ved vannputten på bilde nr. 37630 ligger denne ruinen. Selv om den er tydelig i terrenget, mangler den på nyere orienteringskart. På et snart førti år gammelt kart er den tegnet inn, og vannputten da hjerteformet og større. Det er nå stor aktivitet med skogsmaskiner i området. I den...

  Krokskogen - Hole, 19.07.2021 15:41 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  En gjengrodd vannputt

  På turen for mer enn ti år siden var det her en fin nymåneformet vannputt. I dag er den fortsatt vannfylt, men helt dekket av gras.

  Krokskogen - Hole, 19.07.2021 15:37 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Havarert jakttårn

  For noe over ti år siden fant vi et jakttårn nord på Høgåsen. Da sto det ikke på orienteringskartet, men nå er det kommet med. Det er i år svart flaggsprettpost med postbeskrivelsen «Tårn». Området her er helt åpent, og et tårn burde vært godt synlig. Etter litt finmysing på kartet og påfølgende ...

  Krokskogen - Hole, 19.07.2021 15:20 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Langtjern øst for Høgåsen

  Langtjern er også et vann i myrsystemet øst for Høgåsen. Som navnet antyder, er vannet langt og smalt, og er i ferd med å bli til en rekke mindre myrtjern. I nordvestenden er det omkranset av et område med nesten ugjennomtrengelig bjørkekratt av over to meter høye trær. I sydøstenden er det et st...

  Krokskogen - Hole, 18.07.2021 18:13 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Grønt ved nordre Tvetjern ved Høgåsen

  Tvetjerna ligger i ei stor myr mellom Damtjern og Høgåsen. Den søndre scooterløypa fra Sollihøgda til Finneflakseter krysser denne mellom de to myrtjernene. På myra her var det nesten utrolig grønt denne dagen, med noen innslag av myrull og flekkmarihånd.

  Krokskogen - Hole, 18.07.2021 16:53 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Geitrams i scooterløypa ved Damtjern

  Den søndre scooterløypa fra Sollihøgda over Høgåsen til Finneflakseter krysser Damtjern. Her går den i land på østsiden, og det er riktig grønt og sommerlig med blomstrende geitrams. Men både her og andre steder bærer løypetraséen preg av lite bruk og vedlikehold. Ingen badende her denne dagen.

  Krokskogen - Hole, 18.07.2021 16:19 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Årets første hjortelusfluer er observert

  Her i Hebekkskogen ble fotografens turfølge overfalt av hjortelusfluer både torsdag og fredag. Det synes vi er altfor tidlig for dette ganske ekle insektet, som vi forbinder med høst, og ikke høysommer.

  Sørmarka, 17.07.2021 14:57 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Kveldsbesøk på Fjellsetra

  Denne sauegjengen storkoste seg på det fine beitet ved Fjellsetra, og lot seg frivillig distrahere av fotografen idet solen takket for seg. Noen av de gamle seterbygningene står fortsatt her.

  Krokskogen - Hole, 16.07.2021 20:37 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Gyllen stemning ved Migartjern

  Mot kveld ble vestsiden av Migartjern liggende i skygge, men på øst- og nordsiden strålte fremdeles solen sitt gylne lys over landskapet.

  Krokskogen - Hole, 16.07.2021 19:41 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Skyfri utsikt mot Store Gyrihaugtjern

  Det er flott utsikt fra Gyrihaugen i flere retninger. Her ser vi mot Store Gyrihaugtjern. Det var virkelig flott her opp i kveld, med skyfri himmel og god temperatur.

  Krokskogen - Hole, 16.07.2021 19:14 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Sommerkveld ved tjernet

  Selv i 600 meters høyde holdt varmen seg godt i ettermiddag. Ved Lille Gyrihaugtjern (607 moh.) var det dessuten noen forsiktige vindpust, slik at insektene holdt seg borte. Det tørre "føret" gjorde det lett å ta seg frem i løypetraseen mot Gyrihaugen. Bilde nr. 10156 fra 2009 viser hvordan det s...

  Krokskogen - Hole, 16.07.2021 18:19 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Eventyrlig vakkert ved Lille Gyrihaugtjern

  De fleste som har vært ved Lille Gyrihaugtjern, har nok hatt ski på beina og vært på vei til eller fra Gyrihaugen, som vi ser i bakgrunnen. Men også om sommeren er det vakkert i dette området, og denne flotte julikvelden var intet unntak. Myrene ved tjernet viste at dette kommer sannsynligvis til...

  Krokskogen - Hole, 16.07.2021 18:07 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  På svøm mot Gyrihaugen

  Nei, helt til Gyrihaugen (i bakgrunnen) var det ikke mulig å komme vannveien, men det ble uansett en lang svømmetur i Store Gyrihaugtjern (603 moh.) i ettermiddag. Vanntemperaturen ble målt til 23 grader, men det var nok noe kaldere i enkelte partier.

