I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Legger du turen gjennom Agnorveien, får du oppleve et stille og fredelig område med liten biltrafikk. Grusvei gjennom kulturlandskap er fint! Veien går mellom Drøbakveien og Kløftaveien øst for Fagerstrand.
Se på bildetDette er den sørligste av Granerud-gårdene, som ligger langs Midtveien på Nesodden. Vinterstid går det lysløype hit fra Fjellstrand og Dalåsen (høyre side av veien), mens en "uopplyst" løype fortsetter til Hokholtdammyra og Fundingrud.
Se på bildetFjell er et viktig knutepunkt på Nesodden. Her er det forbindelse til øst og vest, og her starter veien som går sørover midt inne på Nesoddlandet. Ikke overraskende heter den Midtveien (mot høyre). Veien til venstre, Kirkeveien, går over til østsiden av halvøya, mens Fjellveien går ned til Fjellstrand i vest.
Se på bildetSkoklefall kirke ligger tett ved fylkesveien, like ved rundkjøringen på Skoklefald. Den er en tømmerkirke som ble bygd i 1936, og har sitteplass til ca. 130 personer.
Se på bildetDet er to Skoklefald-gårder på Nesodden - Vestre og Østre. Bilder viser førstnevnte, og til høyre i bildet har vi veikrysset der Skoklefall kirke ligger.
Se på bildetPå sykkeltur mellom Havsjødalen og Ottarsrud må man krysse den trafikkerte riksvei 23, like før den dumper ned i Oslofjordtunnelen. Kryssingen kan heldigvis skje på betryggende vis.
Se på bildetDet er tunge tråkk sørover fra Havsjødalen i retning Ottarsrud. Men utsikten tilbake mot Holtbråtan og Havsjødalen er vel verdt å få med seg.
Se på bildetDen gamle jernbanebrua i Hølen troner høyt over Såna (Hølenelva) og Store Strandgate. Brua ble bygget i 1879 og var i bruk fram til 1996, da ny bru, litt lenger nede i Hølendalen, ble tatt i bruk. Noen mener brua bør fjernes, mens andre mener den bør bevares, og brukes som sykkelvei.
Se på bildetSåna renner stille og rolig nedover forbi Hølen, og avslutter sin ferd i Son. Det er fint å sykle langs denne elva. Bildet er tatt et stykke innover fra Son.
Se på bildetSon gjestehavn er full av båter og mennesker i dag. Ikke så rart, siden sommerværet kom for fullt nå i pinsehelgen. Noen velger umotorisert framkomstmiddel.
Se på bildetKyststien er kyststi med stor K akkurat her, for nærmere sjøen kan den ikke komme. Her snor den seg langs Kulpestranda - et populært turmål i Kambo.
Se på bildetPå strekningen mellom Sonsveien og Kjenn kan man sykle i gammel jernbanetrasé. Det er en jevn og fin vei å sykle på, men partiet mellom Hølen og Kjenn er litt mer "grovkornet" enn resten. Dette er like før veiens slutt ved Kjenn. Vi ser Kjennstjernet til venstre.
Se på bildetHer ved Molbekk er det slutt på asfalten, nå venter en fin turvei gjennom Mosseskogen. Dette har vært en viktig ferdselsåre helt fra Middelalderen. Her gikk nemlig Den Fredrikshaldske Kongevei mellom Christiania og Fredrikshald (Halden). Strekningen er i dag en del av Kyststien i Østfold (informasjonstavle til høyre).
Se på bildetHer avslutter Mosseelva sin ferd mot Mossesundet. I dette området, ved Mossefossen, lå industriens vugge i Moss. Allerede på 1300-tallet var det saltkokerier og kverner her. Moss jernverk ble etablert nord for fossen i 1704. Peterson & Søn startet produksjon av cellulose i 1883. Nå renner vannet rett inn i Mossefossen kraftstasjon.
Se på bildetHer krysses Storebro, som går over Mosseelva. Storebro har siden Middelalderen vært en del av Den Fredrikshaldske Kongevei som gikk mellom Christiania og Fredrikshald (Halden). Ved fossen lå også industriens vugge i Moss. Allerede på 1300-tallet var det saltkokerier og kverner her. Moss jernverk ble etablert nord for fossen i 1704. Peterson & Søn (i bakgrunnen) startet produksjon av cellulose i 1883.
Se på bildetGamle Mossevei holder ikke akkurat samme standard som den nye firefelts motorveien til høyre. Men den er flott å sykle. Denne veitraseen er historisk, for her gikk den første offentlige innfartsåren til Oslo fra sør. Den Fredrikshaldske Kongevei ble bygd på 1600-tallet, og gikk fra Fredrikshald (Halden) til Christiania. Den var i bruk i rundt 250 år.
Se på bildetRett nord for Drøbak ligger Ottarsrud. Sykler man videre herfra, har man frodig jordbrukslandskap på begge sider av veien i kilometer etter kilometer.
Se på bildet17 bilder vist.