I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Noe, ca. 3 cm, av siste dagers nedbør, var kommet som snø og skapte flotte forhold oppå den faste sålen som løypebas Jarle har laget. Men vær obs på åpne bekker i terrengløypa. Bildet er tatt ved Snellingsrøysene.
Se på bildetIkke uventet var det kø i så godt som alle oppkjørte løyper i Frognerseteråsen i dag, som her ved Heggehullet. Sesongens første skitur for mange med flotte snøforhold, i kontrast til regntunge gater i byen. Regntungt er det også i terrenget i skogen, noe som begrenser skiløypene til skogsbilveier.
Se på bildetLiene under Heikampen byr på så mangt. Her er grusveier, merkede stier, umerkede stier og veldig mange gamle tømmersleper og andre ferdselsveier. Ned Storfjelldalen går det minst to gamle far. Sjekk appen iMarka, zoom inn og finn «nye» stier!
Se på bildetVi lengter etter snø - men rekkefølgen er viktig. Tele i bakken nå er perfekt før snøen legger seg. Dessuten er det veldig fint å kunne gå på myrene, som her like ved utsikten på Heikampen.
Se på bildetSkal de bade, tro? Neppe. Tåka lå gjenstridig og kald over Fagervann i dag. Det hersker en helt egen ro og klang i skogen på slike dager.
Se på bildetHeikampen og Råkollen er flotte områder med mye gammel skog. Det går spennende stier oppover lia, men noen ganger er det fint å kunne sykle opp - og ikke minst ned igjen! Avstikkeren fra Heikampveien mot Råkollen er grei å sykle helt opp til Hansemyr.
Se på bildetAppen iMarka er nok mest brukt om vinteren. Men zoom inn på sommerføre, og du finner stier som hverken er merket eller skiltet! Ofte er de helt usynlige ved stistart, nyere veigrøfter har skjult alle spor. Men et par meter inn i skogen venter fredelige stier. Bildet er tatt vest for Hytteåsen, langs en av ferdselsårene mellom Nittedal og Jevnaker. Stien er diskret merket med stokker, iMarka er god å ha om man mister stien. Jeg har inntrykk, bilder og tanker nok til en hel bok om gleden av iMarka på usynlige stier.
Se på bildetAlle trivdes ved Gjerdingen denne lørdagen. Syklister, fotturister med sekk og fiskestang, folk i kano - umulig ikke å trives her.
Se på bildetDet går veldig bra å ta turen gjennom Marka sommerstid også, det tar bare litt lengre tid enn om vinteren. Fra Grua er det en passe ettermiddagsetappe over Klattertjernberget, her med utsikt tilbake mot Grua, fram til Klattertjern med mange teltplasser.
Se på bildetIsen har gått, og Marka er full av håpefulle fiskere. Disse tre har slått leir og fisker ved Søndre Kytetjern.
Se på bildetTakket være god hugst er det god utsikt fra Høgkorset. Når vårskaren bærer, er avstikkeren fra løypa enkel. Her ser vi Manfjellet rett fram med Vassfaret inn mot vest. Hedalen går inn mot øst under fjellet. «Toppen» på bildet er Hestehøgda, «bjønnlent» der. Kort sagt: Mikkjel Fønhus sitt rike.
Se på bildetHit, men ikke lengre kom løypemaskinen ved Lygna skistadion i dag. Høgkorsrunden var likevel fin - på østsiden. I vesthellinga forbi Høgkorsplassen er sesongen over.
Se på bildetNannestad og Bjerke Løypekjørerlag har lagt et solid grunnlag for en flott skipåske i Nordåsen.
Se på bildetFlotte påske-skiforhold og god plass i løypene opp mot Marifjell.
Se på bildetRundt Ballangrudsæterhøgda, lengst nord i Nordmarka, er det flotte vinter- og skiforhold. Ikke langt unna er det helt bart. I det fjerne skimtes hvitkledte fjell som får ligge i fred i disse korona-tider.
Se på bildetLygnatur hadde i år endestasjon på Harestua. Det inspirerte til å bruke litt ekstra tid rundt Lygna. Turen forbi Fjellsjøen og besøk på Sagvollstallen anbefales!
Se på bildetLygna lå beleilig akkurat over tåka da Lygnaturen mot alle odds gikk under perfekte forhold.
Se på bildetNord for Myrås og sør for Kobberhaugen ligger en flott myr, Hestemyra. Her er alltid verdt en stopp. I dag, på vinterens flotteste dag, var løypa her en av svært få som ikke var nykjørt, men den var minst like god for det.
Se på bildetNår vinterens flotteste skidag faller på en torsdag, er det mange som tar ut en fridag. Det var folksomt ut fra Movatn i dag, og forholdene var tilnærmet perfekte.
Se på bildetSnødybden i Marka er nå proporsjonal med høyde over havet. Over Glåmene var det full vinterstemning i dag, men åpne bekker.
Se på bildetNattens snøfall gjorde underverker med lørdagens isete spor. Til tross for åpne bekker var det fint å gå over Frønsvollmyrene i dag også. En avstikker hit gir alltid litt ekstra ro og villmarksfølelse.
Se på bildetDet var mulig å gå på ski fra Frognerseteren i dag, men godt skiføre var det ikke. Imidlertid ligger det nå en god såle og venter på neste snøfall.
Se på bildetMed utsikter til milevis med løyper var det mange som tok turen til Brovold i dag.
Se på bildetDet var duket for sesongstart på Brovoll, og utfarten var stor. Etter tett snøvær lørdag, ble det en ekstra travel søndag for løypebasen, men jammen ble det servert milevis med flotte, nykjørte løyper.
Se på bildetScooteren med løypebasen har nettopp passert, og det er bare å nyte forholdene.
