I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Fint å ta seg en pause her ved Øyevann. Det lille vannet ligger en drøy kilometer nord for Store Sandungen.
Se på bildetDen siste kilometeren av sykkelruten fra Furuholmen til krysset øst for Damvann går i skiløypetraseen. Noe trilling av sykkelen må påregnes her, men noen partier kan man sykle, slik som på stien her.
Se på bildetSkiløypetraseen øst for Damvann er godt planert, og på denne tiden av året er den gressbevokst. Her er det fint å sykle, og selv etter nedbøren de siste dagene var det ikke så veldig vått her. Med utbedringen av driftsveien mellom Butterudbonn og Damvann har syklistene fått et langt bedre tilbud i denne delen av Vestmarka. Det er nå bedre forbindelse fra Store Sandungen til blant annet Lindeberget, Vannverksbommen ved Fv 285 langs Holsfjorden. Hvis du finner frem til bilde nr. 19305 i Markadatabasen, ser du hvordan det så ut akkurat her snaut fire måneder tidligere.
Se på bildetVed Odden i Slemmestad fristet fjorden til et bad der den lå og blåblinket i solskinnet.
Se på bildetSandvikselva er blitt bred nede ved Bjørnegårdsvingen i Sandvika, og snart renner den ut i fjorden. Til venstre ser vi litt av Franzefossveien hvor en del av sykkelruten mellom Sandvika og Vøyenenga går.
Se på bildetSommeren er over, men rasteplassen i nordenden av Store Sandungen er fortsatt fin å benytte.
Se på bildetVerkensvannet ligger ved sykehuset på Dikemark, som vi ser litt av bak trærne til høyre. Til høyre på bildet ser vi også litt av det gamle damanlegget. Her var det en gang i tiden kraftproduksjon. Verkensvannet er for øvrig et godt fiskevann, og det er ikke nødvendig med fiskekort for å prøve lykken med stang, snøre og krok.
Se på bildetHvis man ser dikemarksvannene Ulvenvannet, Verkensvannet og Nordvannet (bildet) under ett, er det bare Semsvannet som er større i Asker kommune. Vannene brukes mye til rekreasjon. Fisking, krepsing og bading er populære aktiviteter. I dag var det også flere kajakker ute på Nordvannet. De to på bildet fikk selskap av to ender (nede til høyre) som også så ut til å nyte kvelden. Bildet er tatt fra broen mellom Nordvannet og Verkensvannet.
Se på bildetDet er mange år siden Vestmarksetra var et turmål for befolkningen i Asker og Bærum, for stedet er nå i privat eie. Men like ved ligger parkeringsplassen på Franskleiv, og herfra går det både blå- og rødmerkede traseer inn i Vestmarka. Bildet viser inngangen til lysløypetraseen mot Kattås eller Jordbru. Den er fin å både gå og sykle sommerstid.
Se på bildetTurveien mellom Ringi gård og Tanum kirke passerer Tanum gård. Her kan man møte både gående, joggende og syklende turfolk hele sommersesongen, mens det går en populær skiløype her om vinteren.
Se på bildetTurveien fra Tanum kirke via Ringi og videre inn i Vestmarka er populær, både for gående og syklende. En firbent turløper var heldig og fikk være med ut i motlyset i dag.
Se på bildetPå en litt disig dag rett før 17. mai fremstod landskapet ved Tanum kirke i lysgrønn vårdrakt. Bilde nr. 9853 er tatt en vinterdag fra samme kameravinkel.
Se på bildetHøsten har ikke kommet riktig i gang ved Gjellumvannet. Det føltes i alle fall ikke slik i ettermiddag da solen skinte og varmet opp den klare septemberluften.
Se på bildetGrensen mellom Asker og Lier går langs midten av Ulvenvannet i nord-syd-retning. Bildet er tatt fra nordsiden av vannet en varm junidag.
Se på bildetAsdøltjern er et av de få vann i Vestmarka man kan bade i og slå leir ved. Det er flere fine muligheter, slik som her, på østsiden, men også vestsiden har flere fine plasser.
Se på bildet16 bilder vist.