  Krokskogen - Hole, 16.07.2021 17:13 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  På sommerføre i løypetraseen

  Etter å ha syklet opp til Skardtjern fra Lommedalen, ble det en runde til fots i området ved Gyrihaugen. Det var fint å gå i løypetraseen opp til Gyrihaugtjerna, tørt som det var. Bildet er tatt ved Gyrihaugflaka, der det for øvrig var en god del modne blåbær. Veldig gode!

  Krokskogen - Hole, 16.07.2021 15:38 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Skyfritt ved Skardtjern

  Nok en fin sommerdag i Marka, og inne ved Skardtjern var det ikke en sky. Det var varmt å sykle opp hit fra Lommedalen, men ellers kunne ikke forholdene bli bedre. Langs veikanten fristet markjordbærene, som med sin tydelig duft markerte at de er modne nå.

  Krokskogen - Hole, 16.07.2021 15:01 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Solnedgang sett fra Kongens utsikt

  Klokka er nesten 22. Det har vært årets varmeste dag, så trimmen ble sein i kveld. Men Kongens utsikt bærer sitt navn med rette. Det var faktisk 10-12 stykker her, alle med samme mål. Den gylne stripa er varsel om nok en flott dag. Selv vi som bor her, blir litt bergtatt av den flotte utsikten. D...

  Krokskogen - Hole, 15.07.2021 21:57 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Sola går ned over Aboråsen

  Dete var årets varmeste dag, og vi har gått opp på åsen til postkassa. Flott runde, og har du gode sko, kan du gå skiløypa ned til Kongens utsikt. Ser du nøye etter, ser du løypestakene på myra. Målet var trim og å få med seg solnedgangen, uten å bli kokt.

  Krokskogen - Hole, 15.07.2021 21:29 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Juledesserten i boks

  Fikk tips om at multene er modne sjeldent tidlig i år. Trodde vel ikke helt på det, men det ligger an til å bli et meget bra multeår. Gode på smak, men mye er ikke modent ennå. Vi var de eneste som hadde vært på denne myra et lite stykke fra Kleivstua, litt utenfor allfarvei.

  Krokskogen - Hole, 15.07.2021 21:04 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Badetur på Slettøya

  Det er delvis sol over Steinsfjorden, men det regner langs Krokskogens rygg, og helt mot svenskegrensa. Det er lummert og varmt, og det passer med et bad når sola dukker opp. Sitter og ser på et svanepar, et som er litt kjent, men har bare med meg mobilkameraet. Da de kommer i fornuftig avstand, ...

  Krokskogen - Hole, 14.07.2021 16:28 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  Utbedringer i Hersjørunden

  Hersjørunden er en populær løype på Totenåsen. Men bakken rett nord for Arneputtvegen har vært utfordrende. Dessuten ender bakken ved en myr, som av og til har overvann. Nå legges traseen om, og dermed er disse problemene historie. Det er frivillige fra Totenåsløyper som gjør jobben.

  Totenåsen, 13.07.2021 17:05 - Rune Skjelstad
 • darkblurbg
  Nye trasé i Hersjørunden

  Totenåsløyper er i gang med utbedring/omlegging av løypetraseen i Hersjørunden ved Arneputtvegen. Dette ble veldig bra. Det har tidligere vært litt problemer med myr og overvann, noe som nå er historie.

  Totenåsen, 13.07.2021 17:00 - Rune Skjelstad
 • darkblurbg
  Idyll i stiløse omgivelser

  Idylliske Nedre Kolltjern ligger i stiløst terreng mellom Rundkollen og den mindre kjente Varpkollen. Kjentmannspost i 1992 som måtte innlemmes i samlingen. Det ble en fin etterjobbtur der vi svettet oss opp blåstien fra Nittedal jordstasjon og bushet bort til tjernet. Merkelig nok holdt insekten...

  Romeriksåsene - Nannestad, 12.07.2021 18:14 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Post uten post

  Ikke noe postoppslag å se ved Nedre Kolltjern, som ligger i stiløst terreng mellom Rundkollen og den mindre kjente Varpkollen. Kjentmannsposten kom i 1992, og ble nok tatt inn etter at perioden var over. Minst én av de andre postene fra dette heftet henger imidlertid ute fremdeles.

  Romeriksåsene - Nannestad, 12.07.2021 18:05 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Gadd med utsikt

  Mens vi bushet fra blåstien og rett vestover mot Nedre Kolltjern, passerte vi denne gamle kjempen og nøt utsikten mot Nittedal. En flott ettermiddagstur i varmen, og heldigvis hadde mygg, klegg og knott funnet seg andre jaktmarker.

  Romeriksåsene - Nannestad, 12.07.2021 17:41 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Flott å bade på Steinsbystranda, men lite folk i dag

  Det var meldt regn og dårlig vær, men det kom et glimt av sol. Så jeg tok sjansen, fylte den lille termosen og tok med badetøy. Men måka håpet nok på å finne noe mat, men folk er flinke til å pakke inn maten her.

