I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Eirik Asdøl startet i 10:30-tiden lørdag, og på tidspunktet bildet ble tatt, har de bare noen kilometer igjen til verdensrekorden til finnen Hans Mäenpää er slått. Det ble den etter noen runder til på Store Sandungen, og innenfor marginen på 24 timer. Eirik er nr. 2 fra venstre på bilde,t og gikk for sin barndoms klubb Jardar. I støtteapparatet var både en stolt far og bror, samt mange skiglade venner. Imponerende!
Se på bildetSikkert inspirert av Eirik Asdøls verdensrekord i dag (476 km på 24 timer) gikk fetterne Kristian Roland Bade (20 år) og Halvor Bade (16 år) henholdsvis 202 og 209 km på Store Sandungen i Vestmarka i dag. De startet i 07-tiden og avsluttet i ettermiddag. Måltidene ble inntatt mens de skøytet rundt på vannet! Treneren til Halvor er for øvrig Simen Østensen (Fossum), som ga seg etter 530 km på Mylla i Nordmarka i dag. Er det disse gutta som jakter på nye rekorder om et par år?
Se på bildetMed skareføret i dag var det lett å komme seg rundt på Auretjern og bort til den 150 meter lange steindemningen.
Se på bildetHelt i enden kan man fortsatt se lukebommen fra 1878. Lukehuset ser ut til opprinnelig å ha vært et tømmerhus, men er senere kledd med panel.
Se på bildetNår man står nederst i bakken ved Sørsetra og tenker på nystekte vafler og boller på toppen, er det lett å motivere seg til å ta turen opp denne bakken. Altfor mange snur her og går tilbake til Sollihøgda.
Se på bildetDen nedlagte Kneikasetra i Hole kommune trenger nok mer enn et strøk maling nå. Når man kommer inn til slike idylliske steder, tenker man fort på den tiden det bodde folk her, eller da Asbjørnsen og Moe gikk rundt og samlet eventyr.
Se på bildetLøypa over Vestergyllen ble preparert natt til langfredag, for siste gang denne sesongen. Her går løypa forbi Engersetra.
Se på bildetSelv om det neppe blir kjørt mer over Vestergyllen nå, er det fortsatt mulig å gå denne enormt flotte avstikkeren. Snøen og føret holder noen dager til, selv om det er enkelte bare partier her og der. Vær obs på isete partier tidlig på dagen!
Se på bildetDet var flott å gå over Vestergyllen påskeaften. Pent vær og påskeføre!
Se på bildetDa dagslyset forsvant, kom lysene på. Det ble en fin tur i lysløypesystemet ved Vestmarksetra. Bildet er tatt i løypa mellom Kattås og Vestmarksetra.
Se på bildetDet er fortsatt temmelig vått i Marka nå, så til tross for bra påfyll av snø og god prepping, er det fortsatt noen åpne partier i løypene som går i terrenget. Bildet er tatt i lysløypa mellom Kattås og Vestmarksetra.
Se på bildetDet kraftige snøfallet i dag forårsaket at flere trær falt over skiløyper og ledninger. Bildet er tatt i løype 1610 (Treningsrunden på Vestmarksetra), som er en del av lysløypesystemet ved Vestmarksetra (løype 40).
Se på bildetOgså Vestmarka har fått mye snø nå, og flere trær har falt ned ved og i løypene. Det blir ekstra arbeid for løypekjørerne. Veien opp til parkeringsplassen på Franskleiv/Vestmarksetra ble også stengt i en kort periode. Bildet er tatt i lysløypa mellom Kattås og Vestmarksetra
Se på bildetEtter en fin vårtur i Vestmarka, ventet den siste bakken ned mot Skoglund. En del is og bare partier her.
Se på bildetOrmekollsmyra rett nord for Mikkelsbonn er vakker, spesielt når solen skinner. Det er blitt noen bare flekker her nå, men det gikk greit å gå her på ski.
Se på bildetDet var (nesten) sammenhengende skiføre mello Grønland og Langåsen i kveld. Og været var upåklagelig.
Se på bildetDet er lenge siden terrengløypa mellom Mikkelsbonn og Grønland ble preparert, men det gikk an å ta seg opp her på ski i ettermiddag,
Se på bildetStrålende vær ved Mikkelsbonn, men det det var ingen som nøt vårsola her da dette bildet ble tatt.
