I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Det er fantastiske forhold og flotte løyper, snøen henger på både skilt og trær. Men lurer alltid på hvorfor Helvetesmyra heter det den gjør. Er det noen som har kjørt seg fast med hest, eller ei løypemaskin i sin tid? Mange muligheter i dette krysset, og selv om det er nesten 17. mai-tog i alle løypene mellom Kleivstua og Sollihøgda, er dette et rolig sted i Marka så tidlig i sesongen.
Se på bildetDette løypekrysset ligger mellom Helvetesmyra og Frøshaug. Tidligere var krysset "tilordnet" Frøshaug, men det nye skiltet har Helvetesmyra som tilknytningssted. Uansett er det mange valgmuligheter herfra, også i påsken.
Se på bildetEtter å ha forsert bakkene fra Tverrelva til Helvetesmyra, var det fint å gli rolig gjennom myrterrenget ved Frøshaug. Løypemaskinene hadde ikke vært her foreløpig, men traseen var pakket ved hjelp av scooter. Bildet er tatt i løypekrysset vest for Helvetesmyra.
Se på bildetPå toppen av de lange bakkene opp fra Tverrelva ligger Helvetesmyra. Den må ha fått sitt navn om sommeren. Da kan den være tung og våt. Om vinteren derimot minner den mer om himmelen.
Se på bildetHelvetesmyra ligger på toppen av bakkene opp fra Tverrelva, ikke lenge før du kommer til Frøshaug. På sykkel om sommeren kan den absolutt stå til navnet, den er stor og kan være veldig våt. I dag viste den seg fra en bedre side, men det var smått med skiføre.
Se på bildetPå nydelig silkeføre ned Krokskogens morsomste utforkjøring til Tverrelva og Lomma.
Se på bildetVed myrene på Krokskogen er det krokete furuer og småbjerketrær som avløser granskogen. På Helvetsmyra mellom Tverrelva og Frøshaug er det et furutre som har dristet seg litt lengre ut enn de andre trærne. Legg forøvrig merke til et av furutrærne til høyre i bildet. Dette treet har fått litt medfart opp gjennom årene…
Se på bildetFlekkmarihånd (Orchis maculata) i blomst på Helvetesmyra. Denne orkidéen skilles lett fra de andre artene i marihåndfamilien ved at den har brune flekker på bladene. Den blir vanligvis 25-35 cm høy og vokser på fuktig mark og myr. Blomstringen er i juni og juli.
Se på bildet9 bilder vist.