  Krokskogen - Hole, 12.07.2021 15:38 - Morten Synstelien
 • darkblurbg
  En sti blant stupene og skrenter

  Det viste seg at stien til hyttene delvis var opparbeidet og fortsatt mulig å følge ved hjelp av kartet fra 1971. Her er et slikt parti før den igjen forsvinner i kratt og bunnvegetasjon. Til de tre hyttene nærmest blåstien forbi Rumpemyra til Vensåsseter er det nå velbrukte stier som også er tat...

  Bærumsmarka, 06.07.2021 16:51 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Stien blant stupene til hyttene på Haugkollen

  Kartet fra 1971 viser et ganske omfattende stinett mellom stupene og opp til hyttene på Haugkollen. På orienteringskartet over samme område fra 1988 hadde allerede de fleste stiene blitt utelatt, og på dagens kart er området omtrent stiløst. Det gamle kartet viser at hovedstien til den øverste hy...

  Bærumsmarka, 06.07.2021 16:42 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Den øverste utsiktshytta på Haugkollen

  Flaggspretten har 50-års jubileum i år og feirer det blant annet med å bruke kartet Burudvann – Kampen fra 1971 med de opprinnelige turorienteringspostene. Haugkollen nord for Burudvann og utsiktshyttene der er et interessant område. Dette er den øverste av hyttene på den bratte sydspissen av kol...

  Bærumsmarka, 06.07.2021 16:38 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Vann og strøm

  Vannet fra Bjørnsjøen kaster seg ned i elva. I svingen skimtes mastene til Holslinja, og bak svingen venter Helvete.

  Nordmarka syd, 04.07.2021 13:19 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Turen gikk kanskje ikke som planlagt

  Denne gamle skien lå slengt ved blåstien over Vindernhøgda, og vitner om at noe en gang har skjedd på en skitur. Dette er et stykke fra rødmerket løype. Det er fotografen som har arrangert motivet.

  Nordmarka syd, 04.07.2021 12:31 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Over den flotte Vindernhøgda

  Denne åsen er en av perlene i Nordmarka. I dag var det overskyet og hverken mygg eller klegg, utrolig nok, for de siste dagene har det vært plagsomt. Turen gikk på sti og ute i terrenget til ymse turorienteringsposter. Vi ser at stien er noe mer tydelig nå, sammenlignet med dette ni år gamle bild...

  Nordmarka syd, 04.07.2021 12:31 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Yrende strandliv ved Burudvann

  På det som vel var årets til nå varmeste dag, var flere av markavannene populære turmål. Det var temmelig fullt på badestranden sørvest i Burudvann, og også rundt resten av vannet var det både badende, folk som prøvde fiskelykken (og noen fikk også fisk), padlebrett og gummibåter. Flere hadde ogs...

  Bærumsmarka, 03.07.2021 15:48 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Allsang på grensen

  Fotografen står i Hole kommune og ser inn i Ringerike. Stedet er Burudknadden/Hurumåsen, kjært barn har mange navn, og når turfølget besto av én person var det ikke så vanskelig å arrangere allsang på stien.

  Krokskogen - Hole, 03.07.2021 15:05 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Grønt i løypetraseen

  Det er frodig i Marka nå. Dette bildet er tatt i løypekrysset vest for Store Hvitsteinvann, der løypetraseen fra Sørkedalen og Fløyta går videre mot Vensåsseter. Vegetasjonen var her 1 meter høy, med tyrihjelmen ragende enda høyere.

  Bærumsmarka, 02.07.2021 18:32 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Pessimisme ved Hvitsteinvann

  Vinteren var i år riktig bra, i alle fall i de høyereliggende deler av Bærumsmarka, med mye snø og ganske lang skisesong. Høyden på dette løypeskiltet ved Store Hvitsteinvann gir imidlertid uttrykk for lave forventninger til neste vinter. Vi får håpe at disse blir gjort til skamme.

  Bærumsmarka, 02.07.2021 18:20 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Julikveld ved Store Hvitsteinvann

  Store Hvitsteinvann (350 moh.) ligger både i Oslo og i Bærum. Det er mest besøkt vinterstid, da det går populære skiløyper over og rundt vannet. Men også om sommeren er det flott å komme hit, for vannet er virkelig en perle. Bildet er tatt mot nordvest, fra vestsiden, og det er oslodelen av vanne...

  Bærumsmarka, 02.07.2021 18:17 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  Svaberg langt fra sjøen

  Det ble en varm tur opp på Ringkolltoppen fredag ettermiddag, termometeret lå midt på 20-tallet. Kleggen var eneste selskap for fotografen. Lenger ned regjerer sauene.

  Krokskogen - Hole, 02.07.2021 17:39 - Nina Didriksen
 • darkblurbg
  Nytt tak på fjøset

  Vinteren for litt over tre år siden raste mesteparten av taket på fjøset på Vensåsseter (bygningen til venstre på bildet) ned. Bilde nr. 32616 viser hvordan det har sett ut siden da. Nå er imidlertid restaureringen i gang, og på den ene siden av fjøset er nytt tak på plass. Snart er sikkert hele ...