Se på bildetRett ved Mikkelsbonn er det fortsatt skiføre, selv om våren er i ferd med å overta.
Se på bildetEtter den første bakken opp fra Skoglund ble forholdene bedre, men det var mer vårlig på Ormekollsmyra nord for Mikkelsbonn.
Se på bildetFrem til påske gikk det an å få seg en skitur fra Skoglund, men hva med nå? Det er i alle fall bart et stykke lenger opp i bakken enn i forrige uke...
Se på bildetMarka viste seg fra sin alle beste side i dag. Med nye spor og fantastiske fotomotiver var det mange som tok det med ro og bare nøt det flotte landskapet. Bildet er tatt i området ved Retthelltjern og Bønnerudtjern på Krokskogen.
Se på bildetMed mange kuldegrader, mengder av snø og fantastisk sollys var det rene eventyrstemningen overalt i Marka i dag. Bildet er tatt ved Fjellseter, som ligger langs løypenettet mellom Kleivstua og Tverrelva.
Se på bildetMed 15-30 cm nysnø i Vestmarka var det bare å gå hvor som helst. Truger hadde nok vært det beste, men det gikk på et vis å gå klassisk langrenn også. Her er opplevelsen viktigere enn å gå fort og langt. Dette er ikke vanlig 10. mai i vårt nærområde. Bildet er tatt i svart/hvitt, siden det begynte å bli mørkt.
Se på bildetVi er kommet til mai, og fortsatt er det nesten sammenhengende skiføre i store deler av de høyereliggende områdene i Vestmarka. Skoglund går greit som utgangspunkt, men det smelter fort nå. Enkelte steder ligger det fortsatt mye snø. De beste partiene er ved Grønland, Svartvann og ned mot Risfjellet.
Se på bildetFra Mikkelsbonn går løype 463 mot Damvannn. På denne tiden av året kommer man ikke langt bort, men snøen ligger alltid lenge her. Avstikkeren over Lamyr er også verdt å få med seg.
Se på bildetDet rapporteres om flotte forhold i Nordmarka, men det er også gode muligheter i Vestmarka. Det ligger jevnt over 10-20 cm snø hele veien fra Skoglund og opp i høyden. Bildet er tatt nordvest for Grønland, i løypa mot Mikkelsbonn.
Se på bildetDet er lenge siden det har vært så mye snø rundt Mikkelsbonn så sent i april. Sammenhengende skiføre i hele området, og snøen ligger nok noen dager til.
Se på bildetMed et påfyll av 5-15 cm snø var det mulig å gå overalt i høyden. Selv partier som normalt er helt snøfrie på denne tiden, hadde nå fått et godt underlag. Ski og sykkel er en fin kombinasjon på denne årstiden.
Se på bildetMed et påfyll av 5-15 cm snø var det mulig å gå overalt i høyden. Selv partier som normalt er helt snøfrie på denne tiden hadde nå fått et godt underlag. Dagen i dag bød også på fantastiske kontraster mellom solskinn og tunge, mørke skyer.
Se på bildetDenne avstikkeren fra hovedløypa til Triungsvann går over Abborvann (324 moh.) og har sjelden "trikkespor". Derimot er det en flott opplevelse å gå inn her når solen er på vei opp.
Se på bildetDet var kraftig overvann på Østernvann i dag, og noen få skiløpere snudde da de kom til demningen i sørenden av vannet. Isen er sikker (ifølge Budstikka 07.02.16), men det var umulig å komme seg tørrskodd over. På den andre siden av vannet og videre opp mot Triungsvann ble det bare bedre og bedre, selv om regnværet har tæret hardt på løypenettet. Overraskende gode forhold i høyden.
Se på bildetSelv om det er mange varmegrader i vårsola og det er lenge siden siste ordentlige snefall, holder løypenettet i Vestmarka usedvanlig bra. Her ved Store Sandungen var det nylig kjørt opp, og mange fornøyde vårskiløpere nøt ettermiddagen.
Se på bildetKastet på Ingjerdsbrenna er til minne om kvinnen som omkom her julen 1812.
Se på bildetFor de som kom seg tidlig ut i dag var det flotte forhold og strålende sol på Krokskogen. Få skiløpere og ikke så oppkjørt over Ingjerdsbrenna, men skareføre gjorde det lett å komme seg over og videre mot Gyrihaugen. På veien tilbake til By i Lommedalen kom gråværet og kraftig regn.
