I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Nord for Mosjøen på Krokskogen finner vi et av mange Langvann. I dag frost i gresset, men sol og krystallklar luft.
Se på bildetPost 23 i årets kjentmannshefte leder oss til en tidligere Milorg-koie langt nord på Krogskogen. Her er det virkelig uveisomt og flott villmark. Og gjesteboken måtte signeres.
Se på bildetDet gamle trig.tårnet på Langvassbrenna har nå gått overende. Sist fotografen var her, sto det, se bilde nr. 15736 fra januar 2012. Dette er et av de flotteste områdene i Marka.
Se på bildetToppen av Langvassbrenna gir en følelse av villmark og eventyrskog. Fint å gå til fots i det lille snølaget, der det var spor av elg, rådyr, hare, rev og storfugl. Tåka lå i lavlandet, men her var det strålende solskinn denne novemberonsdagen.
Se på bildetI sydenden av Langvannet er det en fin rasteplass på en liten odde rett vest for skiløypa. Selv om vannet på kartet ser både langt og ganske rett ut, så bøyer det såpass mye at det ikke er mulig å se helt til nordenden herfra. Jeg gikk ofte løypa fra Mosjøen via Langvann til Sinnerdalen på 1970-tallet. Fin løype, men utforkjøringene mot Sinnerdalen mellom trestammene var ikke greie annet enn når det var blåføre og helst bra med nysnø.
Se på bildetDet er ikke bare trig.tårnet som er merket av at klimaet på topplatået av Langvassbrenna er tøft. Furuene klarer seg bra, men blir ikke høye, mens granene blir pistrete og henger med toppen. Men i søkkene finner grana ly, og så lager den også ly for seg selv slik at den erobre nye områder der jordsmonnet ikke er for skrint.
Se på bildetBilde nr. 15736 fra januar 2012 heter «Holder ut», og viser at trig.tårnet på Langvassbrenna har sterk slagside, men holder seg oppreist. Ett år senere holder det seg fortsatt oppreist, bilde nr. 18378. Men nå i 2015 orket det ikke mer, to fotfester hadde brukket, og det siste bøyde seg. Men selve det trigonometriske punktet, bolten, står fortsatt som den skal, litt til venstre for midten av bildet. Ringkollen i bakgrunnen. Kjentmannspost 1992-94.
Se på bildetVi fulgte skiløypa fra Sinnerdalen og over Langvassbrenna. Her ved det vakre Langvatn.
Se på bildetBål og kaffekjele hører med på skitur. Her i nærheten av løypa over Langvassbrenna.
Se på bildetMange nydelige partier ned fra Langvassbrenna mot Mosjøen. Her en av de fine myrene man passerer.
Se på bildetEn tur opp på Langvassbrenna er alltid fint. Her ved trigpunktet på 663 moh. er det flott utsikt.
Se på bildetStorfuglen fløy sin vei da fotografen truget rett forbi dokken. Vi så flere fugler og slike nattlosjier på toppen av Langvassbrenna i dag.
Se på bildetDet gamle trig.tårnet på toppen av Langvassbrenna holder stand. I dag var det skikkelig vinterlig her, og et fint, blått lys selv midt på dagen. Dyp og løs snø gjorde at truger var et fint fremkomstmiddel.
Se på bildetDe som kjenner Ole Brumm har kanskje hørt historien om sporene fra en vissel og en vussel. Sporene på bildet er fra en hare og fotografens mer gigantiske trugetråkk på Langvassbrenna.
Se på bildetHer fra løypa mellom Langvatn og Fagervann. Løypa var pakket med scooter for et par dager siden, men ikke sporsatt. Det var helt fint å gå her, men litt skummelt i bakkene ned mot Fagervann.
Se på bildetDette bildet er tatt fra vestsiden av Pershusfjellet, ca. 630 moh. Den ruvende Langvassbrenna dominerer i bildet, men så er den høyeste toppen (bak treet i forgrunnen til venstre) hele 663 moh. Vi ser også ned på den øvre Sinnerputten (498 moh.) i Sinnerdalen, hvor det går skiløype vinterstid. Putten er i nordvestlig retning fra fotografens ståsted, som kan finnes ved å klikke på "Kart". Forflytter vi oss til høyre del av bildet, finner vi Fagervann (526 moh.). Enda litt lengre opp har vi Finnerudsetra (ca. 560 moh.), 5 km i luftlinje fra kameraet.
Se på bildetDette lille tjernet ligger like ved skiløypa som går over Langvassbrenna.
Se på bildetI en blå kveldstime kunne nedkjøringen fra Langvassbrenna (ca. 600 moh.) til Sinnerdalen starte. I bakgrunnen ser vi Pershusfjellet.
Se på bildetScooterløypen over Langvassbrenna går gjennom et flott terreng. Her ved Langvatn (583 moh.) gjør den en sving på 90 grader, før den fortsetter oppover i skogen.
Se på bildetPå en liten myr mellom Seksputtene og Langvassbrenna var vi helt alene på en fantastisk dag. Vi er heldige som har ski; skogens konge synker litt lengre ned enn oss.
Se på bildetVi er i scooterløypa ved Langvatn nær Langvassbrenna. Denne løypa ble for få år siden ryddet for å bli stormaskinløype, men allerede året etter ble det forbudt å kjøre stormaskin her. Kommunen mente at det ville skade tiuren i området, så vi får ta til takke med scooterløype. Løypa går fra Mosjøen til Tverrsjøen, og området er vakkert og vilt. Løypa var en gang hovedløypa mellom Mylla og Ringkollen.
Se på bildetPå vei ned mot Langvatn. Flott over Langvassbrenna i dag på nydelig føre. Ingen spor, men fint å gå.
Se på bildet23 bilder vist.