I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Vi er nesten på toppen, på vei fra Hermods plass til Vingerdalstua (løype 971).
Se på bildetFlott vinterdag på Jøndalsvangen. Dette er et utrolig flott område, og utsikten er fantastisk.
Se på bildetDette er Eidsvoll Almennings hytte på Jøndalsvangen. Området og utsikten er fantastisk.
Se på bildetEidsvoll Almennings hytte ligger fint til på Jøndalsvangen. Men det var dessverre ingen servering her denne søndagen.
Se på bildetRett nedenfor Jøndalsvangen er det et løypedele. Her er det muligheter for en fin runde til Utsjøen.
Se på bildetFra Eidsvoll grense til Jøndalsvangen følger løypetraseen en skogbilveg - og her er det svært fine spor.
Se på bildetHer ved Frilsetvangen er det løypekryss med muligheter til å sette kursen mot Nes skianlegg, Jøndalsvangen, Bokkedalen eller Styri.
Se på bildetPå vei nordover fra Nes skianlegg til Jøndalsvangen passerer vi kommunegrensen mellom Nes og Eidsvoll. Herfra følger traseen en skogsbilveg.
Se på bildetSykler man fra Minnesund mot Holt, er det en tung motbakke her ved Røysi på Fv 177 (Østsidavegen).
Se på bildetGamle Minnesundbrua (Trondheimsvegen) er nå overlatt til lokaltrafikk og syklister. Det er en fredelig ”tur” over Mjøsa, mens trafikken går kontinuerlig på den nye E6-brua.
Se på bildetDet er anlagt ei ny bru over E6 for trafikk som skal fra Minnesund til Langset.
Se på bildetPå vei mot Minnesund passerer vi de største jordbæråkrene på Øvre Romerike.
Se på bildetPå sletta forbi Myrer stadion - mot Ås skole. Her er det fint å sykle.
Se på bildetNoen tar båten - andre krysser Vorma på Eidsvollbrua. Brua har en brei og fin gang- og sykkelveg. Gamlebrua kan også benyttes for den som skal over elva.
Se på bildetTømmerfløting har vært en viktig aktivitet i områdene ved Vorma. Og ved Eidsvollbrua, rett over fra Eidsvoll rådhus, minner Sivert Donalis statue "Tømmerfløteren" oss om tidligere tider. Statuen ble avduket 6. juli 1997. Dette er en utmerket plass for å sette syklene til side og ta en rast.
Se på bildetFor de som kommer vannveien er det fullt mulig å fortøye båten i Eidsvoll og ta fatt på sykkelturen fra brygga.
Se på bildetHer ved Jønsjøen sykler man på trafikkert vei (Odalsvegen) - men landskapet er vel verdt turen.
Se på bildetIdyllisk langs Nedre Holsjøen. Bildet er tatt ved Gullverkvegen, som følger vannets østre side.
Se på bildetLynesvangen har rikelig med parkeringsplasser (både til venstre og høyre) og er et godt utgangspunkt både sommer og vinter.
Se på bildetHer frister det alltid med en rast og et bad. Plassen ligger i den nordlige enden av vannet, og har benker og toalett.
Se på bildetTraseen langs Nord-Fløyta er meget fin, og badeplassen kan så vidt skimtes i den nordlige enden av vannet.
Se på bildetDemningen ved Nord-Fløyta, helt sør i vannet. Herfra renner Holtåa ned til Holtdammen.
Se på bildetDette er en utrolig fin trasé som fortjener å bli benyttet mer. Det er en fin grusvei - med Holtåa klukkende ved siden av.
Se på bildetRett nord for brua over Holtåa går det en vei inn til venstre. Dette veikrysset er ikke skilta, men belønningen for å ta "rett trasé", er en bilfri skogsveg i et spennende landskap.
Se på bildetIkke lett å få øye på Vorma i den tette skogen, men Mistberget er som vanlig synlig fra de fleste steder i Eidsvoll kommune.
Se på bildetVed Holt har vi Ninabben i horisonten. Fv 177 fortsetter rett fram mot Minnesund, mens Habberstadvegen går opp til høyre. Dette er veien å ta dersom du har tenkt deg innover mot Nord-Fløyta.
Se på bildetVi passerer velstelte gårder - og i vest har vi utsikt mot Mistberget.
Se på bildetØstsidavegen går gjennom et vakkert kulturlandsskap - og her ved Habberstad har vi Ninabben i horisonten. Dersom vi skal innover til Nord-Fløyta, så følger vi dalen øst for Ninabben.
Se på bildetVed Skovseth er det en nedlagt butikk (i huset til venstre) og rett framfor oss munner Tynsåkvegen ut i Østsidavegen (Fv 177). Denne veien går nordover gjennom et frodig kulturlandskap, og videre mot Minnesund.
Se på bildetBiler og myke trafikanter hver for seg - også på Tynsåkvegen. Gang- og sykkelveien har av god kvalitet, så her er det ingen grunn til å sykle blant bilene. Vi ser nå mot Skovseth.
Se på bildetFortauet langs Sundgata er av varierende kvalitet, og med lite trafikk er det greit å benytte kjørebanen. Ved Shell-stasjonen går Tynsåkvegen inn til venstre.
Se på bildetDet er rikelig med parkeringsplasser ved Eidsvoll rådhus utenom normal arbeidstid.
Se på bildetKulturlandskapet langs Åsleiavegen i nedstigning mot Ås skole. Her er det panoramautsikt i mils omkrets.
Se på bildetDette er Åsleiavegen, ikke langt fra avkjøringen fra Trondheimsvegen. Her er det ganske bratt stigning oppover mot Oppsalenga. På vei gjennom kulturlandskapet har vi god utsikt bl.a. mot Mistberget.
Se på bildetByrudstuvegen er lite trafikkert, og går gjennom fint kulturlandskap.
Se på bildetHer ved Byrudstua møtes tre veier. Til venstre i bildet ser vi Minneåsen, som går opp til Tisjøen. Nærmest til høyre er det avkjørsel til Byrudstuvegen, mens vi lengst unna ser Feiringvegen.
Se på bildetFra dette krysset nordvest for Krafttjennet starter stigningen oppover mot Vingerdalstua.
Se på bildetBiltrafikken stopper ved Krafttjennet. Men for syklister og turgåere er det bare å fortsette!
Se på bildetFlott utsikt fra Spetalsvegen mot Hurdalssjøen og Gardermoen.
Se på bildetEidsvoll Bygdetun ligger like ved Spetalsvegen, ca. en kilometer fra Ås skole. Anlegget viser bygdesamfunn fra 1700- og 1800-tallet, storgard med seter og husmannsplass, småbruket Klokkerenga, landhandel og skogskoie. Museet ligger i naturskjønne omgivelser, har stort friluftsområde som er flittig brukt til rekreasjon for bygdas folk og tilreisende, og er en utmerket rasteplass. Gjennom sommersesongen arrangeres ulike aktivitesdager, der fortida levendegjøres. I Solbergbutikken vises varierende utstillinger, og der er det også publikumsmottak og en liten museumsbutikk. I sesongen juni, juli og august er tunet åpent for omvisning tirsdag-søndag 12.00-16.00 ellers etter avtale.
Se på bildetUtenom skoletid er det stor kapasitet på parkeringsplassen ved Ås skole. Skolen er et godt utgangspunkt både for ski- og sykkelturer.
Se på bildet50 bilder vist.