I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Øst for Bekkensten ligger denne ganske nye gapahuken som byr på utsikt mot Bunnefjorden. Satt opp av Svartskog Idrettslag, ganske luksuriøs med løse, polstrede sitteputer, og naturligvis besøksbok med spor etter flere som hadde vært på postjakt.
Se på bildetMye av Svartskog er nå forholdsvis åpen skog eller hogstfelt, men det er fortsatt områder hvor den nok fortsatt svarer til navnet sitt en skikkelig gråværsdag. Et slikt område er Revedalen som ligger vest for Gråbeinåsen, navn som vitner om tidligere villmark.
Se på bildetPå Torbjørnrud står et meget medtatt melkespann av gammel modell foran inngangspartiet, og i bakgrunnen står låven. Den er ganske stor, og fortsatt i god stand. Rundt husene er det fortsatt åpen innmark.
Se på bildetI Svarskog er det flere tufter etter gårder fra før Svartedauden. Det er også noen nyere nedlagte plasser som denne, Torbjørnrud. Våningshuset er fortsatt i god hevd, og har fått installert solcellepanel type lite og gammelt. I området er det lagt ut reveåte og montert viltkamera, men ellers er det ikke spor etter nyere aktivitet.
Se på bildetLangs kyststien på Svartskog er det mange små strandidyller og fine bademuligheter. Litt kaldt å bade denne pinsedagen, men moro for ungene å leke i vannkanten. Vi ser tvers over Bunnefjorden mot Solbukta t.v. og Blylaget t.h.
Se på bildetKirken har friluftsgudstjeneste hver 1. pinsedag, men på grunn av iskald vind, ble den i dag holdt inne i kirken. Kirkestedet er fra tidlig middelalder, het opprinnelig Gierdarud kirke, og var lenge annekskirke under Nesodden. Den nåværende kirken ble innviet 1. november 1876, og er Oppegård kommunes eneste trekirke.
Se på bildetDette er Østre Oppegård, en av 17 middelaldergårder i Oppegård. Det opprinnelige "Yppigard" har gitt kommunen dens navn. Østre Oppegård tilhørte Ljansbruket og har husmannsplassen Leirskallen, ifølge en infotavle som er satt opp her av Oppegård kommune, Oppegård historielag og Gjersjøen rotaryklubb. Gården ligger ved Roald Amundsens vei.
Se på bildetDet blåste en frisk sommerbris over kajakkpadlerne på Bunnefjorden, utenfor Svartskog, i kveld. På andre siden av fjorden ser vi Brevik i nordre Frogn.
Se på bildetVi tok en deilig dukkert ikveld, i Bunnefjorden, like nord for Sjødalsstrand på Svartskog. Her er små, fine strender med svaberg og bølgeskvulp. Vanntemperaturen var 24 grader.
Se på bildetMye sol, nydelige spor og et storslått og fredelig landskap møter den som tar turen til det uberørte og landlige platået mellom Gjersjøen og Bunnefjorden. Kulda gnistrer også her denne vakre romjulsdagen.
Se på bildetDet er intet mindre enn et eventyr å gå denne nydelige rundløypa på 6 km. Det er så fredelig her. Som å være langt ute på landet - i myke, deilige spor. Her har folk tid til å stoppe og slå av en prat. Svartskog Idrettsforening har tre mann som deler på løypekjøringen, med Frank Westgaard i spissen. De er så flinke til å holde løypa i fin stand. Her kommer Kjell Ivar Solberg kjørende i topp humør.
Se på bildetVi må tilbake til 1994 for å finne like fine snøforhold som nå på Svartskog. Den fine, dobbeltpreparerte scooterløypa på Svartskog-platået er 6 km lang, og kan med fordel gåes to runder, én i hver retning. Bildet er tatt øst for Oppegård kirke, mot sør.
Se på bildetRundløypa på Svartskog går over dyrket mark og gjennom skogholt. Her ser vi nordover mot driftsbygningen på gården Østre Oppegård.
Se på bildetI dette vakre kulturlandskapet i Vestre Oppegård har Svartskog Idrettsforening har kjørt opp en nydelig rundløype på 6 km. Løypa har doble scooterspor, og er et funn for folk som liker å rusle i rolig tempo i lett og solrikt terreng uten motbakker. Utgangspunkter er Oppegård kirke (Grønmo) på toppen av Roald Amundsens vei eller Solheim grendehus i Bekkenstenveien. Solheim har åpen kafeteria på søndager.
Se på bildetHer ved Roald Amundsensvei starter lysløypen i Svartskog. Den følger Oldtidsveien en del av veien.
Se på bildetLysløypen i Svartskog gjør livet lettere om kveldene for alle som er glade i å ta seg en skitur på kvelden. I dag var det imdlertid litt hardt i denne løypen.
Se på bildet16 bilder vist.