I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Mortsett fra i Wyllerløypa i bakgrunnen på dette bildet er det ikke mye til julestemning eller vinterlige forhold som råder ved utfartsparkeringen ved Øverland. Men folk kom seg likevel ut i Bærumsmarka til fots, noe et femtitalls parkerte biler vitner om.
Se på bildetBakkene fra opp til Stein gård er unnagjort, og vi kan nyte synet av en vegetasjon i høstdrakt på den videre ferden på sykkelruten mellom Øverland og Bærums Verk.
Se på bildetMed sol, 20 grader og flotte høstfarger var det herlig med en løpetur i kulturlandskapet ved Dælivann.
Se på bildetVed den sydligste delen av Lomma er det en fin rasteplass. Elven er samlet til Vøyendammen som leverer vann til fossen. Den bringer Lomma sammen med Isielva.
Se på bildetRett før Lomma slutter seg til Isielva, åpner den seg i Vøyendammen før den kaster seg ned Vøyenfallene. Vi ser den søndre Kolsås-toppen i bakgrunnen.
Se på bildetLomma og Isielva slår seg sammen ved Wøyen gård. Gården har alltid vært Bærums største, og navnet betyr noe i retning av "ved vadestedet". Mer om gården kan du lese på siden http://www.snl.no/Wøyen_gård. På bildet ser vi til høyre den flotte turveien som går langs Lomma opp til Glitredammen. Detter en del av sykkelruten opp til Bærums Verk.
Se på bildetSykkelruten Øverland - Bærums Verk går over Steinshøgda, men man har ikke selskap av bildene på Gamle Ringeriksvei. Opp til Stein gård går ruten på gang- og sykkelvei, mens resten av traseen er lagt til turvei (bildet).
Se på bildetSelv om tettstedet Sandvika, som også har bystatus, ikke har umiddelbar nærhet til Marka, er det likevel fint å starte en sykkeltur herfra. Flere ruter leder inn i både Bærumsmarka og Vestmarka. På bildet ser vi Løkke bro som går over Sandvikselva. Over den sykler man hvis man for eksempel vil ta sykkelruten til Valler (rute 482) med videre forbindelse inn i Bærumsmarka.
Se på bildetTurstien langs nedre del av Lomma kan anbefales nå. Det er svært vakkert her nå når det er løv på både trær og bakke. Og elvens tilstedeværelse kan både sees og høres.
Se på bildetI 2010 gikk det heftige diskusjoner om plassering av kraftmaster i naturen. Den debatten skal vi la ligge her, men vi kan i hvert fall konstatere at det også i et mindre vassdrag som nedre del av Lomma er plassert kraftmaster.
Se på bildetPå den siste septembersøndagen i 2010 var det sol og høstfarger i kulturlandskapet ved Dælivann. Kameralinsen er her rettet mot Gardlaushøgda, der litt av Stein gård så vidt kan sees under åsen
Se på bildetPå en godværsdag i juni vaiet smørblomstene vakkert i vinden på engene ved Glitredammen. Nå er det sommer!
Se på bildetI dagene før 17. mai blomstrer de japanske kirsebærtrærne foran rådhuset i Sandvika.
Se på bildetEtter hvert stoppet regnet, og idet solen begynte å titte frem, viste regnbuen seg frem på himmelen. Jeg prøvde å finne hvor den endte, og det klarte jeg ved Stein gård!
Se på bildetLomma går stri ved Bærums Verk nå. Men vakkert er det!
Se på bildetDette bildet er tatt ved Dælivann, på nøyaktig det samme stedet Christian Skredsvig hentet inspirasjon til sitt berømte maleri "Seljefløiten" (fullført 1889). Nå er også tiden inne for å lage seljefløyte selv. Tar du utfordringen? Se bilde nr. 2928 for instruksjon!
Se på bildetDalbo gård ligger under Kolsåstoppen, like ved Dælivann. I dette området er det populært å legge inn en tur, både for gående, joggende og ridende. Mange av hestene som går tur her bor på Dalbo. Bildet er tatt i en sen kveldstime, men takket være en eksponeringstid på to sekunder har kameraet klart å fange inn nok lys.
Se på bildetSteinstjern ligger ligger helt inntil Gamle ringeriksvei, like ved Kolsås skisenter. I vannet er det mort og abbor, og det kan benyttes som badevann på varme sommerdager.
Se på bildet18 bilder vist.