I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Fra golfbanen på Storøya ser vi rett bort på Geitøya noen hundre meter lenger sør.
Se på bildetVed denne flotte eika på golfbanen på Storøya hadde jeg tenkt å sitte i sola og spise nista og kose meg. Men det var kjølig i dag.
Se på bildetSola står lavt nå i november, men lyset var magisk denne ettermiddagen på Storøya. Det er rolig på golfbanen nå, og fint å gå tur der. Det ble en kafferast midt på banen.
Se på bildetDette bildet er tatt ved Sundland nordvest på Storøya. Jeg tror dette er restene av en låve. Dagens tur ble lagt til Storøya, der jeg gikk en runde i retning med klokka på grunn av sola.
Se på bildetDet var sol og klart ved Tyrifjorden i dag, og til tross for lav temperatur var det noen som tok seg en båttur. Bildet er tatt fra Storøya, og vi ser mot Sælabonn.
Se på bildetFra en tange på sørsiden av Storøya er det fint utsyn mot sørkysten av øya. Bildet er tatt vestover, og vi ser litt av golfbanen.
Se på bildetSelv om både badetrapp og livbøye er på plass ved Storøya, fristet det ikke med et bad i dag. Vi ser mot Geitøya.
Se på bildetEtter alt regnet den siste tiden har Tyrifjorden fått utvidet sitt areal. Kanskje svanene ved Storøya setter pris på det?
Se på bildetDunkjevlen trives i den lille dammen på Tyrifjorden golfklubb på Storøya. Andre navn på denne planten er: bred/brei/breitt dunkjevle, sigar, lampepusser, lampekost, tjennedun og dutustær. Noen mindre pene navn er fløyelskukk, flyelspikk, prestepikk og svartpikk.
Se på bildetMer perfekt underlag for skiløyper enn på golfbanen finnes ikke, men nå er det høst. Bildet er tatt mot nordøst, og vi ser Gyrihaugen litt til venstre for midten.
Se på bildetDet som er fint på høsten, er at du kan gå på halmstubbene på jordene. Bildet, som er tatt nordøstover, viser baksiden av hovedgården på Storøya. Låven er utrolig stor, og alle bygg på gården er vernet, så det er litt av en innsats og oppgave å forvalte en slik storgård. Med så mange bygg holder det ikke å beise ett av dem i året, da rekker du ikke rundt på ti år. Vi skimter Tyrifjorden, og Gyrihaugen er lett å kjenne igjen.
Se på bildetFra Storøya i Tyrifjorden ser vi Store Svartøya, med Bønsnes i bakgrunnen til venstre. Røyse er ganske høyt, mye høyere enn mange tror, faktisk opp mot 200 moh.
Se på bildetPå en flott oktobersøndag på Storøya i Tyrifjorden hadde vi fin utsikt mot Haraøya. Vi ser Rytteraktangen til høyre og Røyselandet til venstre i bildet.
Se på bildetYtterste delen av Rytterakertangen heter Limovnstangen, og er er et av de flotteste stedene i Holebygda. Ikke rart dette er et meget populært turmål. Der Rytterakertangen er smalest, pleier vi om vinteren å gå på skøyter over til Sælabunn. Det er sjeldent det er is rundt hele tuppen. Bildet er tatt fra Storøya.
Se på bildetOm ikke turen blir bra, er det vel et krav til at instabildet blir det. Her hadde vi faktisk sol og noen regndrypp samtidig. Kaffe fra en slitt turtermos og litt Gjende-kjeks smaker. Flotte forhold på Storøya i dag, og fint å se på rolig vann, og på Haraøya.
Se på bildetDet er vakkert på Storøya i oktober. Vi har Nordjordet og Sundland rett frem på bildet, som er tatt mot øst.
Se på bildetHaraøya er ei lita øy i Storøysundet. Vi ser lille Svartøya til høyre i bildet.
Se på bildetHelt utrolig hvor bra en rød jakke synes, og den kan være et lurt påkledningsvalg i disse jakttider. I Hole er det imidlertid ikke elgjakt i helgene. Vi ser Storøysundet og Rytterakertangen i bakgrunnen, og helt bakerst Røyselandet.
Se på bildetFra nordvestsiden av Storøya ser du over Storøysundet. Dette er et grunt område med mye strøm. Det er skummel is her om vinteren. Isen legger seg og går opp mange ganger, opp mot fem ganger i sesongen.
Se på bildetKonemor prøver å finne stien, vi fulgte nok litt dyretråkk også. Litt fint å se sjatteringer av bjørk i barskogen. Flott utsikt mot Manaskaret herfra, med Gjertrussen i bakgrunnen. Vi har golfbanen midt i bildet.
Se på bildetHer møter turstien som går rundt Vinterguten, stien fra båthavna, og vi skimter Storøysundet. Stien er lagt slik at golfspillerne på drivingrangen ikke skal kunne slå helt hit.
Se på bildetVi står på den nordre spissen på Storøya som heter Vinterguten. Vi ser Solbakken-feltet på Vik, Fekjær og Gjesvalåsen til høyre. Sol og regn gir flotte regnbuer.
Se på bildetDet er både huske og bord ved badeplassen på østsiden av Vinterguten på Storøya. Morgensol, og sol langt utover dagen, men nå forsvinner sola tidlig også her. Vi ser sørover mot båthavna, hvor det går an å parkere like ved.
Se på bildetVi står på badeplassen på Vinterguten på Storøya, og ser over mot Rørvik. Det er også høst på Krokskogens rygg.
Se på bildetVi ser Manaskaret og Krokskogens rygg rett over sundet, og bildet er tatt på Vinterguten på Storøya.
Se på bildetVi ser Fekjær rett over sundet, og bildet er tatt på Vinterguten på Storøya. Meget svak is (ca. 3 cm) og null bæreevne. Så dagens trim ble bæring av skøyter. Men Storøya er flott uansett.
Se på bildetFra Storøya i Tyrifjorden kunne vi se hvordan de høyeste åsene på Krokskogen ble fanget inn av det lave skydekket.
Se på bildetSelv om vi har kommet til mars måned, er det fortsatt en del snø på Storøya. Parkeringsplassen ved klubbhuset på golfbanen er imidlertid i ferd med å bli bar.
Se på bildetRolf er vel en av Norges mest erfarne på turskøyter, og holder kurs om temaet. Men her er han helt på kanten på en spiss. Tyrifjorden er stor, og bølgene brekker opp isen. Her var den ca. 10-15 cm tykk, og veldig sterk. Vi var mange med på turen, og alle hadde nødvendig kompetanse og utstyr.
Se på bildetBildet er tatt like ved klubbhuset til Tyrifjord golfklubb. Her er det også en parkeringsplass skiløperne kan benytte.
Se på bildetGolfbanen på Storøya har det perfekte underlag for å lage skiløyper når det er lite snø. Bildet er tatt ved et av øyas høyeste punkter, ved Storøen gård.
Se på bildetGolfbane gir muligheter til å lage skispor med lite snø, her på Storøya i Tyrifjorden.
Se på bildetEirik og jeg testet muligheten for å bruke snøsamler på golfbanen på Storøya i romjula. Vi bruker Jaca sporsetter for å lage et spor med lite snø, eventuelt lage en liten, smal såle som vi kunne lage spor på om det kom mer snø.
Se på bildet35 bilder vist.