  Bærumsmarka, 02.07.2021 17:38 - Erik Unneberg
 • darkblurbg
  En annen liten putt i skrålia mot Haveråsen

  Denne putten ligger i en liten dal vest for en åsrygg med skrenter mot vest, og er ikke funnet verdig til å komme med på Skiforeningens kart. Men på orienteringskartet er den med, og er i år kategorisert som svartpost. Terrenget her, særlig bunnen med både vindfall og toppbrekk, er krevende, og A...

  Vestmarka, 02.07.2021 16:18 - Odd Tore Saugerud
 • darkblurbg
  Årets første blåbær

  De første blåbærene med blåfarge er observert like ved Jaklefoss på Krokskogen, sammen med mange kart. Da er det bare å glede seg til mer.

  Krokskogen - Hole, 02.07.2021 16:17 - Nina Didriksen

Søk i bildearkivet

Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.

Søkeresultater

1 av 50 treff

#37638: Blant nøkkeroser i lunkent Hvitsteinvann

Det har vært varmt i Marka den siste tiden, men nå forteller værmeldingen at godværet skal etterfølges av skyer og regn. Derfor ble det en tur inn til Store Hvitsteinvann i dag, mens det fortsatt var godvær. Det ble en lang svømmetur i det flotte vannet, der temperaturen lå rundt 24 grader.

 • 26.07.2021 13:39 - av Erik Unneberg,
 • treff
2 av 50 treff

#37640: Siste badesjanse før regnet

Mandag 26. juli ble den siste av en lang rekke varme dager i Marka, der smålunkne vann og tjern innbød til bading. Fotografen benyttet sjansen til å få seg en svømmetur i Store Hvitsteinvann før regnet kom senere på kvelden. Vanntemperaturen lå vel på omtrent 24 grader.

 • 26.07.2021 13:27 - av Erik Unneberg,
 • treff

3 av 50 treff

#37641: Multesesongen på hell i Bærumsmarka

Myrene ved Lille Hvitsteinvann er et sikkert sted for å finne multer. Også i år var det litt å finne den siste uken av juli, men sesongen er nok på hell her nå.

 • 26.07.2021 13:05 - av Erik Unneberg,
 • treff
4 av 50 treff

#37639: Sommer ved Lathus

Ved Lathus møtes skogsbilveiene fra Fossum og Bogstad. Herfra fortsetter veien opp til Østernvann, Abborvann og Triungsvann. Også i dag var temperaturen høy i Bærumsmarka, og vi fikk nok en flott sommerdag.

 • 26.07.2021 11:49 - av Erik Unneberg,
 • treff

5 av 50 treff

#37637: Fantastiske badeforhold i Steinbruvann

På en svært varm dag valfartet svært mange til markavann i nærområdet. Opp fra Grorud var Badedammen et populært mål, spesielt for dem med små barn. Enda bedre forhold var det i Steinbruvann, som holdt fantastiske 25 grader! Folk hadde slått seg ned rundt hele vannet, som kan by på mange flotte bade- og rasteplasser.

 • 24.07.2021 17:08 - av Erik Unneberg,
 • 19 treff
6 av 50 treff

#37636: Varm dag i Lillomarka

Ikke en sky på himmelen, og solen varmet godt her ved Krutthuset, på vestsiden av Steinbruvann. Mon tro om disse to er på vei mot en av de mange fine badeplassene ved vannet?

 • 24.07.2021 17:04 - av Erik Unneberg,
 • 12 treff

7 av 50 treff

#37635: Badebøyer på plass ved Slettøya

Slettøya er et sted mange på sykkel tar seg et bad. Nå har det kommet opp bøyer også, det var på tide.

 • 23.07.2021 14:53 - av Morten Synstelien,
 • 12 treff
8 av 50 treff

#37633: Sommeridyll ved Steinstjern

Oppe på Steinshøgda, rett ved Gamle Ringeriksvei og skisenteret på Kolsås, ligger Steinstjern. I store deler av året ligger det i skyggen til Nordre Kolsås, men på denne tiden av året er det ganske bra med sol her. Noen barn benyttet muligheten til å bade her, noe vi kan skimte i midten av bildet.

 • 21.07.2021 17:39 - av Erik Unneberg,
 • 10 treff

9 av 50 treff

#37634: Flott sommerdag ved Burudvann

Med 22 grader i vannet var det ikke rart Burudvann var godt besøkt i dag. Noen hadde tatt med seg padlebrett.

 • 21.07.2021 16:28 - av Erik Unneberg,
 • 13 treff
10 av 50 treff

#37632: Gode bademuligheter i Finnsrudvannet

Det har vært varme dager nå i juli, og derfor er det fint å kunne kjøle seg ned med bading i vann og tjern i nærområdet. Et godt alternativ er Finnsrudvannet (i Asker) der vanntemperaturen ble målt til 24 grader i dag. Bildet er tatt i den sørøstre enden av vannet, der sykkelrute 388 (Heia - Semsvannet) går forbi.

