Skumring ved Søndre Kjærmosetjern

Det idylliske tjernet ligger rett ved skiløypa mellom Bysetermosen og Vangen. Det var her den gamle vinterveien - kalt Plankeveien - mellom Enebakk/Rausjø og Christiania gikk i rundt 200 år. Så her var det mye hestekjøring, og tjernet het opprinnelig "Kjøremosetjern". I 1860-årene overtok Enebakkveien. På den andre siden av tjernet fortsetter en naturløype i Plankeveiens trasé gjennom et fredelig dråg til Mosjøen og Rausjø. Det er alltid så malerisk her ved bekken, spesielt i skumringstimen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

27 Jan 2009

Lysløypa ved Seterbråten

Av Lise Henriksen

I Grønliåsen er lysløypas korteste trasé på 3,5 km kjørt opp fra Burud/Prinsdal. Så er det bare å fortsette forbi Seterbråten, ved Bjørndal, til idrettsbanen ved Meklenborg, og tilbake (et lite stykke uten lys), for så å ta lysløypa motsatt vei en gang til. Da er over en mil tilbakelagt i fint "trikkespor". Litt isete, men allikevel finere enn på veldig lenge.

27 Jan 2009

Jonsetangen i tåke

Av Torgeir Stenstad

Skisporet går over Øyangen i tett tåke og det er vondt å se land. Men løypestikkene er fine å ha og snart ser vi båthusene ved Jonsetangen.

24 Jan 2009

Lushaughytta

Av Nina Didriksen

Noen kilometer fra utfartsparkeringen ved Lygna ligger Lushaughytta. Her får skifolket vafler og varm drikke. Denne lørdagen var det et friskt snøvær med føyke, og få folk i løypene.