I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Brede, fine spor over jordene mellom Linderud og Lysløypa på Finstad. I bakgrunnen skimtes Våler samdrift i retning Finstad.
Se på bildetSvangerudvegen etter bommen løypekjøres på vinteren, her i retning Ålborgsetra.
Se på bildetLysløypa fra start ved varmestua. Hele lysløypa kjøres med dobbeltspor der hvor det tillates sammen med skøytespor.
Se på bildetBred og fin trase til både klassisk og skøyting i hele lysløypa, med utfordrende opp- og nedstigninger, samt lettere terreng. Bildet er tatt litt etter start ved varmestua med den tidligere travbanen på venstre side.
Se på bildetStensbyelva er ikke stor, i hvert fall ikke i dag. Men likevel er den stor nok til at det trengs litt treverk for å komme seg over.
Se på bildetHyggelig å bli ønsket velkommen til skogs her ved sportshytta på Minnesund skistadion. Vinterstid går det lysløype nordover herfra. På denne tiden av året er det fint å sykle her - i samme spor.
Se på bildet1. mai åpnet Morskogen vokterbolig som DNT-hytte. Det er nok flere som kommer til å sykle enn gå hit, siden den ligger rett ved sykkelruten "Mjøstråkk". Traseen her er også skiltet som del av nasjonal sykkelrute nr. 7. Den går fra Halden via Oslo til Trondheim og kalles derfor "Pilegrimsruta". Denne delen av ruten er flat og fin.
Se på bildetMorskogen stasjon er nedlagt, og vokterboligen er nå blitt DNT-hytte. Et hyggelig sted å overnatte, for eksempel hvis du sykler rundt Mjøsa eller på deler av den skiltede sykkelruten "Mjøstråkk". Her ved Morskogen går den på den gamle jernbanetraseen.
Se på bildetDet høyeste punktet i Ullensaker kommune ligger på Hasleråsen, 313 moh. Selve åsen er imidlertid høyere. Toppunktet ligger 348 moh. og befinner seg i Eidsvoll.
Se på bildetDet er fin utsikt fra det høyeste punktet i Ullensaker kommune. Her ser vi sørvestover, blant annet mot Oslo lufthavn. Kommunetoppen ligger 313 moh. og er et punkt sørøst på Hasleråsen. Åsens høyeste punkt er 348 moh. og ligger i nabokommunen Eidsvoll.
Se på bildetLøntjernbråten viser seg i vinterdrakt, men det er foreløpig for lite snø til å kjøre opp løypene inn hit. I hele høst har Løntjernbråten ukentlig vært å se i TV 2-serien Farmen. Om vinteren er det servering her, denne sesongen trolig fra midten av januar og frem til påske. Dersom alle som har sett stedet på TV tar turen, blir det kø...
Se på bildetKrysset ved Jøndalsvangen er et viktig knutepunkt både sommer og vinter. Herfra går det skogsbilveier og stier i flere retninger. For noen år siden ble det satt opp nye skilt både her og på andre sentrale steder i området.
Se på bildetLangt mot nord i Nes kommune ligger Djupdalen. Fra krysset på Djupdalsvangen er det mange turmuligheter. Steinsjøens venner, Fenstad skiklubb og Halmsås & omegn skilag samarbeider om løypekjøring, skilting og opparbeidelse av løypetraser som preppes med stormaskin her i området.
Se på bildetIhlangsvangen er et godt utgangspunkt for turer i skogsområdene helt nord i Nes kommune. Om vinteren kjøres det skiløyper på skogsbilveien fra parkeringsplassen her. Steinsjøens venner, Fenstad skiklubb og Halmsås & omegn skilag samarbeider om løypekjøring, skilting og opparbeidelse av løypetraser som preppes med stormaskin her i området.
Se på bildetSola har gått ned, og det er på høy tid å avslutte dagens skitur. Avslutningen er fin på jordene ved Jøndal. Styri og omegn vel har nettopp kjørt opp fine spor. Vi ser lysene fra Styri - og Mistberget helt til venstre.
Se på bildetGrilling, kaffe og en hyggelig prat. Det er en trivelig ettermiddag i Bokkedalen. Nesten uansett når man kommer, er det folk her. I fjor var det hele 14.260 besøk i Bokkedalen - langt inne i Styrimarka.
Se på bildetSola er i ferd med å gå ned over Romeriksåsene og Nordåsen i vest. Etter bratte bakker opp til Høgda er det flott å nyte utsikten fra gapahuken her i ca. 350 meters høyde.
Se på bildetFra rundt 350 meters høyde, på Høgda, nord for Jøndalsvangen, er det strålende utsikt over store deler av Romerike. Det var sol og blå himmel i dag, men like før ankomst - etter mange og bratte bakker - kom det lette snøbyger inn fra nord. Men selv om himmelen var mer grå enn blå, var det en svært flott opplevelse å komme opp til dette populære turmålet i Eidsvoll. Det er taket på gapahuken vi ser til høyre i bildet.
Se på bildetLøypa gjennom Grandalen stiger jevnt og trutt fram til den flater ut etter rundt 800 meter. Den er en fin forbindelse mellom Styrimarka og Fenstad Skiklubb sitt løypenett. Det er Styri og omegn vel som preparerer denne strekningen.
Se på bildetLøypenettet i Styrimarka byr på mange muligheter for rundturer. Dette er løypa mellom Steinbrua og Setertjenn. Løypene går delvis i skog, delvis i åpne myrpartier, som her.
Se på bildetStedet Steinbrua har navnet etter en stor stein som er lagt over Jøndalsåa. Vi ser den til høyre i bildet. Herfra går det løyper i alle retninger, mot Styri, Setertjenn, Bokkedalen og Februa.