 • 20.07.2021 19:12 - av Erik Unneberg,
 • 5 treff

11 av 50 treff

#37631: En nå ukjent grunnmur

På topplatået ved vannputten på bilde nr. 37630 ligger denne ruinen. Selv om den er tydelig i terrenget, mangler den på nyere orienteringskart. På et snart førti år gammelt kart er den tegnet inn, og vannputten da hjerteformet og større. Det er nå stor aktivitet med skogsmaskiner i området. I den ganske bratte bakken i scooterløypa mot Finneflakseter ned fra toppen er sporene etter dem opptil en halv meter dype. Dette kan bli mer enn interessant til vinteren.

 • 19.07.2021 15:41 - av Odd Tore Saugerud,
 • 13 treff
12 av 50 treff

#37630: En gjengrodd vannputt

På turen for mer enn ti år siden var det her en fin nymåneformet vannputt. I dag er den fortsatt vannfylt, men helt dekket av gras.

 • 19.07.2021 15:37 - av Odd Tore Saugerud,
 • 16 treff

13 av 50 treff

#37629: Havarert jakttårn

For noe over ti år siden fant vi et jakttårn nord på Høgåsen. Da sto det ikke på orienteringskartet, men nå er det kommet med. Det er i år svart flaggsprettpost med postbeskrivelsen «Tårn». Området her er helt åpent, og et tårn burde vært godt synlig. Etter litt finmysing på kartet og påfølgende presisjonsorientering dukket da også restene opp.

 • 19.07.2021 15:20 - av Odd Tore Saugerud,
 • 9 treff
14 av 50 treff

#37628: Langtjern øst for Høgåsen

Langtjern er også et vann i myrsystemet øst for Høgåsen. Som navnet antyder, er vannet langt og smalt, og er i ferd med å bli til en rekke mindre myrtjern. I nordvestenden er det omkranset av et område med nesten ugjennomtrengelig bjørkekratt av over to meter høye trær. I sydøstenden er det et stort, helt ferskt hogstfelt, hvor tømmeret til dels ikke er fjernet ennå, vanskelig passerbart. Før var dette ganske pene vannet mye lettere tilgjengelig.

 • 18.07.2021 18:13 - av Odd Tore Saugerud,
 • 10 treff

15 av 50 treff

#37627: Grønt ved nordre Tvetjern ved Høgåsen

Tvetjerna ligger i ei stor myr mellom Damtjern og Høgåsen. Den søndre scooterløypa fra Sollihøgda til Finneflakseter krysser denne mellom de to myrtjernene. På myra her var det nesten utrolig grønt denne dagen, med noen innslag av myrull og flekkmarihånd.

 • 18.07.2021 16:53 - av Odd Tore Saugerud,
 • 9 treff
16 av 50 treff

#37626: Geitrams i scooterløypa ved Damtjern

Den søndre scooterløypa fra Sollihøgda over Høgåsen til Finneflakseter krysser Damtjern. Her går den i land på østsiden, og det er riktig grønt og sommerlig med blomstrende geitrams. Men både her og andre steder bærer løypetraséen preg av lite bruk og vedlikehold. Ingen badende her denne dagen.

 • 18.07.2021 16:19 - av Odd Tore Saugerud,
 • 7 treff

17 av 50 treff

#37623: Årets første hjortelusfluer er observert

Her i Hebekkskogen ble fotografens turfølge overfalt av hjortelusfluer både torsdag og fredag. Det synes vi er altfor tidlig for dette ganske ekle insektet, som vi forbinder med høst, og ikke høysommer.

 • 17.07.2021 14:57 - av Nina Didriksen,
 • 18 treff
18 av 50 treff

#37618: Kveldsbesøk på Fjellsetra

Denne sauegjengen storkoste seg på det fine beitet ved Fjellsetra, og lot seg frivillig distrahere av fotografen idet solen takket for seg. Noen av de gamle seterbygningene står fortsatt her.

 • 16.07.2021 20:37 - av Erik Unneberg,
 • 25 treff

19 av 50 treff

#37617: Gyllen stemning ved Migartjern

Mot kveld ble vestsiden av Migartjern liggende i skygge, men på øst- og nordsiden strålte fremdeles solen sitt gylne lys over landskapet.

 • 16.07.2021 19:41 - av Erik Unneberg,
 • 14 treff
20 av 50 treff

#37622: Skyfri utsikt mot Store Gyrihaugtjern

Det er flott utsikt fra Gyrihaugen i flere retninger. Her ser vi mot Store Gyrihaugtjern. Det var virkelig flott her opp i kveld, med skyfri himmel og god temperatur.

 • 16.07.2021 19:14 - av Erik Unneberg,
 • 12 treff

21 av 50 treff

#37620: Sommerkveld ved tjernet

Selv i 600 meters høyde holdt varmen seg godt i ettermiddag. Ved Lille Gyrihaugtjern (607 moh.) var det dessuten noen forsiktige vindpust, slik at insektene holdt seg borte. Det tørre "føret" gjorde det lett å ta seg frem i løypetraseen mot Gyrihaugen. Bilde nr. 10156 fra 2009 viser hvordan det ser ut her om vinteren, bortsett fra at løypeskiltet er fornyet siden den gang.