Se på bildetVærmeldingen for dagen vekslet mellom tåke og sol. Ved Store Skillingen brøt sola gjennom i 12-tiden og skapte en nydelig stemning.
Se på bildetSkiføre i november er ferskvare som må nytes. Terrengløypa mellom Ullevålseter og Skjennungstua var pakket i dag og fin å gå, iallfall oppover, tross relativt lite snø. Skydekket lettet litt også og avslørte så vidt fullmånen.
Se på bildetBlomsterpottene står fortsatt framme på bordene utenfor Trollvannstua, og fint er det. De liver opp i en ellers ganske så grå novemberlørdag. Inne smaker varm kikertsuppe nydelig!
Se på bildetStien mellom Trasletjern og Skotjern går gjennom særs vilt (og vått) terreng. Her er det heldigvis naturreservat. Det er en tung og flott opplevelse å gå her, sett av god tid! Uten gummistøvler er det nok ikke mulig å holde seg tørr på beina.
Se på bildetSiste dag i september, og de første snøfillene daler ned over en gjengrodd og til dels hugstpreget Jotunheimsti sør for Vassbråa. Fotografen fryder seg over snøen, men for øvrig var humøret litt som hos gubben på treet i det litt trasige terrenget.
Se på bildetDet hvilte en hel egen ro over Sagvollen søndag kveld, både sauer og helgens gjester var dratt hjem.
Se på bildetDet var flotte farger men veldig våte myrer over Framstadsæterfjellet denne sene septemberdagen. Stien opp hit nordfra går til dels oppover i myr. Det er relativt sjeldent her på Østlandet, hvor myrene som regel er flate.
Se på bildetHøsten på sitt vakreste langs stien sørover fra Lygna med Lushaugen og tårnet i sikte.
Se på bildetDen hviler en helt egen fred over skogen i regnvær og tåke. Bildet er tatt i Gjelleråsen sør for Oppkuven, øverst i blåstien opp Lysebråna.
Se på bildetOver Gråberget nordvest for Skamræk går en flott, men umerket sti. Det er utsikt i alle retninger fra toppen, samt fra stien langs ryggen sørover. Heggelivann sees i bakgrunnen her.
Se på bildetSkiløypa forbi Stubbdalssetra er nok flittigere brukt enn stien som følger samme trasé. Her er det fredelig nå i juni, og sauene koser seg med frodig gress.
Se på bildetHer ved Østre Hakkloa løp ferierende barn rundt og koste seg 2. pinsedag. Stien sørover fra Magovika går gjennom tunet.
Se på bildetBåhussetra hadde flott beliggenhet, og her er fortsatt fin beitemark. Disse damene var på telttur gjennom Nordmarka, fra Jevnaker til Skar, i pinsen. Sol og regn, og en blåsti som mest minnet om bekker - men frodig og flott!
Se på bildetVest for Rajebråthytta, der veien og skiløypa kommer ned Styggdalen fra Åsjøbrenna, ligger Sandbekkhytta. På noen kart kalt Syljuseterhytta. Midt i veikrysset ligger den. Sentralt, om enn kanskje ikke sjarmerende beliggenhet. Hytta er flott, med soverom, tørkerom (!), stue og kjøkkenkrok. Vedovn i alle rom. Utedo over veien og badekulp i bekken. Leies ut på inatur.
Se på bildetStien nordover fra Finneflakseter til Kongens utsikt er relativt nymerket, men variert og fin.
Se på bildetSundvollen-Kleivstua er kjent. Og bratt. Litt bratt er det fra Elstangen også, men dette er en flott tur opp Manaskardet, og gjerne videre nordover til Kleivstua.
Se på bildetKamphaug ligger kanskje ikke så sentralt for dagens turgåere, men stedet er fortsatt et knutepunkt. Tre «veinavn» er vist på skiltet. I tillegg går de to gamle ferdselsårene Byveien og Bygata til henholdsvis Hakadal og Jevnaker fra Maridalen over her.
Se på bildetScooterløypa over Kamphaug til Rottungen er en riktig artig løype. Sti og løype følges praktisk talt hele veien. Traseen er relativt nylig ryddet, og merkingen frisket opp. Vinteren 2018 var dette praktisk talt den eneste løypa som ikke kunne kjøres (pga. mye vindfall). Turen anbefales, både sommer og vinter.
Se på bildetØst i Trehørningen ved utløpet til Askeren, og ikke langt fra en kjentmannspost, ligger denne flotte demningen.
Se på bildetBildet er tatt klokken 18 en ganske alminnelig torsdag. Nypreparerte, men skarpe, spor fra Holmenkollen. Skivinteren i Nordmarka strekker seg inn i påsken.
Se på bildetDet er fullt mulig å gå på ski fra Sognsvann, og bare noen hundre meter fra Løkka gård er det ordentlig snøføre. I nordvendte lier, som her mellom Ullevålseter og Skjennungstua, er det til dels tørrsnøføre. Disse jentene hadde nok ikke tid til å stoppe på kveldsåpne Skjennungstua.
Se på bildetSnøen ligger ennå dyp, men bekker og os er åpne. Her ved Langtjern ved Spålsveien.
Se på bildetNår mars byr på varme dager og kalde netter, åpner det seg uendelig med muligheter for skiturer på skaren. Med eller uten pulk.
Se på bildetSkiføre i slutten av mars åpner for muligheter til f.eks. tur med pulk og telt. Skibussene frakter uten problemer også pulken. Der er fantastisk å våkne midt i eventyret.
Se på bildetLørdag formiddag kom det mer nedbør i form av regn enn mange skiløpere var forberedt på. Ekstra godt med varm kaffe, sveler osv fra vertinnen i Vambua.
Se på bildet50 bilder vist.