I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Tidlig søndagsmorgen i «Nordtraversen» mot Skjerveknatten.
Se på bildetSkjerva løypelag har satt opp mange kulturskilt som omhandler historien til området. Skjerveknatten har en ekstra spennende historie, og den kan man lese mer om – på Skjerveknatten.
Se på bildetDisse åtte var med da Skjerva løypelag for første gang kjørte skuter til toppen av Skjerveknatten.
Se på bildetDette bildet er tatt i nordre del av Skjervemoen, en halv kilometer fra Skjerva sag langs den nye løypetraseen mot Langmyra - Hesterær og Aklangen.
Se på bildetBildet er tatt i løype 1572 (Skjervetråkket - Fløyta - Skardbrennvegen - Breidtjernet).
Se på bildetMed ny slådd blir det fint i løype 1572 (Skjervetråkket - Fløyta - Skardbrennvegen - Breidtjernet). Bildet er tatt ved Kobberputtene, som ligger mellom Gullentjern og Breidtjernet.
Se på bildetVåren 2020 investerte Skjerva løypelag i en stor slådd, for å kunne rufse opp i harde traseer. Denne kameraten her er 150 cm bred og 315 cm lang. Alle radene med tannstål, pluss vekten på 170 kg gjorde at vi kunne omdanne en isete og hard trasé til en fast og fin skiløype, bra nok til å kunne gå i med tørrvoks.
Se på bildetSauebingen fungerer som snuplass langs sideveien til Skardbrennvegen når det er for lite snø til å kjøre videre mot Skjerveknatten.
Se på bildetMed litt angst i bagasjen og sportsgiret på, ble det en fin geysir av snø bak skuteren.
Se på bildetSkjerva løypelag satte opp 25 meter sperregjerde ved snøbrua under E16, slik at man kan passere trygt mellom Brovoll og Avalsjøen - Skjerva.
Se på bildetMellom Hvalstikket og Fløyta møtte vi en smørblid Eva Raastad. Frem til i år har hun brøytet løype selv. Eva er en drivkraft i Skjerva løypelags trivselsgruppe. Kom på dugnad, så får du se hva vi snakker om!
Se på bildetKobberbakkene starter innover langs skigarden. Til høyre kommer løypa opp langs Skardbrennvegen fra Hvalstikket. Denne vegen er perfekt for sporsetting på lite snø, og det er drøyt fire kilometer opp hit fra Fløyta.
Se på bildetLøypa går langs østsiden av vannet, før den dreier østover mot Kobberbakkene.
Se på bildetVed Breidtjernet bru starter løype 1571. Bildet er fra første gangs pakking av løypetraseen. Bak spakene sitter Hans Morstad.
Se på bildetDen gamle setervegen over til Våja er en flott løypetrasé, der høydemeterne er fordelt med tanke på hesteskyss. Bildet viser starten av Kobberbakkene, sett fra Breidtjernet.
Se på bildetBildet er tatt fra brua over utløpet. Bekken renner videre mot Gullentjernet.
Se på bildetBildet viser enden av Kobberbakkene, hvis du kommer over fra Hovsvåja.
Se på bildetEtter å ha gått Kobberbakkene til løypas toppunkt og sluppet oss litt ned i terrenget på andre siden, kommer vi ut på dette hogstfeltet. Herfra ser vi østover og ned Kudalen, mot de nordligste vannene i Skjervavassdraget.
Se på bildetPå veg opp fra Hovsvåja mot Kudalen og Kobberbakkene. Hans Morstad står støtt ved spakene.
Se på bildetUtsikt sørover mot øya Langtangen til venstre, og i bakgrunnen til høyre den delen av Skjerveknatten som kalles Bjønnræva.
Se på bildetHer går vi ut på Våja-isen og tar til høyre for øya Langtangen (under sola).
Se på bildetDet siste strekket nedover mot Hovsvåja går på Skogsbilveg. Hans Morstad ser ut som en million i dette lyset (også).
Se på bildetÅpent vann i Damtjernet, men ellers vinterlig her.
Se på bildetYtterdammen til Damtjernet var i sin tid vanninntaket til Skjerva sag. Dammen er delvis sammenrast, men det er sterke ønsker om å gjenoppbygge den.
Se på bildetUvanlig mye vann i vassdraget, det renner faktisk over demningen.
Se på bildet30 bilder vist.