Se på bildetDet var en vakker solnedgang som kunne ses fra Skuta i ettermiddag.
Se på bildetFra Skuta (358,79 moh) ved veien opp til Brunkollen er det normalt fantastisk utsikt over Østernvann, Oslo og Oslofjorden. Tåken som la seg over hele byen i dag, gjorde at kun de høyeste områdene i Holmenkollåsen kunne ses.
Se på bildetSolen og varmen i dag har igjen smeltet bort mye av snøen, og det er svært varierende forhold - alt fra bare grusveier til helt fin snø, fri for barnåler og grus. For de ivrigste er det ikke noe problem å få en fin tur.
Se på bildetRegnværet de siste dagene og kraftig smelting har stoppet muligheten for å gå fra Østervannsvingen og over Østernvann. Alternativ rute er fra klubbhuset på Fossum hvor det fortsatt er fullt mulig å gå i lysløypa opp til Abborvannsveien. Deretter er det mye snø og gode forhold videre oppover. Det er best på skogsbilveien.
Se på bildetMed flott tørrsnøføre og behagelig temperatur var det drømmeforhold over Vidvangen i ettermiddag.
Se på bildetMed påfyllet av snø i helgen og oppkjørte spor var det meget gode forhold over Vidvangshøgda i dag.
Se på bildetBakkene fra Vensåsseter/Jonsrudkampen og opp mot Vidvangshøgda (549 moh.) er ikke av de letteste partiene, men å komme opp til dette flotte stedet, er virkelig verdt klatringen.
Se på bildetEn svært fornøyd Mette Bryn utenfor Vensåsseter i dag: "På 70-årsdagen min ønsket jeg meg en skitur til Vensåsseter, og det fikk jeg!" Ernst Bryn fylte 70 for noen dager siden. En flott måte å feire dagen på, og inne serverte de varme boller, nystekte vafler og solbærtoddy. Selskapet senere på kvelden blir nok uten ski på bena og blå ekstra.
Se på bildetDet burde være obligatorisk med medlemskap i Skiforeningen når man får servert slike løyper på en mandag ettermiddag. Her er det kjørt opp både klassisk (ett spor) og skøyting, og ingen bør klage på kvaliteten som leveres her. Bildet er tatt mellom Blekktjern og Løkkebergseterhøgda, et av de flotte stedene i denne delen av Marka.
Se på bildetSolen viste seg fra sin beste side i dag, og når det nærmer seg -10 grader, er det praktfulle forhold i Marka. Mange hadde da også tatt turen ut, for på de fleste parkeringsplassene var det tett med biler. Her er noen som tar det helt med ro og nyter de fine skisporene over Sætermyra like ved Haslumseter kapell.
Se på bildetSnøen som kom for noen dager siden, ble raskt fortrengt av varmegrader og store mengder regn. Dette kan man godt se på jordene ved Ankerveien 355 (Dæli gård), som ble et flott syn denne ettermiddagen i november. Bilde nr. 12133 viser hvordan dette kulturlandskapet tar seg ut i slutten av juni.
Se på bildetHvem skulle tro snøen ville holde så lenge etter rekordvarmen vi hadde i mars? Stemningsbildet er tatt litt før solnedgang ved Langåsen (ca. 400 moh.). Her ligger det fortsatt rester av haglkornene og det lille snefallet som kom for noen dager siden. Det er overraskende gode forhold, selv om det bare er et par uker igjen til mai.
Se på bildetVinteren kom tilbake med 15 cm nysnø i deler av Marka. Da ble det plutselig skiføre i Vestmarka, selv om de som var ute, måtte tråkke spor selv. Blir det mer vinter nå, eller var dette en siste krampetrekning?
Se på bildetPå denne siste dag i påsken 2012 lavet snøen ned i deler av Marka. Prepareringen av løypene er slutt for i år, så det ble en forholdsvis tung økt for de som var ute. Derimot var det rene julekortstemningen å oppleve dette og ingen hast med å komme seg tilbake. Bildet er tatt på skogsbilveien sydover fra Skoglund, ca. 1 km fra parkeringsplassen ved E16.
Se på bildet50 bilder vist.