Se på bildetHaugen, nord i Styrigrenda, er et fint utgangspunkt for å komme inn i Styrimarka for de som bor i gangavstand. Det anbefales ikke å parkere her. Fra Haugen kan du fort komme inn til Steinbrua og løypenettet der. Vi ser løypa gå inn til venstre i bildet.
Se på bildetFra Haugen i Styrigrenda har vi fin utsikt vestover i retning Vorma. Løypa vi ser litt av nede til høyre, går til Gruemyra.
Se på bildetLangt inni skogen, nordvest for Steinbrua, er det ingen kø i skisporet. Her kan man nyte naturens ro på vei gjennom fine scooterspor. De fleste løypene i Styrimarka prepareres med løypemaskin, men noen kjøres med scooter. Der er Styri og omegn vel som står for prepareringen.
Se på bildetNavnet Februa forteller oss at brua trolig er bygd for at dyrene skulle komme seg trygt over Jøndalsåa. Men nå er det nok mer folk enn fe som krysser her. Februa er det mest brukte utgangspunktet for turer i Styrimarka. Vi ser parkeringsplassen på den andre siden av elva.
Se på bildetFebrua er det mest brukte utgangspunktet for besøk i Styrimarka. Skiltene viser noen av turmålene.
Se på bildetHjemme var det tykk tåke i dag, mens det i turløypene var blå himmel og strålende sol.
Se på bildetI romjula gikk snøkanonene døgnet rundt, og det er nå et tykt lag med kunstsnø i hele 3 km-traseen og sprintløypa. Det meste av dette er nå ferdig preparert, både for klassisk og fristil.
Se på bildetI romjula gikk snøkanonene døgnet rundt, og det er nå et tykt lag med kunstsnø i hele 3 km-traseen og sprintløypa. Det meste av dette er nå ferdig preparert, både for klassisk og fristil.
Se på bildetEtter at snøkanonene gikk for fullt i romjula, kan Nes skianlegg tilby flotte forhold for både klassisk og fristil.
Se på bildetNy løypemaskin ble levert til Nes Skianlegg lille julaften, og denne kom raskt i bruk etter snøproduksjonen i romjula. Her fra preparering på stadionen nyttårsaften med den gamle løypemaskinen i bakgrunnen. Maskinkjørere er Odd Martin Eggum og Thor Arne Eggum.
Se på bildetDen første torsdagen i oktober var av det virkelig fine slaget, med både høstfarger, sol og behagelig temperatur. Bildet er tatt langs sykkelrute 789 mellom Vormsund og Arnestad Minde, ved golfbanen på Nes.
Se på bildetElvekongen har nettopp lagt fra kai på Årnes. Turens mål er Svanfossen i Vorma. Elvekongen, som har plass til 50 passasjerer, går faste turer hver søndag fra mai til september, og tar i tillegg - som i dag - charterturer. Båttrafikken fra Årnes har lange tradisjoner. Helt fra 1876 er gods og passasjerer blitt fraktet vannveien mellom Årnes og Eidsvoll. Dette var to sentrale knutepunkt for kommunikasjon på den tiden. I 1854 ble landets første jernbane tatt i bruk - fra Oslo til Eidsvoll - og Kongsvingerbanen sto ferdig fram til Årnes i 1862.
Se på bildetLett å trille på nylagt asfalt nedover Vormsundvegen mot Glomma og Årnes. Helt til venstre ser vi kornmottaket på Årnes, som ligger på den andre siden av elva.
Se på bildetDet er ikke så mange steder man får grus under dekkene når man sykler på offentlig vei. Men Aurbergmoen, vest for Aurstad i Nes, har en strekning med grus. Fin avveksling!
Se på bildetFlott himmel, åpent landskap og god utsikt østover gjennom Nes kommune - fra Finnstadteiet, der Vestsidavegen og Røavegen møtes. Åsene i bakgrunnen ligger et godt stykke øst for (dvs. på den andre siden av) Vorma.
Se på bildetVeiene i grenseland mellom Ullensaker og Nes er virkelig fine for den som vil sykle uten å ha altfor mye trafikk rundt seg. Dette er Røavegen, ganske nøyaktig 3,5 kilometer i luftlinje vest for Vormsund. En kort strekning på grusvei er nettopp tilbakelagt.
Se på bildetMange dugnadstimer er lagt ned for å utbedre løypetraseen sør før Utsjøen. Rune Åslund er en av dem som er i arbeid ved østre elveløp denne lørdagen.
Se på bildetEt lite stykke vest for innkjøringen til Sessvollmoen, og vi er i grenseland mellom Eidsvoll, Nannestad og Ullensaker.
Se på bildetIkke overraskende er porten stengt - inn til Sessvollmoen fra nord.
Se på bildetSol og sommer på første augustdag på Dal. Vi ser tettstedet fra Sessvollvegen. Midt på bildet ser vi jernbanestasjonen, som er siste stopp på den gamle Hovedbanen.
Se på bildetFinstadvegen bølger seg framover gjennom kulturlandskapet ved Våler. - Fin dag på sykkel mellom Eidsvoll og Dal!
Se på bildetPå vei sørover Finstadvegen ved Ved Finstad skole, som ligger rett til høyre for bildet. Her er det fint å sykle!
Se på bildetSkibladner er straks klar til avgang fra Eidsvoll. Nå går ferden nordover Vorma, ut på Mjøsa og videre til Hamar. Skibladner anløper Eidsvoll onsdag, fredag og søndag. I morgen feirer "Mjøsas hvite svane" 158 år. Skibladner er verdens eldste hjuldamper i rutegående trafikk.
Se på bildet50 bilder vist.