Ullevålseter

Ullevålseter er en kjent markastue for de fleste, og her kan det være folksomt i helgene. Stua har to store stuer, en mørk og en lys. Ullevålseter er åpen fra tirsdag til fredag kl. 10-17 og i helgene fra kl. 9-17 i sommerhalvåret. Om vinteren når det er skiføre, er det åpent tirsdag til fredag kl. 10-21, mens helgene er som sommeren. Stedet eies av Friluftsetaten, og bestyrere er Gerd og Reidar Otto Ullevålseter, som er andre generasjon bestyrere, etter som det var foreldrene til Reidar Otto som overtok Ullevålseter i 1920-årene. Siden har Ullevålseter vært i familien, som også har tatt etternavnet etter den gamle setra til Ullevål gård. Neste generasjon er Birgitte og Otto, som har to døtre som også bor og jobber på Ullevålseter, og som skal overta etter Gerd og Reidar Otto Ullevålseeter som nå er 70 år, men som har vanskelig for å gi seg. Det er Birgitte vi har mest kontakt med når vi besøker stua en gang i uka, og hun har alltid tid til en prat, og hun går mange turer i området når hun har fri. Vi trenger ikke å si hva vi skal ha, for det vet hun, fordi vi alltid kjøper den gode sjokoladekaken og en kopp kaffe. Men det er mye annen god bakst i disken, eplekake med krem og gulrotkaka er våre favoritter. Her selges også varm mat som supper og gryteretter, og vi anbefaler hjortegryte. Ullevålseter ligger ca. fem kilometer fra Frognerseteren og Sognsvann, men korteste adkomst er fra Hammeren (ca. tre kilometer). Lysløypa fra Sognsvann og Frognerseteren går forbi stua, men det er også fint å sykle eller gå om Tryvannstua og Skjennungen fra Frognersetra (ca. 7,5 kilometer). De som vil langt, kan sykle forbi stua og videre mot Blankvannsbråtan og benytte trillesti til Kobberhaughytta og videre derfra på skogsbilvei til Kikut (ca. 14 kilometer). Ellers anbefaler vi alle blåmerkede stier i området, særlig Ullevålseter-Lynhytta-Seterveien-Lille Åklungen dam-Sognsvann (ca. seks kilometer. Et alternativ til dette er umerket sti fra Store Åklungen (nordenden)-Høgåsen-Svartkulp-Sognsvann (ca. seks kilometer). Du kan lese om denne turen på fotografens hjemmeside: tomstensaker.no (Høsttur til Ullevålseter). God tur !

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Okt 2008

Milorghytta Kjerringfred

Av Else Randi Kvåle

Her er mulighet for overnatting, hytta ligger 800 meter øst for toppen av Glåmhaugen. For å komme til hytta om sommeren er det fint å gå rød merket skiløype østover fra skiltstolpen ved Glåmhaugen. Følg løypa ca. 500 meter til den gjør en stor bue til venstre. Stil kompasset på 115 grader. Hytta ligger på en rabbe nord for Steinbekken.

15 Okt 2008

Hytta Kjerringfred med kjerringa

Av Else Randi Kvåle

Hytta ligger på en rabbe, 30 meter nord for Steinbekken. Fra Sønstebygrenda kan du følge skogsbilveg, rød merket skiløype,opp til Fiskedammen. Videre ca 400 meter på skogsvegen til veg som tar av vestover, følg denne en snau kilometer. Svak sti oppover på grensa mellom ungskog og gammel skog. Denne stien går til hytta.

15 Okt 2008

Tårnet på Glåmhaugen

Av Else Randi Kvåle

Utsiktstårnet har sett sine beste dager ...