 • 16.07.2021 18:19 - av Erik Unneberg,
 • 12 treff
22 av 50 treff

#37619: Eventyrlig vakkert ved Lille Gyrihaugtjern

De fleste som har vært ved Lille Gyrihaugtjern, har nok hatt ski på beina og vært på vei til eller fra Gyrihaugen, som vi ser i bakgrunnen. Men også om sommeren er det vakkert i dette området, og denne flotte julikvelden var intet unntak. Myrene ved tjernet viste at dette kommer sannsynligvis til å bli en bra multesesong, og det var en del modne bær allerede. Også tidligere har det vært bra med multer her, se for eksempel bilde nr. 14406, som ble tatt for temmelig nøyaktig ti år siden.

 • 16.07.2021 18:07 - av Erik Unneberg,
 • 14 treff

23 av 50 treff

#37621: På svøm mot Gyrihaugen

Nei, helt til Gyrihaugen (i bakgrunnen) var det ikke mulig å komme vannveien, men det ble uansett en lang svømmetur i Store Gyrihaugtjern (603 moh.) i ettermiddag. Vanntemperaturen ble målt til 23 grader, men det var nok noe kaldere i enkelte partier.

 • 16.07.2021 17:13 - av Erik Unneberg,
 • 13 treff
24 av 50 treff

#37616: På sommerføre i løypetraseen

Etter å ha syklet opp til Skardtjern fra Lommedalen, ble det en runde til fots i området ved Gyrihaugen. Det var fint å gå i løypetraseen opp til Gyrihaugtjerna, tørt som det var. Bildet er tatt ved Gyrihaugflaka, der det for øvrig var en god del modne blåbær. Veldig gode!

 • 16.07.2021 15:38 - av Erik Unneberg,
 • 9 treff

25 av 50 treff

#37615: Skyfritt ved Skardtjern

Nok en fin sommerdag i Marka, og inne ved Skardtjern var det ikke en sky. Det var varmt å sykle opp hit fra Lommedalen, men ellers kunne ikke forholdene bli bedre. Langs veikanten fristet markjordbærene, som med sin tydelig duft markerte at de er modne nå.

 • 16.07.2021 15:01 - av Erik Unneberg,
 • 7 treff
26 av 50 treff

#37611: Solnedgang sett fra Kongens utsikt

Klokka er nesten 22. Det har vært årets varmeste dag, så trimmen ble sein i kveld. Men Kongens utsikt bærer sitt navn med rette. Det var faktisk 10-12 stykker her, alle med samme mål. Den gylne stripa er varsel om nok en flott dag. Selv vi som bor her, blir litt bergtatt av den flotte utsikten. Du må reise langt for å finne tilsvarende.

 • 15.07.2021 21:57 - av Morten Synstelien,
 • 9 treff

27 av 50 treff

#37613: Sola går ned over Aboråsen

Dete var årets varmeste dag, og vi har gått opp på åsen til postkassa. Flott runde, og har du gode sko, kan du gå skiløypa ned til Kongens utsikt. Ser du nøye etter, ser du løypestakene på myra. Målet var trim og å få med seg solnedgangen, uten å bli kokt.

 • 15.07.2021 21:29 - av Morten Synstelien,
 • 4 treff
28 av 50 treff

#37614: Juledesserten i boks

Fikk tips om at multene er modne sjeldent tidlig i år. Trodde vel ikke helt på det, men det ligger an til å bli et meget bra multeår. Gode på smak, men mye er ikke modent ennå. Vi var de eneste som hadde vært på denne myra et lite stykke fra Kleivstua, litt utenfor allfarvei.

 • 15.07.2021 21:04 - av Morten Synstelien,
 • 11 treff

29 av 50 treff

#37612: Badetur på Slettøya

Det er delvis sol over Steinsfjorden, men det regner langs Krokskogens rygg, og helt mot svenskegrensa. Det er lummert og varmt, og det passer med et bad når sola dukker opp. Sitter og ser på et svanepar, et som er litt kjent, men har bare med meg mobilkameraet. Da de kommer i fornuftig avstand, svinger de dessverre hver sin vei. For øvrig et rolig svanepar uten unger, og som holder seg litt unna folk. Pålsøya i bakgrunnen.

 • 14.07.2021 16:28 - av Morten Synstelien,
 • 11 treff
30 av 50 treff

#37625: Utbedringer i Hersjørunden

Hersjørunden er en populær løype på Totenåsen. Men bakken rett nord for Arneputtvegen har vært utfordrende. Dessuten ender bakken ved en myr, som av og til har overvann. Nå legges traseen om, og dermed er disse problemene historie. Det er frivillige fra Totenåsløyper som gjør jobben.

 • 13.07.2021 17:05 - av Rune Skjelstad,
 • 9 treff

31 av 50 treff

#37624: Nye trasé i Hersjørunden

Totenåsløyper er i gang med utbedring/omlegging av løypetraseen i Hersjørunden ved Arneputtvegen. Dette ble veldig bra. Det har tidligere vært litt problemer med myr og overvann, noe som nå er historie.

