I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
På Brønnøya er terrenget forbausende kupert, med åsrygger på over 40 moh. og bratte skrenter og stup. Her er en hytte hvor beliggenheten neppe kan karakteriseres som småbarnsvennlig. Mye av berggrunnen består av kalkstein, og det er flere til dels dype dagbrudd. Uheldigvis benyttes disse av lokalbefolkningen som deponi for hageavfall.
Se på bildetBiler er forbudt på Brønnøya, men traktorer er tydeligvis OK. I alle fall er traktorbestanden stor der. Denne gråtassen med frontlaster hører med blant veteranene. I bakgrunnen to koniske byggverk på tykk stilk. På grunn av privatlivets fred kunne vi ikke undersøke nærmere hvilken funksjon de var tiltenkt.
Se på bildetKildene sier at det på Brønnøya har blitt drevet jordbruk i mer enn 1500 år. Brønnøya gård er omtalt som del av Nesøygodset allerede i 1647 med brukeren Anne. Bildet viser låven, og mellom trærne skimtes den lyse hovedbygningen. Den ble bygget i 1914 av familien Plathe på Høvik, og har vært benyttet som pensjonat og sykehjem av Rolf Sunnaas fra 1948 (før de flyttet til Nesodden i 1954).
Se på bildetBrønnøya har flere badeplasser. Her, utenfor Pilodden, ligger den karakteristiske øya Katterompa, og lager en lun badeplass. Plantene på Katterompa er fredet.
Se på bildetDeler av Brønnøya preges av store eiendommer, spesielt på vestenden av øya. Dette er et ganske typisk eksempel: inngjerdet, med store trær og plener. I dette tilfellet er husene også så fornemt tilbaktrukket, at de ikke er synlige fra porten.
Se på bildetKalkovnen ved Sandbukta ble bygget av fiskehandler Anders Haagensen i 1874, og var i drift til 1888. Denne ovnen var en tidlig industrikalkovn egnet for kontinuerlig drift. Allerede i 1944 ble det påvist sprekkdannelser i ovnen, og til tross for flere reparasjoner, raste en tredel av vestfasaden ut i 2012. Den ble gjenoppbygget og forbedret i 2014, og er fortsatt representativ for den opprinnelige ovnen. I bakgrunnen duver Brønnøyas lyserøde svane på vannet.
Se på bildetHyggelig på Brønnøya på Skiforeningens siste tirsdagstur før sommerferien.
Se på bildetSkiforeningens tirsdagstur: vårsesongen avslutter vi tradisjonen tro i sommerlige omgivelser på Brønnøya.
Se på bildetSommeravslutning på Brønnøya er blitt en hyggelig tradisjon. Nå blir det sommerpause, før tirsdagsturene starter opp igjen i august.
Se på bildetOgså spreke turgåere koser seg gjerne i solveggen.
Se på bildetNydelig vær på sesongavslutningen på Brønnøya.
Se på bildetTradisjonen tro avsluttes vårens tursesong med hagefest hos turlederen Margit Nyhus på Brønnøya, i år med 55 deltagere.
Se på bildetPå sommeravslutningen på Brønnøya hedres 80-årsjubilanter.
Se på bildetFør tirsdagsturgjengen tar sommerferie, møtes de på Brønnøya hos turlederen. Like hyggelig hvert år!
Se på bildet15 bilder vist.