 • 13.07.2021 17:00 - av Rune Skjelstad,
 • 5 treff
32 av 50 treff

#37607: Idyll i stiløse omgivelser

Idylliske Nedre Kolltjern ligger i stiløst terreng mellom Rundkollen og den mindre kjente Varpkollen. Kjentmannspost i 1992 som måtte innlemmes i samlingen. Det ble en fin etterjobbtur der vi svettet oss opp blåstien fra Nittedal jordstasjon og bushet bort til tjernet. Merkelig nok holdt insektene seg et annet sted denne julimandagen.

 • 12.07.2021 18:14 - av Nina Didriksen,
 • 11 treff

33 av 50 treff

#37608: Post uten post

Ikke noe postoppslag å se ved Nedre Kolltjern, som ligger i stiløst terreng mellom Rundkollen og den mindre kjente Varpkollen. Kjentmannsposten kom i 1992, og ble nok tatt inn etter at perioden var over. Minst én av de andre postene fra dette heftet henger imidlertid ute fremdeles.

 • 12.07.2021 18:05 - av Nina Didriksen,
 • 6 treff
34 av 50 treff

#37609: Gadd med utsikt

Mens vi bushet fra blåstien og rett vestover mot Nedre Kolltjern, passerte vi denne gamle kjempen og nøt utsikten mot Nittedal. En flott ettermiddagstur i varmen, og heldigvis hadde mygg, klegg og knott funnet seg andre jaktmarker.

 • 12.07.2021 17:41 - av Nina Didriksen,
 • 3 treff

35 av 50 treff

#37610: Flott å bade på Steinsbystranda, men lite folk i dag

Det var meldt regn og dårlig vær, men det kom et glimt av sol. Så jeg tok sjansen, fylte den lille termosen og tok med badetøy. Men måka håpet nok på å finne noe mat, men folk er flinke til å pakke inn maten her.

 • 12.07.2021 15:38 - av Morten Synstelien,
 • 3 treff
36 av 50 treff

#37606: En sti blant stupene og skrenter

Det viste seg at stien til hyttene delvis var opparbeidet og fortsatt mulig å følge ved hjelp av kartet fra 1971. Her er et slikt parti før den igjen forsvinner i kratt og bunnvegetasjon. Til de tre hyttene nærmest blåstien forbi Rumpemyra til Vensåsseter er det nå velbrukte stier som også er tatt med på dagens orienteringskart. Her ser det ut til å foregå tilrettelagte aktiviteter.

 • 06.07.2021 16:51 - av Odd Tore Saugerud,
 • 20 treff

37 av 50 treff

#37605: Stien blant stupene til hyttene på Haugkollen

Kartet fra 1971 viser et ganske omfattende stinett mellom stupene og opp til hyttene på Haugkollen. På orienteringskartet over samme område fra 1988 hadde allerede de fleste stiene blitt utelatt, og på dagens kart er området omtrent stiløst. Det gamle kartet viser at hovedstien til den øverste hytta startet langs trestammen på bildet, og gikk bratt nedover i den grasdekte jord- og småsteinbakken. Bildet viser også dagens beste utsikt fra hytta. Like tettvokst er det rundt de andre hyttene vi kom forbi.

 • 06.07.2021 16:42 - av Odd Tore Saugerud,
 • 17 treff
38 av 50 treff

#37604: Den øverste utsiktshytta på Haugkollen

Flaggspretten har 50-års jubileum i år og feirer det blant annet med å bruke kartet Burudvann – Kampen fra 1971 med de opprinnelige turorienteringspostene. Haugkollen nord for Burudvann og utsiktshyttene der er et interessant område. Dette er den øverste av hyttene på den bratte sydspissen av kollen: ganske stor med store vinduer, utelys, men ikke synlig solcellepanel, og rommelig uthus i tillegg. Ikke bekvemt tilgjengelig, og heller ingen spor av bruk de siste årene.

 • 06.07.2021 16:38 - av Odd Tore Saugerud,
 • 13 treff

39 av 50 treff

#37603: Vann og strøm

Vannet fra Bjørnsjøen kaster seg ned i elva. I svingen skimtes mastene til Holslinja, og bak svingen venter Helvete.

 • 04.07.2021 13:19 - av Nina Didriksen,
 • 20 treff
40 av 50 treff

#37602: Turen gikk kanskje ikke som planlagt

Denne gamle skien lå slengt ved blåstien over Vindernhøgda, og vitner om at noe en gang har skjedd på en skitur. Dette er et stykke fra rødmerket løype. Det er fotografen som har arrangert motivet.

 • 04.07.2021 12:31 - av Nina Didriksen,
 • 10 treff

41 av 50 treff

#37600: Over den flotte Vindernhøgda

Denne åsen er en av perlene i Nordmarka. I dag var det overskyet og hverken mygg eller klegg, utrolig nok, for de siste dagene har det vært plagsomt. Turen gikk på sti og ute i terrenget til ymse turorienteringsposter. Vi ser at stien er noe mer tydelig nå, sammenlignet med dette ni år gamle bilde nr. 17059 , og antar det skyldes at stisykling er blitt populært, det var mange sykkelspor i gjørmepartiene på stien opp nordfra. Det er sikkert en morsom tur videre nedover i bildets utsikt.

 • 04.07.2021 12:31 - av Nina Didriksen,
 • 10 treff
42 av 50 treff

#37599: Yrende strandliv ved Burudvann

På det som vel var årets til nå varmeste dag, var flere av markavannene populære turmål. Det var temmelig fullt på badestranden sørvest i Burudvann, og også rundt resten av vannet var det både badende, folk som prøvde fiskelykken (og noen fikk også fisk), padlebrett og gummibåter. Flere hadde også slått leir med telt eller hengekøye. Skyggetemperaturen var opp mot 30 grader i ettermiddag. I vannet var det 21,5 grader, og fotografen lot seg friste til å ta seg en lang svømmetur. På parkeringsplassen var det nesten helt fullt, og det var tendenser til køgåing på den 1 kilometer lange strekningen frem til vannet.

 • 03.07.2021 15:48 - av Erik Unneberg,
 • 19 treff

43 av 50 treff

#37601: Allsang på grensen

Fotografen står i Hole kommune og ser inn i Ringerike. Stedet er Burudknadden/Hurumåsen, kjært barn har mange navn, og når turfølget besto av én person var det ikke så vanskelig å arrangere allsang på stien.

 • 03.07.2021 15:05 - av Nina Didriksen,
 • 11 treff
44 av 50 treff

#37588: Grønt i løypetraseen

Det er frodig i Marka nå. Dette bildet er tatt i løypekrysset vest for Store Hvitsteinvann, der løypetraseen fra Sørkedalen og Fløyta går videre mot Vensåsseter. Vegetasjonen var her 1 meter høy, med tyrihjelmen ragende enda høyere.

 • 02.07.2021 18:32 - av Erik Unneberg,
 • 9 treff

45 av 50 treff

#37585: Pessimisme ved Hvitsteinvann

Vinteren var i år riktig bra, i alle fall i de høyereliggende deler av Bærumsmarka, med mye snø og ganske lang skisesong. Høyden på dette løypeskiltet ved Store Hvitsteinvann gir imidlertid uttrykk for lave forventninger til neste vinter. Vi får håpe at disse blir gjort til skamme.

 • 02.07.2021 18:20 - av Erik Unneberg,
 • 9 treff
46 av 50 treff

#37587: Julikveld ved Store Hvitsteinvann

Store Hvitsteinvann (350 moh.) ligger både i Oslo og i Bærum. Det er mest besøkt vinterstid, da det går populære skiløyper over og rundt vannet. Men også om sommeren er det flott å komme hit, for vannet er virkelig en perle. Bildet er tatt mot nordvest, fra vestsiden, og det er oslodelen av vannet vi ser.

 • 02.07.2021 18:17 - av Erik Unneberg,
 • 21 treff

47 av 50 treff

#37583: Svaberg langt fra sjøen

Det ble en varm tur opp på Ringkolltoppen fredag ettermiddag, termometeret lå midt på 20-tallet. Kleggen var eneste selskap for fotografen. Lenger ned regjerer sauene.

 • 02.07.2021 17:39 - av Nina Didriksen,
 • 10 treff
48 av 50 treff

#37586: Nytt tak på fjøset

Vinteren for litt over tre år siden raste mesteparten av taket på fjøset på Vensåsseter (bygningen til venstre på bildet) ned. Bilde nr. 32616 viser hvordan det har sett ut siden da. Nå er imidlertid restaureringen i gang, og på den ene siden av fjøset er nytt tak på plass. Snart er sikkert hele bygningen klar for en ny vinter. Det var ellers en fin og varm sommerkveld, der skyggetemperaturen ble målt til 22 grader. Det var derfor en varm fotograf som tok pause her, etter å ha syklet opp fra Tobonn via Tolverud (sykkelrute 515). Fra Tolverud til toppen rett før Vensåsseter, en strekning på 1,5 kilometer, er den gjennomsnittlige stigningen tolv prosent.

 • 02.07.2021 17:38 - av Erik Unneberg,
 • 29 treff

49 av 50 treff

#37598: En annen liten putt i skrålia mot Haveråsen

Denne putten ligger i en liten dal vest for en åsrygg med skrenter mot vest, og er ikke funnet verdig til å komme med på Skiforeningens kart. Men på orienteringskartet er den med, og er i år kategorisert som svartpost. Terrenget her, særlig bunnen med både vindfall og toppbrekk, er krevende, og Atie satte pris på en liten rast her.

 • 02.07.2021 16:18 - av Odd Tore Saugerud,
 • 6 treff
50 av 50 treff

#37584: Årets første blåbær

De første blåbærene med blåfarge er observert like ved Jaklefoss på Krokskogen, sammen med mange kart. Da er det bare å glede seg til mer.

 • 02.07.2021 16:17 - av Nina Didriksen,
 • 19 treff